Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedüli nevelésként lehet...

Egyedüli nevelésként lehet ebből gond?

Figyelt kérdés

Holnap Ausztriába megyünk és miközben néztem, hogy melyik határon tudunk átmenni bele futottam cikkbe, hogy aki egyedül neveli a gyerekét annak a másik szülőtől kell vinnie hozzájáruló nyilatkozatot. Én azóta férjhez mentem, közösen neveljük a lányomat, az igazi apjával egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, azt se tudjuk hol él már 4 éve. Sajnos emiatt nehéz ügy a gyermekelhelyezés is, hogy enyém legyen a felügyeleti jog. De igazából a kérdésem, hogy kérnek ilyen papírt a határon az ellenőrzéskor?

Illetve 6 nap múlva lesz a születésnapja, akkor jár le a személyi igazolványa, az nem gond ugye? Még este jövünk haza.

2023. máj. 6. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
EU tag. Van egyáltalán határellenőrzés?
2023. máj. 6. 21:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérnek. De ha kinn van valami akkor kérik a papírt.
2023. máj. 6. 21:26
 3/11 anonim ***** válasza:
13%

Én nemrég(9 napja) mentem Ausztriába. Igaz ez buszos utazás volt, de nem jött fel a határőr a buszra.

Tavaly júniusban ugyanakkor viszont igen, de talán csak stemelyiket ellenoriztek.

Szerintem nem lesz ilyen jellegű gond.

Esetleg hamisitani egy ilyen nyilatkozatot? Az eredetiseget már csak nem tudják igazolni.

2023. máj. 6. 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
3 hamisítatni? Már bocs...ne légy buta.
2023. máj. 6. 21:30
 5/11 anonim ***** válasza:
56%
Bejártuk vonattal fél Európát. Volt nálunk nyilatkozat, de sehol sem kérték.
2023. máj. 6. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Általában nem ellenőriznek, de bármikkor előfordulhat valahol egy random ellenörzés, és akkor viszont gond. 3-as, a nyilatkozaton telefonszámot kell feltűntetni, és bizony fel is hívhatják.

Nekem repülőtéren Frankfurtban kérték a papírokat, és egyszer Budapesten is a repülőtéren "kikérdezték" a lányomat, másik országból jöttünk haza. Autós útnál nem valószínű. Nekem mondjuk pl. 20 év alatt egyszer kérték el a jogsimat, mégsem vezetek jogsi nélkül.

Másrészt nálunk az exem nem jelent meg a tárgyaláson, és nem is reagált semmit az idézéssel kapcsolatban, így nálam helyezték el a gyereket. Ezt érdemes lenne elintézni, mert útlevélnél, középiskolai beíratásnál kelleni fog.

2023. máj. 6. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
40%

EU-n belül szabad mozgás van, Schengeni övezetben határellenőrzés sincs. Különélő szülő beleegyezése csak külföldre koltozeshez szükséges, rövid latogatashoz nem.

Egyébként nem értem, miért nem intézitek el a felügyeleti jogot, úgy pláne kéne, hogy a vér szerinti apával nem tartotok kapcsolatot. Szemelyit így hogy intézel nélküle?

2023. máj. 6. 22:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
7-es, de itt jogilag nem "különélő szülő" van, mivel nem volt gyerekelhelyezés. Nincs határellenőrzés, de bárhol megállíthatják őket.
2023. máj. 6. 23:41
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Tessék elintezni a gyermekelhelyezest. Apuka utolsó ismert lakóhelyét adod meg a beadvanyban. Ha nem találják ott, akkor intézményi kézbesítés lesz, magyarán kifuggesztik az idézest a polgármesteri hivatalban. A jelenléte nélkül is lefolyik per, így meg kb egyértelműen a tiéd lesz a felügyeleti jog. Nem látom hány éves a gyerek, de pl iskolai beiratashoz, személyi igazolványhoz kell mindkét szülő
2023. máj. 7. 06:37
 10/11 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk is így van, annakidején aláírattam vele egy rakás papíros hozzájárulást mindenhez, egyébként nem tartják a kapcsolatot. Sulis beiratásnál és személyinél kellett találkozni. Ismerős egyedül neveli a gyerekét, gyakran jár át Ausztriába, de náluk semmit sem kértek soha.

Nálunk "hivatalosan" közös felügyelet van, így nem kell gyerektartást fizetnie.

2023. máj. 7. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!