Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 éves lesz a kisfiam de még...

3 éves lesz a kisfiam de még nem beszél,csak pár szót. Gond lehet?

Figyelt kérdés
Mindent megért,mindent el is magyaráz, figyel, ha mondok neki valamit, válaszol is hogy nem vagy igen, de pár szónál többet nem mond. Nektek mikor kezdett el beszélni a gyerkőc? Köszönöm a válaszokat
2023. febr. 24. 01:20
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Lányom 2 éves 3 hónaposan folyékonyan beszélt. Baratnőm fia, 2,5 éves, összesen két szót tud mondani egyelőre, de ő is mindent elmagyaráz, megért. Rokon kisgyerekek akik fiúk 3,5 illetve 4 évesek voltak mire úgy ahogy elkezdtek mondatokat mondani.

Nagymamám szerint apukám is 3 éves kora után kezdett beszélni.

Simán lehet hogy a fiúk valahogy később érnek meg rá, nem hiszem hogy gond.

2023. febr. 24. 04:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Fiam is alig beszélt bár akkor még csak két éves volt de a szobatisztaságra szoktatást se lehetett nála elkezdeni ,mi elvittük a helyi pedagógiai szakszolgálathoz ,azon belül is korai fejlesztésre,és ott fél év után olyan fejlődésen ment át hogy most annyit beszél hogy néha sok is ...igaz pösze nagyon ,meg továbbra is vannak egyéb problémái ,ami miatt ő sajátos nevelés igényű lett .

De egy vizsgálattal nem veszítettek semmit.

2023. febr. 24. 06:48
 3/10 anonim ***** válasza:
A védőnő nem mond erre semmit? Egyébkén vannak gyerekek, akik később kezdenek beszélni, igen. Nálunk is vannak a családban ilyen sztorik, hogy xy csak 4 évesen kezdett beszélni, de akkor mindjárt mondatokban, mondjuk ez nem tudom mennyire valós. Egy szakembert azért én megkeresnék. Nálunk a 2 éves kisfiunk már 4-5 szavas mondatokat mondott és most 3 évesen már le se lehet lőni, annyit beszél. Van mindkét végletre példa. :)
2023. febr. 24. 07:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 3 évesen még gagyogott konkrétan. 20 hónapos korától rengeteg fejlesztésre jártunk. Mégis a közösség hozta el a beszédet neki.

Jár bölcsibe?

2023. febr. 24. 07:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Lányom 3 éves kora után kezdett beszélni. És van vele gond, beszédértése rossz. Amikor kérdeztem a logopédust 3 éves korában, hogy szokott-e gond lenni. Azt mondta, hogy vagy lesz gond, vagy nem. Vigyem diszlexia prevencióra 5 évesen. Igaza volt, én felmérésre vittem és diszlexia veszélyeztetett.
2023. febr. 24. 08:29
 6/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok.

Bölcsibe nem jár, de nagy a család, sokat van emberek között. Járunk játszóházakba stb, ott is játszik a gyerekekkel. Valahogy mindig megérteti magát mindenkivel, lehet ezért is kényelmesedett el? Mindenkit mamának hív, mindegy hogy az apa, tesó, mama vagy egy idegen... Tegnap este játszottam vele, megint 2 szóval bővültünk, ha ki mond valamit mindig meg dìcsèrem , örülök neki meg tapsolom, lássa,hogy örülök neki. Látom ő is boldog olyankor, hogy sikerült :) családból mindenki mondja,hogy tudna ő már csak nem akar.

Már fél éve szobatiszta, pedig úgy hittük amíg nem fog beszélni addig nem fog sikerülni, de pelit hamar eldobtuk.

Májusban tölti a hármat, szerintetek elvigyem addig orvoshoz,vagy várjam meg,ha betölti, hátha most már elkezdi?

2023. febr. 24. 09:07
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Igen gond, vidd el szakemberhez, ez már megkésett beszédfejlődés.
2023. febr. 24. 09:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy elkenyelmesedett volna. Az agya nem érett a beszédre. Tsmt torna indította be a lanyomnál, erleli az idegrendszert, én elvinnem a helyedben megnezetni.
2023. febr. 24. 10:23
 9/10 anonim ***** válasza:
59%

Mindenképpen vinni kell(ett volna) már 2 éves kora körül fejlesztésre, mozgásterápiára, beszédindításra.

A korai fejlesztés a leghatékonyabb, arról konkrétan lekéstetek. 3 éves korig elérhető.

Ez nem a te hibád. Viszont a gyerekorvos és a védőnő mit csinált az elmúlt 3 évben?

Mit csinált,mikor 2 évesen nem volt meg az 50 szó? Nem küldött titeket valahová? Tsmt-re, ayres-re, hrg-re,annyi féle van...

Nem azt mondom,hogy nem fog beszélni. Mert fog természetesen. De ettől megfosztani a gyereket felelőtlenség a szakemberek (orvos, védőnő) részéről.

2023. febr. 24. 10:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én vittem mindenhova, de szerintem abszolút nem volt hatékony a korai fejlesztés. És nem is ellenőrizhető a hatása, mert nem lehet tudni mennyire lenne problémás, ha nem volt korai fejlesztés. 3 éves kora után kezdtük a tsmt-t előtte nem csinálta meg, attól tényleg látszott a fejlődés, elkezdett beszélni, előtte a korai fejlesztéstől (beszedinditas, dszit) nem történt semmi.
2023. febr. 24. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!