Nagyszülő elviheti a gyereket 3 éves kor felett?
Figyelt kérdés
Már kérvényezte, hogy elvihesse magához ott aludni, de nem ítélték meg neki, mert nincs még 3 éves. Ha betölti a 3-at, akkor elviheti, akkor is, ha én, az anyuka nem akarom?2022. júl. 23. 20:14
1/13 anonim válasza:
Pontosan nem tudom hogy van de a nagyszülőnek is van valami láthatási jog. Ha megítélik neki akkor viheti. Miért nem akarod? Csak mert ha nyomós oka van azt el kell mondani és gondolom nem engedélyezik
2/13 anonim válasza:
Nem. Eleve egy nagyszülőnek havi 3-8 órát ítél a bíróság, kortól függetlenül. Ezt az alvásra fordítani elég furcsa lenne.
Az más kérdés, ha az apa oda viszi, vagy ott él és a saját láthatási idejében ott vannak.
3/13 anonim válasza:
Ha nyomós indokod van rá, miért ne, akkor max felügyelt kapcsolattartást kaphat nagymama, úgy tudom. Nem viheti csak úgy el az életkor betöltése jogán.
4/13 A kérdező kommentje:
Nyomós indokom van rá. Eddig nem látogatta, a gyereknek kb idegen, azt mondja rá, hogy néni, fél tőle stb. Felőlem eljöhet hozzám, megnézheti, de nem akarom, hogy elvigye ott aludni, meg egyáltalán bárhová, mert semmi köze a gyerekemhez
2022. júl. 23. 21:37
5/13 anonim válasza:
Látogatni van joga,az ott alvást viszont te elutasíthatod.
6/13 anonim válasza:
Ha párszor meglátogatja, már nem lesz neki idegen. Az óvónéni is idegen az első nap. Elviheti, ha ottalvásra nem is. A nyomós indok az, ha bántja a gyereket, vagy nem megfelelő helyre viszi.
7/13 anonim válasza:
"semmi köze a gyerekemhez"
Csak a nagymamája.
Sajnálom a gyerekedet.
8/13 anonim válasza:
7-es, gondolom tett róla a mama is, hogy ilyen legyen a kapcsolat a gyerekével. Az unoka nem automatikus jutalomaji, ami jár, ha meg már ott vagy, akkor felkaphatod és viheted is. Azt meg hadd hagyjuk már meg a szülőnek, hogy kire meri vagy akarja rábízni a saját gyerekét.
9/13 anonim válasza:
Az apukanak mi a véleménye arról, hogy te nem akarod hogy a gyerekének kapcsolata legyen az anyjaval? Vagy elvaltatok?
10/13 anonim válasza:
Én gyerekemről anyám nem is tud,de ő egy alkoholista,pszichopata (hivatalosan az) szóval nem fogom a közelébe engedni, mindegy mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!