Egy 3 éves gyereknek mennyi ingerre van szüksége szerintetek? Baj, ha nem jár oviba, hanem az anyjával van, de sokat vannak levegőn, játszótéren, nagyszülőkkel rendszeresen találkozik?
Ez szerintem gyerekfüggő. A 2 éves lányom zokog, amikor ő nem maradhat a bátyjával az oviban. Itthon meg látványosan unatkozik. Pedig próbálom lefoglalni. A fiam meg tökéletesen elvolt itthon. Ő 3 és fél évesen kezdte az ovit. A lányommal a babamamaklub már nem elegendő inger.
Egy szó, mint száz. Egyéni. Te ismered a saját gyereked. Viszont van a ló másik oldala, amikor a szülő néha annyira nehezen engedi el a gyerekét, hogy azt hiszi, hogy az a gyerek igénye is, hogy anyával marad.
Kisfiam 2,5 éves, születése után nemsokkal költöztünk távol családtól, barátoktól, aztán jött a covid. Így szegénynek nincs gyerektársaság, sőt rajtunk kívül alig találkozik emberekkel. Nagyon jól elvan itthon, szeptemberben kezdi az ovit, eléggé izgulok, hogy hogy fog menni a beszokás.
Sajnos itt még babaklubbok sincsenek, ahova el tudnám vinni, játszótér is csak messzebb, de az is folyton üres
8-as vagyok, véletlenül hamarabb elküldtem, bocsánat :)
Szóval én nem látom a kisfiamon, hogy olyan nagy igénye lenne gyerektársaságra, bár szegény nem is tudja, hogy milyen az. Nagyon rossz ez a helyzet, sokat izgulok miatta, hogy milyen hatással lesz rá, csak remélni tudom, hogy könnyen veszi majd az ovis beszokást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!