Hogy szólítjátok egymást, mióta szülők vagytok?
Egy tiktok videóban volt ez téma,hogy egy kommentelő szerint gusztustalan hogy a szülők ha szólnak egymáshoz akkor azt mondják hogy Apa vagy Anya.
Mert hogy ők nem egymás szülei,stb, akkor miért így használják?
Volt még 1-2 másik komment akik szintén ezen a véleményen voltak hogy nem így kéne, de azért a többi 2-300 komment szerint teljesen normális dolog.
Miután volt előttem egy olyan példa, ahova nem akartam eljutni: oda, hogy a gyerek a keresztnevemen szólítson és azt se tudja, hogy mi az hogy apa/anya...
Már nem is volt olyan fura apának hívni a férjemet a gyerekek előtt.
Miután stabilan megtanulták, már nem számított, de a megszokás miatt azóta is jellemző. Nyilván nem az ágyban.
A korábbi becézett néven: cica, mókus stb.
Vagy apa, anya.
Helyzettől függ.
Nyilván a gyereknek nem azt mondom, hogy fogadj szót mókusnak, hiszen csak jót akar neked. :D
Csak akkor szólítom Apának, ha a gyerekhez beszélek. Pl keresd meg Apát.
Egyébként a nevén szólítom.
Van ismerős, akik az esküvőtől az Anya-Apa megszólítást használják, de gyerek még tervben sincs. Nekem ez nagyon fura, és morbid
Én is csak akkor apázom, ha a gyerekhez beszélek, vagy mondjuk abban a kontextusban, amikor a gyerek "helyett" beszélek. Még kicsi. Pl. "gyere kérdezzük meg apát kér-e egy kávét". Majd ha odaérünk hozzá, "apa kérsz egy kávét?". Ha egymás között beszélgetünk akkor úgy szólítom, ahogy a gyerek előtt is szólítottam, ő is engem.
Egyébként nekem az a gusztustalan, hogy ma már lassan minden gusztustalan... A nagymamám most 95 éves lenne. 63 évet élt együtt a nagypapámmal, szeretetben. Anyjuknak és apjuknak hívták egymást amióta az eszemet tudtam... Anyuék anya és apázzák egymást, pedig már rég kirepültünk. Semmi gusztustalan nincs benne.
Én biztos voltam benne, hogy marad a keresztnéven szólítás nálunk (igaz azt is 100 féleképp becézem és nagyon sok direkt idióta beceneven is hívom, mert vicces és jobban odafigyel ha meglepődik), de mióta megvan a gyerek azóta szoktam apát is mondani neki. Akkor használom ha azért szólítom meg hogy segítsen a gyerekkel, vegye át a gyereket stb., tehát amikor apa minőségére van szükségem. De ilyenkor félig a gyereknek beszélek, hogy mész apához, amíg anya ezt/azt csinál, és akkor szólok hogy "apa vedd át légyszìves".
Én magam is gáznak tartottam, de az elveim addig tartottak míg nem szültem. Nem csak ebben buktam el, hanem sok-sok másban is. :D lehet lepontozni hogy szranya vagyok. Lehet, de igyekszem jobb lenni, mert csak én leszek az anyja örökre, akármilyen béna is vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!