Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szólítjátok egymást,...

Hogy szólítjátok egymást, mióta szülők vagytok?

Figyelt kérdés

Egy tiktok videóban volt ez téma,hogy egy kommentelő szerint gusztustalan hogy a szülők ha szólnak egymáshoz akkor azt mondják hogy Apa vagy Anya.

Mert hogy ők nem egymás szülei,stb, akkor miért így használják?

Volt még 1-2 másik komment akik szintén ezen a véleményen voltak hogy nem így kéne, de azért a többi 2-300 komment szerint teljesen normális dolog.

2023. ápr. 30. 11:44
A kérdező szavazást indított:
Anyának/Apának
Keresztnevünkön/Egyéb módon
56 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%

Miután volt előttem egy olyan példa, ahova nem akartam eljutni: oda, hogy a gyerek a keresztnevemen szólítson és azt se tudja, hogy mi az hogy apa/anya...

Már nem is volt olyan fura apának hívni a férjemet a gyerekek előtt.

Miután stabilan megtanulták, már nem számított, de a megszokás miatt azóta is jellemző. Nyilván nem az ágyban.

2023. ápr. 30. 11:48
 2/18 anonim ***** válasza:
52%
Ha nem is gusztustalan, de nekem nagyon fura lenne azt mondani a férjemnek, hogy "apa gyere vacsorázni". Azzal viszont semmi gondom, hogy "szólj apának, hogy jöjjön vacsorázni". Szerintem aki apának, anyának hívja a párját, ott felborultak a családi szerepek. Közöttünk férj és feleség viszony van, elsősorban ezalapján gondolok rá, nem azalapján, hogy ő a gyerekem apja, a macskám gazdája, a szomszédom szomszédja. Anyukámat sem mamának hívom, hanem anyának. Ettől függetlenül mindenki úgy hívja a párját, ahogy akarja, engem aztán nem zavar, hogy más mit csinál, én magamban ezt lefektettem és ehhez tartom magam.
2023. ápr. 30. 11:49
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
A nevén hívom, ahogy előtte is, de attól még nem gusztustalan, ahogy mások hívják egymást, kinek mi köze hozzá?
2023. ápr. 30. 11:58
 4/18 anonim ***** válasza:
86%
A nevén. Apa akkor, ha pl a gyereket kérem, hogy Pistike, szólj apának hogy ebédelünk
2023. ápr. 30. 12:23
 5/18 anonim ***** válasza:
83%

A korábbi becézett néven: cica, mókus stb.

Vagy apa, anya.

Helyzettől függ.

Nyilván a gyereknek nem azt mondom, hogy fogadj szót mókusnak, hiszen csak jót akar neked. :D

2023. ápr. 30. 12:27
 6/18 anonim ***** válasza:
75%

Csak akkor szólítom Apának, ha a gyerekhez beszélek. Pl keresd meg Apát.

Egyébként a nevén szólítom.

Van ismerős, akik az esküvőtől az Anya-Apa megszólítást használják, de gyerek még tervben sincs. Nekem ez nagyon fura, és morbid

2023. ápr. 30. 12:29
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

Én is csak akkor apázom, ha a gyerekhez beszélek, vagy mondjuk abban a kontextusban, amikor a gyerek "helyett" beszélek. Még kicsi. Pl. "gyere kérdezzük meg apát kér-e egy kávét". Majd ha odaérünk hozzá, "apa kérsz egy kávét?". Ha egymás között beszélgetünk akkor úgy szólítom, ahogy a gyerek előtt is szólítottam, ő is engem.

Egyébként nekem az a gusztustalan, hogy ma már lassan minden gusztustalan... A nagymamám most 95 éves lenne. 63 évet élt együtt a nagypapámmal, szeretetben. Anyjuknak és apjuknak hívták egymást amióta az eszemet tudtam... Anyuék anya és apázzák egymást, pedig már rég kirepültünk. Semmi gusztustalan nincs benne.

2023. ápr. 30. 12:42
 8/18 anonim ***** válasza:
66%
Apanak is szoktam meg a nevén is, 28 év után sem okoz gondot mit mondok
2023. ápr. 30. 12:48
 9/18 anonim ***** válasza:
92%

Én biztos voltam benne, hogy marad a keresztnéven szólítás nálunk (igaz azt is 100 féleképp becézem és nagyon sok direkt idióta beceneven is hívom, mert vicces és jobban odafigyel ha meglepődik), de mióta megvan a gyerek azóta szoktam apát is mondani neki. Akkor használom ha azért szólítom meg hogy segítsen a gyerekkel, vegye át a gyereket stb., tehát amikor apa minőségére van szükségem. De ilyenkor félig a gyereknek beszélek, hogy mész apához, amíg anya ezt/azt csinál, és akkor szólok hogy "apa vedd át légyszìves".

Én magam is gáznak tartottam, de az elveim addig tartottak míg nem szültem. Nem csak ebben buktam el, hanem sok-sok másban is. :D lehet lepontozni hogy szranya vagyok. Lehet, de igyekszem jobb lenni, mert csak én leszek az anyja örökre, akármilyen béna is vagyok.

2023. ápr. 30. 13:14
 10/18 anonim ***** válasza:
53%
Nekem sem tetszik amikor egymást apázzák anyázzák. Ismerek olyat aki szex közben is anyának szólítja a feleségét, tényleg gusztustalan. De olyat is ismerek akiknek csak kutyájuk van de azóta ők is anya és apa egymásnak.
2023. ápr. 30. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!