Hogyan szólít titeket a babátok vagy ti hogyan szólítjátok egymást előtte? Anya-Apa vagy Mama-Papa vagy Mama-Apa? Egyéb?
Azon kívül, hogy megkéred őket, ne zavarják össze a gyereket, szerintem sem tehettek mást.
Tudom, hogy ritka, de nálunk a párommal mindkettőnk családjában az volt a szokás, hogy a szülők voltak a papa-mama, a nagyszülők pedig a nagypapa-nagymama, így mi is így tanítottuk a kisfiunknak. Most kétéves, és már eléggé bánom, mert most ott tartunk, hogy mi is papa-mama vagyunk, és a nagyszülők is, aztán totózhatunk, hogy épp kire gondol. De már késő átszoktatni.
Második vagyok.
Nálunk egyébként pont fordítva van, anyós-após rendszeresen apának és anyának emleget minket a gyerek előtt, de nem úgy tűnik, mint akit ez megzavarna, még életében nem szólított bennünket így. :) Szóval szerintem nem kell ettől nagyon félned.
Engem is úgy szoktattak régen, kedves Kérdező, hogy az anya-anya, a nagymama pedig a mama. Mivel egyik nagypapám sem élte meg a születésem, ezért papa nem volt, csak apa. Még kb. 1 éves lehettem mikor anyukámat rendszeresen mamáztam, szegény "agyvérzést" kapott már, de szerencsére magamtól átszoktam :D
A lányomat is úgy szoktatjuk, hogy én anya, az apja apa, neki már van 2 papa meg 2 mama is :) De szerintem ez így jó.
Meg fogja szokni, hogy úgy szólítson titeket, ahogy tanítjátok! Nem fogja befolyásolni, hogy mit mondanak neki a rokonok. Amitől még kiütést kapok már elnézést, amikor a szüleit valaki a keresztnevén szólítja. Ezt sosem bírnám megszokni, ha pl. a lányom engem Kingázzon...
Apának és anyának hív minket a nagyobbik kislányunk,a kicsi meg még sehogy,mert 3 hetes.. :),de ő is így fog minket. :)
A nagyszülőket meg vagy sima mamának,vagy elé rakja a nevüket is,mert különben nem tudnánk,hogy kiről is van szó.. Tehát ha mondjuk mondja,hogy hívjuk fel a mamát,vagy jön hozzánk a mama,akkor rákérdezek,hogy melyik mama..? Majd válaszol,hogy monjuk a Marcsi mama,vagy Dorisz mama..:)
Egyébként 3 mamája és 3 papája van..tehát muszáj őket megkülönböztetni..(a szüleim elváltak,ha nem lenne egyértelmű :))
Azt meg hogy hogy kezelném...? Szerintem én megmondanám anyósnak,hogy a gyerek nem tudja,hogy kinek szólmikor "lemamáz" engem,mert én az anya vagyok...,úgyhogy így is emlegessen előtte...
Ja...és engem idegesítene,ha mamának hívna bárki is.....!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!