Autista gyermekednek hogyan és milyen idős korában mondtad el, hogy autizmussal él?
Szerintem is tudnia kellene…
Ezzel azt közvetíted szerintem, hogy az autizmus nagy baj.. és megerősíted, hogy a másság probléma.
Nálunk nem autizmus, csak szemprobléma van.
Kezdetektől nyíltan kezeljük, hogy ő bizony kancsal, nem mindenkinek van így ( egyetlen szemüveges és szemtapaszos a csoportjában)
Azóta műtötték is..
De volt más is.. mindig mindenben nyílt vagyok a gyerekemmel, az autizmussal kapcsolatban is.
"Ezzel azt közvetíted szerintem, hogy az autizmus nagy baj.."
Azzal hogy teljesen normálisan kezelem? Nem beszélem bele se azt, hogy különleges, se azt hogy fura, se azt hogy vele máshogy kell bánni? És azzal, hogy a testvérének is azt tanítom, hogy nem kell máshogy bánni a nővérével? Hogy nem nézünk el neki dolgokat, mert ő autista? Hogy normális életre tanítom?
Hát ti vagytok rosszul összerakva.
Egyébként a kicsi +8/+9-es szemüveget hord és tapasztjuk.
Na a köré se kerítünk mesét, teljesen természetesen kezeljük, s lám nem zavarja, reggel magától kéri, "pedig" ő is egyedül van az ovis csoportban.
Egyébként hülye hasonlat, mert a tapasz látszik, a nővére homlokára viszont nincs kiírva. Szemüveget ő is hord.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!