Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet azon túllépni hogy...

Hogy lehet azon túllépni hogy szülési komplikációk miatt elveszti valaki a gyerekét és utána újból belevágni?

Figyelt kérdés

Nem velem történt, csak emiatt mondtam le végleg a gyerekről, mert jelnek vettem.

Egy közeli ismerősöm 23 évesen vállalt gyereket a nála 25 évvel idősebb párjával.(ezt csak azért írom mert én már kombinálok hogy lehet a férfi korával is gond volt)

9 hónapig minden rendben volt, aztán szülés után azonnal elvesztették a gyereket…

Majd fél év múlva újra terhes lett.

Én akartam gyereket de mivel hajlamos vagyok a szorongásra és depresszióra így letettem róla, főleg már 30 évesen…

El nem tudom képzelni hogy hogy lehet egy ilyet nem jelnek venni hogy nem szabad hogy gyereked legyen, vagy nem a megfelelővel vagy.

Én már azt is jelnek vettem hogy az ismerősömmel ez történt.

Én biztosan belehalnék es soha többé nem akarnék gyereket.

Hogy lehet kibírni hogy 9 hónapig terhes vagy, semmi baj nincs a gyerekkel, majd születés után azonnal meghal és még a te életed is veszélybe kerül a komplikációk miatt?

Közben azt is megtudtam hogy a nagymamám nyolcszor vetélt el az apám és az öccse között… meg azt is hogy az anyámnak előttem volt egy vetélése….

Ezek mind jelek hogy szorongó nőnek nem lehet gyereke…

2023. ápr. 20. 10:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%
A te hozzáállásoddal van a baj. Azt kellene megérteni, hogy bár sokat fejlődött az orvostudomány mondjuk az elmúlt 100 évben, de attól még valakit nem lehet megmenteni, meg hát az egészségügyben is emberek dolgoznak, tévedhetnek ők is. 100 éve még szültél 6-8 gyereket, ebből 2-3 simán meghalt még a 6. életéve előtt olyan betegségekben, ami ma már rendesen főhír a Tényekben, ha valahol mégis felbukkan. A terhességek egy jó része is vetéléssel végződött, csak sokan nem is tudtak róla, mert nem pisiltek 80 tesztet 3 nappal a menstruáció előtt, így sokszor ki sem derült, hogy volt egy sikertelen terhesség. Ez a való világ. A mai orvostudománnyal a 100 évvel ezelőtti állapotokon lényegesen sikerült javítani, sokkal kevesebb a vetélés, a szülés közbeni komplikációk, vagy egy fertőzés miatti halál extrém ritka ahhoz képest, ami régen volt, de attól még van. Ez nem égi jel és kicsit furcsának is találom, hogy egy ilyen tragédia után valakinek ez az első gondolata.
2023. ápr. 20. 11:25
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az én kisfiam szülés után 5 héttel halt meg.

Azóta sem született másik Gyerekünk, de nekem is volt egy ilyen hülyeségem hogy ez egy jel hogy ne legyek vele...

10 éve leszünk együtt, most kezdünk el majd próbálkozni. Most "léptem" túl rajta.... Kellett ez a 4 év..

2023. ápr. 20. 11:27
 13/29 anonim ***** válasza:
77%

"El nem tudom képzelni hogy hogy lehet egy ilyet nem jelnek venni hogy nem szabad hogy gyereked legyen, vagy nem a megfelelővel vagy."

Úgy, hogy nem mindenki olyan debil, mint te vagy.

2023. ápr. 20. 11:32
 14/29 anonim ***** válasza:
98%
A mentális állapotod nem is megfelelő egy gyerekre. Helyesen döntöttèl :)
2023. ápr. 20. 12:05
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősömnek szüléskor halt meg - egyébként egészséges - babája. Ő járt szakembernél, hogy fel tudja ezt dolgozni, majd nem sokkal később újra terhes lett. Azóta van két gyermeke, láthatóan del tudta dolgozni a történteket.

A saját életemben annyi következménye volt ennek, hogy végig a terhességem alatt igyekeztem felkészült lenni, hogy ez nem lesz feltétlenül egy rózsaszín tündérmese. Nem voltam végig feszkóban, nem is szorongtam, racionális maradtam.

Amit írsz, az alapján egyetértek a fentiekkel, fordulj szakemberhez.

2023. ápr. 20. 13:31
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekkórházban dolgozom,nagyon sok rosszat láttam illetve az ismerősi köreimben is vetélések,stb. voltak. De más traumáját én nem vettem a magam "jelének",ezt nem is értem,akkor ennyi erővel mindenkinek jel és senki sem fog szülni,mert minden embernek van legalább 1 ilyen ismerőse,barátja akivel történtek hasonló dolgok. Viszont ugyanúgy voltam,mint a 15#-ös,hogy az egész terhesség alatt,hogy nem biztos sajnos,hogy minden rendbe lesz,felkészítettem magam a legrosszabbra is lélekben,de próbáltam racionális maradni(sokat is vártunk rá). Nem is mertem beleélni magam,csak amikor már a kezembe tartottam. De sajnos rossz dolgok bármikor történhetnek,erre nem kellene így fókuszálni. :( Én is néha elgondolkozok,főleg amennyi betegséget láttam gyerekeknél,de ha ezen kattognék egész nap,hogy mi van ha vele is lesz hasonló,beleőrülnék az fix. Pont elég,hogy amikor beteg aggódok.
2023. ápr. 20. 13:40
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Volt 2 nagy gyerekem, majd a 3.előtt elvetéltem ha jelnek veszem, ma nem lenne egy 4 éves energia bonba, csoda fickó közöttünk.
2023. ápr. 20. 14:27
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez a sok jel arra jel h jobb ha ilyen babonásan előbb inkább kigyógyulsz ebből.
2023. ápr. 20. 15:24
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik barátnőm is így vesztette el az első babáját, 40 hétre halva született. Rá szinte napra pontosan 1 év múlva egészséges fia született, azóta pedig még 2 kislánya. Szerintem butaság az ilyesmit jelnek venni. Ilyen előfordul.
2023. ápr. 20. 15:55
 20/29 A kérdező kommentje:
De azért látom itt is sok anyuka szereti kihasználni a tipikus neked ne is legyen, jobban jár úgy mindnenki, “te aztán ne is szaporodj” kártyát :)))))
2023. ápr. 20. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!