Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az epiduáris-tól le lehet...

Az epiduáris-tól le lehet bénulni? Vagy lehet miatta komplikáció? Esetleg utána mellékhatás? Tényleg fájdalom nélkül lehet tőle szülni?

Figyelt kérdés

Sok dolgot hallottam már, úgyhogy légyszi olyan válaszoljon aki kapott ilyet, és tud róla sok dolgot.

Köszönöm előre is a válaszokat =)

2008. júl. 23. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem kaptam, de nővér vagyok. Szóval az epidurális érzéstelenítéstől nem lehet lebénulni. Amikor beadják nem szabad mozogni. A fájdalmat csillapítja, de meghosszabítja a vajudás idejét. A szülés alatt már nincsen hatása, mert ha lenne az anyuka nem tudna hatásosan nyomni. Tehát a szülés alatt már minden érzésnek működnie kell. A fájdalom a tágulást szolgálja, a tágulás pedig percről-percre közelebb visz a kisbaba megszületéséhez. Különben is az összes fájdalmad abban a pillanatban azonnal elmúlik miest a babád megszületik. Az epidurál után felléphet fejfájás, mely igen pokoli is lehet, kísérheti hányinger és eltarthat 2-3 napig is. Sokaknak fáj a szúrás után a gerincük is ( de nem mindenkinek, valakinek nagyon sokáig ) Igazából az érzéstelenítés hatásának elmúlása után 24 órát vízszintesen kell feküdni és rengeteg folyadékot fogyasztani. A szoptatás miatt a fájdalomcsillapítókkal is szolídan kell bánni, mert megy át az anyatejbe.

Én két kisfiút szültem, a világ legszebb pillanatai, és a legcsodálatosabb emlékei az életemben.

2008. júl. 23. 21:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy válaszoltál.

Nekem azt mondták lebénulhatok tőle. De akkor ez nem igaz :)

Kössz hogy segítettél

2008. júl. 24. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Engem is ezzel rémisztgettek, de beszéltem anesztessel és ahová beszúrják ott már nincs gerincvelő amitől lebénulhatsz...remélem jól emlékszek...És nem nagyon szabad hirtelen felülni utána + folyadék ahogy az előttem szóló mondta...
2008. júl. 24. 11:40
 4/4 anonim ***** válasza:
A szülés nem lesz tőle fájdalommentes. Csak a tágulásnál mérséklődik a fájdalom, de a tolófájások már rendesen fájnak, akkor már nincs hatása. Nekem nem jött be, mert nem volt meg a fokozatosság, egyszer még nem fájt semmi, aztán hirtelen lettek nagyon erős fájásaim. Utána nekem is fájt a gerincem pár hétig néhány mozdulatnál, mintha tű szúródna belém. De már elmúlt. Más mellékhatást nem tapasztaltam, de legközelebb nem fogom kérni.
2008. júl. 24. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!