Tényleg nem szólsz rá a gyerekedre, ha nem rendeltetés szerűen játszik játszón?
Ha egyedül van a homokozóban, még a homokdobálást is engedem. Milliószor mondtam neki, hogy így a szemébe mehet, ha nekem nem hiszi el, majd megtanulja a saját bőrén (amúgy a múltkor tényleg belement és azóta nem is szórta). Nyilván ha vannak mások körülötte, akkor nem. De ez igaz minden felsorolt dologra. Ha sorban állnak mások a csúszdánál, akkor nyilván rászólok, hogy ne másszon visszafelé, de ha nincs ott senki, akkor miért ne hagynám?
De pont ugyanezt írta mindenki. Ha nem zavar/veszélyeztet mást, akkor hadd játsszon a gyerek, azért van a játszótéren. És igazad van, én pont emiatt is szeretek inkább néptelenebb játszóterekre menni, hiába van itt 15 percre tőlünk a városligeti szuperjó játszi, csak ritkán megyünk oda, mert csak ő is ideges lesz, hogy a játékidő fele sorbanállással és másokra figyeléssel telik, meg én is, hogy folyton azt kell sasolnom, mikor zavarunk másokat.
Akkor ugyanúgy gondoljuk, ha vannak mások is, nem lehet szabálytalanul, csak rendeltetésszerűen, ha nincsenek mások lehet bárhogy. A mászókán egyensúlyozásnál a peremét értem, ami kb másfél méterre van a földtől, nekem nem baj, ha az enyém leesik, mert elég nagy, a magasság meg kicsi, de másokat zavar, hogy ott áll mellettük, miközben ők a csúszdára állnak sorba, ezért nem lehet.
Én még egy gyereket sem láttam a sajátomon kívül, aki állva hintázás után letörölte volna a hintát maga után. A következő gyerek szokta letörölni, hogy ne dzsuvába üljön.
Én nem játszós ruhába viszem a gyereket, mert legtöbbször nem a ház melletti játszóra járunk, az kicsi. Tömegközlekedünk, ott meg tisztának kell lenni. Ha a közelire megyünk még a fejére is szórhat homokot.
Nem tudom miért kell álszenteskedni, a városligetin meg a nagy, izgalmas játszókon alkalmazkodni kell és helyesen használni, mert a nem rendeltetésszerű használat akadályozza mások helyes játszását(libikókára állás, hintacsavarás, állva hintázás, homokszórás, visszafelé mászás) Ahol nincsenek, max egy-kettő, ott nyilván nem számít, hogyan játszik a gyerek.
Nekem még túl pici a fiam a jatszoterezeshez, de én is mindent engednek a homokszorason kívül, amíg másokat nem korlátoz. Szóval csak akkor maszhat felfelé a csúszdan, ha épp nem akar senki lecsúsznu, a libikokan addig egyensulyozhat, amíg valaki nem akar raulni és "rendeltetésszerű" használni.
Viszont az állva hintazast max cipő nélkül engedném. Szerintem mint mindenütt, a játszótéren is rendet hagyunk magunk után, nem rongalznj, koszolunk, szóval nekem nem fér bele, hogy sáros cipővel osszekenje a hintat, utána meg takaritgassa aki akarja, hogy rauljon a gyereke. Oké, hogy vidd koszos ruhába a jatszora a gyereket, de azért nem szeretnéd, hogy beleuljon a nedves sárba fenekestől?
Nem mindenki úgy megy játszótérre, hogy az az egyedüli úticel, sokszor elotte/utána is program van, nem mindenki autóval indul útnak, hogy utána atoltoztesse a gyereket, sáros fenékkel meg marhára nem szeretném, ha beulne az autóba, buszba, stb.
"helyes játszás"? Kérdező, te beteg vagy. És ugyan egy kisgyereknek miért kéne patyolattisztának lennie a tömegközlekedésen? Ne vicceljél már, hagyd már élni szerencsétlent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!