Mikor fogják belátni hogy azt aki képtelen egy gyereknek testi-lelki jóllétét biztosítani azt el kell kötni és nem hagyni hogy nyakra-főre szüljön még tízet?
10: így van, a férfiakra ugyanez vonatkozik. Amúgy ha valaki öt gyereket elszórt, akkor nehéz a férfiakra kenni a dolgot. Ha le lehetne kötni végre legálisan magát akár nőnek, akár férfinak, sokkal nagyobbat lépnénk előre. Egy kis pénz fejében vígan mennének önként is, nem kell az etikán álszentkedni.
Nincsenek ilyen etikai dilemmáim, én a nyomorban tengődő gyerekeket látom, akiknek a felemelése és integrálása így is közel lehetetlen. Úgyhogy a kontrollálatlan reprodukciót gyorsan abba kéne hagyni. Kevéssé aggódom az agyhalott bioinkubátorok meg a spermadonorok jólétéért. Azok már menthetetlenek.
Először addig jusson el az ország, hogy azokat kössék el, akik 40 alattiak, és nem szeretnének/nem szeretnének több gyereket. A jelenlegi rendszer szerint én, 2 gyerekkel, 32 évesen nem dönthetek ebben, (vagyis igen, de menjek ki külföldre ezért).
Egy ilyen komplex rendszer, amiről te álmodozol, sok, nagyon sok bakit rejt, amit képtelenek lennének rendszerszinten jól kezelni. Kezdve azzal, hogy az emberek változni is tudnak ám. Az, hogy éhezik a 4 éves gyereke valakinek, ott be kellene avatkoznia az ovinak, a gyámügynek. Ezért vannak. Elvileg.
6
Ugye tudod hogy annak aki el szeretnè magát köttetni sem megy csak úgy?
Sokan mennek miatta külföldre..
Nekem már a 3. Kérvényt kell írnom.
Mindenki meglérdőjelezi a döntésem.
Pszichológiai szakvéleményt kérnek.
Mert nem szeretnék szülni ( màr)
14. Én nem prioritást soroltam, hanem hozzáállás kérdését. Tehát amíg azt se engedik, hogy én eldöntsem, addig nem fognak senki fölött dönteni.
13 voltam.
Lenne olyan népcsoport, akik körében bizony én is bevezetném ezt a dolgot, persze ma már több joguk van, mint nekem. :) Jól látható viszont, hogy minél tanultabb valaki, annál kevesebb gyermeket szül. Ez egyrészt az egészséges felelősségtudat miatt van (annyit vállalok, amennyit biztonságosan fel tudok nevelni)… másrészt a felelősségtudat következtében kialakult eü okokból (túl sokáig várt arra, hogy minden körülmény adott legyen és most már nehéz a teherbeesés). A tudatlanabb, alacsony iskolázottsággal rendelkezők körében meg hatalmas gyermekvállalás megy. Mondhatni minél butább valaki, annál több gyereket hoz a világra, általánosságban ez érvényes. Persze mindkét csoportban vannak kivételek, de ez az alap felállás. Szükséges egy bizonyos iskolázottsági szint ahhoz, hogy felelősségünk teljes tudatában legyünk képesek gyereket vállalni. Az edukáció eddig sem volt erőssége bizonyos csoportoknak, ezért pozitív irányú változásban nem bízom. Mivel egyszerűek, szerintem úgy kellene meghatározni a támogatási feltételeket, amiket az egyszerű ember is megért. Egyesek megélhetést csinálnak a gyermekvállalásból, ráadásul sokan még tankötelezett gyerekként. Pl.azt javasolnám, hogy lehessen szabadon szülni, amennyit akarsz, de a támogatásokat a következőképpen módosítanám, ami elvenné a kedvet a 8-10 gyerek felelőtlen vállalása esetén.
Javasolnám pl., hogy családi pótlék csak abban az esetben jár a gyermekre, ha az anya elmúlt már 18 éves. Pl. Ha 12 évesen szül, szüljón, de amíg az anya nem lesz 18, addig családit meg semmit nem adnék. Sőt, aki a tankötelezettség lejárta előtt lesz terhes, azzal megtennék, hogy ok, 3 éve kiesik, de ha 12 évesen abbahagyta az iskolát, s lenne még 4 éve tankötelezetten, akkor 15 évesen visszaküldeni az iskolába 4 évre, S majd csak ezután adnék neki családot. Szerintem ezzel már nagyban lehetne csökkenteni a túl fiatal gyermekvállalást.
Aztán, azt is javasolnám, hogy max 3 gyerekig támogassa a családokat a kormány. E felett csak azokat, akik X időnyi munkaviszonnyal, legalább X iskolai végzettséggel, vagy X időnyi folyamatos TB jogviszonnyal rendelkeznek. Így a jellegzetes 8 gyerekes családoknak is csak 3 gyerekre járna támogatás, a másik 5t már nem az állam tartaná, hanem a szülőknek kellene, ehhez még dolgozni is kéne, így vagy csökkenne a munkanélküliség, vagy csökkenne a fölösleges (megélhetési alapú) gyermekvállalás.
Ez csak egy pár ötlet, amivel már szerintem nagyban lehetne javítani a helyzeten. Persze az már más kérdés, hogyha nőne az iskolázottság, az nem biztos, hogy mindenkinek jó lenne, mert akkor nem lehetne csak úgy, bármikor bárkivel elhihetni bármit
...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!