Elegem van kicsit?
Sziasztok!
Bocsi, hogy beleszólok, de támadt pár gondolatom.
Először is ne várjuk el egyetlen férfitól sem, hogy az érzéseit fogja nekünk elmondani, meg hogy mi nyomasztja, ahogy írtad. Bocs, lehet, hogy épp ő lenne a kivétel, mert ismerek ilyet is, de általában a pasik nem ilyenek. Ők gyakorlatiasan gondolkoznak mindig és mindennel kapcsolatban. Ahogy írtad is, az ő napja ilyen, és hidd el a fejében sincs sokkal több és színesebb, meg érzelmekkel telibb gondolat: felkelek, elmegyek ide, ezt megcsinálom, kimegyek ebédelni, visszamegyek, elintézem amazt, hazaérek, megkajálok, elküldöm skype-on amit kell, leheverek... nincs neki fontossági sorrend, hanem ezeket kell megcsinálni, csinálja. Ő biztos úgy érzi, hogy baromi sokat dolgozik. Abban is biztos vagyok, hogy nem érit miért vagy kiborulva (hisztizel), hiszen "te otthon vagy egész nap a gyerekkel". Ő nem hogy nem érzi át, de halvány lila lövete sincs arról, hogy ez mekkora munka, főleg terhesen.
Muszáj beszélgetned vele, muszáj időt szánnotok erre. Nem tudom hétvégén is dolgozik-e, de jó lenne, ha lenne egy-két nap, amikor otthon tud maradni és veletek lenni egész nap. Nem azért, hogy szórakozzatok, hanem hogy lássa, hogy mi minden feladatod van. Kérd meg, hogy ajándékozzon neked egy ilyen napot, és akkor ne te csinálj mindent, hanem legyen ez tényleg a te napod és segítsen ellátni az otthoni feladatokat (gyerekkel, háztartással, mindennel együtt, amit te csinálsz), meg fogja látni, hogy neked sem olyan egyszerű, és akkor este leülhettek együtt vacsorázni miután letettétek a gyereket és megbeszélhetitek.
Mi bele tudjuk képzelni magunkat az ő helyzetükbe úgy is, hogy sosem voltunk ott, mert ha elég infónk van róla még az arcokat is látjuk magunk előtt, akikkel nap mint nap dolgozik... de ők nem! Nekik muszáj konkrétan elmondani és megmutatni, különben nem értik, hogy "miért problémázol?"!
Azt hiszem, hogy kb. megérezte, hogy nem egyszerű azért itthon sem mindennek a végére jutni. Főleg egyedül. mert mostanában el kell mennem itthonról egy-egy órára, és akkor ő van a kicsivel - ha ráér. Múltkor mondta, hogy kb. érti, hogy miért vagyok kiakadva. És szerinte nem velünk (mármint köztünk) van baj, hanem nincs időm egyedül rendbetennia lakást. És csak együtt helyre kellene tenni, úgy, hogy nekem csak egy-egy órába kerüljön mindig mindet helyretenni (mármint mosogatás, vasalás, takarítás - mert most totál kicsi helyen lakunk, és nem tudok mindennek végre helyet találni, rengeteg idő lenne - gyerek mellett főleg - mindent elrendezni... és nem megy..)
De nekem az a bajom, hogy szeretnék vele többet kettesben is lenni. Beszélgetni, vacsorázni, sétálni.
(Egyébként igen: nagyon racionális ember... :) Matematikus - többek között: tehát érthető, hogy racionális. De alapból is majdnem férfi az...)
De azért az csak nincs rendjén, hogy egy csomó mindennek és mindekinek előjoga van a családunkkal szemben. A családunk, a gyerekeink, de a házasságunk ápolása is nagyon fontos - ha nem akarjuk parlAGON hagyva, hoyg az történjen vele, ami magától történik...
Ja, és ne várd tőle, hogy ő szervezze meg ezt, vagy ő találja ki. Ő pasi, főleg matematikus, biteket követ (igen, nem) tudod :-)
Amikor biztosan tudod, hogy szabija van, akkor mondd neki előtte, hogy akkor vasárnap (vagy akármikor) menjünk ide és csináljuk ezt.
Csak könyörgöm, ne a közös rendrakás legyen a program! ;-)
ismerem az ilyen típusú pasit. apukám ilyen :) az én tapasztalatom szerint, minden férfinak, de az ilyennek pláne, szájbarágósan pontról pontra el kell mondani mit szeretnél, a legapróbb részletekig, mert ő kitalálni és átérezni a helyzeted tuti nem fogja. Szerencsére a férjem sokkal empatikusabb, ő sokmindnere rájön magától is, de neki is mindig mindent ami bánt azonnal elmondok.
Neked is csak ezt tudom javasolni, először is gondold át, hogy pontosan mit szeretnél és aztán ezt mondd el neki és kérd meg, hgoy valósítsátok is meg. És ne azt mondd, hogy általánosságban szeretnél többet kettesben lenni, hanem konkrétumokat, pl minden pénteken önkéntes munka helyett, menjetek el vacsorázni kettesben, vagy csak sétálni.
Azt is mondd el neki, hogy fáradt vagy, szükséged van feltöltődésre, és nem utolsósorban RÁ. Ezt egy pasinak elég nehéz megértenie, hogy az neked miért segítség, hogy ő szimplán csak ott van melletted (főleg egy racionális emberkének) ezért ezt is el kell magyaráznod, hogy ez neked igenis fontos, szükséged van rá és ezt vegye komolyan.
én megértelek teljes mértékben, én ha ilyen lenne a férjem, már tuti megbolondultam volna itthon...így is nehezen bírom, hogy sokat segít..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!