Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sos.22 hos a kislanyom,...

Sos.22 hos a kislanyom, szetmegyunk a párommal, akivel nem vagyunk házasok, mert elegem van az orokos vitakbol. Kinek fogjak itelni a kicsit?

Figyelt kérdés
Azzal fenyeget hogy ugyis elveszi tőlem.Nagyon félek mert sok a rendor ismerőse. Ilyenkor ha nem vagyunk házasok kell birosági döntés hogy kinél lesz a kicsi,vagy megfogom őt és viszem? Mert azt mondja a párom hogy addig nem viszem sehova amig nincs rola papir. En dolgozom a kicsi mellett,igy elveheti tőlem a biroság? vagy inkabb hagyjam ott a munkamat?nagyon el vagyok keseredve.
2010. aug. 7. 13:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Elsőkörben nem lehetne az exeddel beszélni,hogy ez a viselkedés a gyereknek árt?Elviszed mert az anyja vagy,de akkor láthatja amikor akarja?Így csak a gyerek megy bele tönkre.....

Másodszor, nem a rendőrök dönthetnek arról kié a gyerek,így semmi köze az ügyhöz annak hány ismerőse van.

Harmadszor ott ne hagyd a munkád,így bizonyitani tudod el tudod majd látni a gyereket.

És végül az igaz,hogy amig nincs róla határozat kinél van a gyerek bármelyik szülőnek joga van elvinni.Így rögtön fordulj a birósághoz,gyorsított eljárás keretében kérd a felügyeleti jogot.

Sok sikert!

2010. aug. 7. 13:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
egy 22 hónapost az anyjának ítélnek sztem, hacsak nem vagy alkalmatlan rá pszichológialiga, vagy nem gondozod megfelelően. gondolom egyik eset sem áll fenn. amúgy sztem fordulj a védőnődhoz is, mert ő tud segítseéget, felvilágosítást adni az ügyben. anno tett amúgy apasági nyilatkozatot?
2010. aug. 7. 13:21
 3/10 A kérdező kommentje:

igen tett apasági nyilatkozatot. gondolom az apasági nyilatkozat az,amit szülés előtt aláirt hogy a nevére veszi.Ő igazábol azért akarja megszerezni,mert az anyukájára akarja bizni hogy ő törődjön vele amig dolgozik,mert anyja nélkül nem tud létezni,ezért félek hogy hozzájuk fogja itélni a biroság.én meg dolgozok biztos igy elveszik tőlem.itélheti a biroság ez okbol hozzájuk?

Én már nem ülök le vele beszélni,ez nem élet amit mellette élünk,idegileg kikészulunk.

2010. aug. 7. 13:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj! :) A magyar ítélkezés a gyereket védi legjobban, egy gyereknek meg leginkább anyára van szüksége, így nagyon nagy dolognak kell lenni, hogy egy anyától elvegyék a gyermekét! Ha nem vagy alkoholista, drogos, prosti, vagy ehhez hasonló, akkor nincs mitől félned! :) És hiába van sok rendőr ismerőse, nem ezen múlik!!! A munkádat sem kell otthagynod, miből tartanád el nélküle a gyermeked? Bíróságon dolgozom, tudom miről beszélek... Ha nem tudtok megegyezni, akkor kell bírósági végzés a láthatásról, ez is független attól, hogy házastársak vagytok-e.
2010. aug. 7. 13:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
az nem számít, hogy mennyi rendőr ismerőse van, mert a bíróság dönt e gyermekelhelyezésben, és a magyar bíróság anyapárti.Általában csak abban az esetben nem itélik az anyának, ha az anya alkalmatlan a gyereknevelésre.Pl. veszélyezteti,nincs lakása (nem kell saját tulajdon legyen),nincs megélhetése,drogozik, iszik stb.Az hogy anyósod nem dolgozik, az nem előny,mert te meg beadhatod bölcsödébe vagy más módon megoldhatod a felügyeletet,amíg dolgozol.Minnél hamarabb fordulj a bírósághoz, és kérdd a felügyeleti jog megállapítását.Sajnos elviheti a párod a gyereket,amíg nincs papír, hogy kié a felügyeleti jog.
2010. aug. 7. 13:48
 6/10 A kérdező kommentje:

és ha nekem itélik a kislanyt,akkor hányszor látogathassa az apa? el is viheti? Ha nem tudunk megegyezni,akkor a birosag hogy dont?

Lakás lesz de csak 2 honap mulva,amikor kiköltöznek az ottlakok a szüleim egyik lakásábol. Erre meg azt mondta hogy kijelent engem innen ahol most vagyok,hogy az utcára kerüljek addig.

Köszönöm az eddigi válaszokat,aranyosak vagytok nagyon.

2010. aug. 7. 13:58
 7/10 anonim ***** válasza:

de pont most volt egy ismerősőm, akinek nem adta vissza az apja a gyereket. és hiába hívott akárkit meg mutatta a bírósági papírt, semmit nem tudott csinálni.

Úgyhogy bárhogy is, próbálj megegyezni a pároddal, anyukájával, akár egy mediátor segítségével is, hogy tényleg az történjen, ami a gyereknek a legjobb. (ergo egyezzen bele, hogy náladd legyen a gyerek és ők láthassák, látogathassák időközönként)

Menj be a gyámhatósághoz, kérd ki a véleményüket és kérj segítséget.

2010. aug. 7. 14:34
 8/10 anonim ***** válasza:
hát most ha kijelent téged onnan ahol laktok, gondolom a szüleid megengedik, hogy bejelentkezz oda ahol ők laknak. Vagy abba a lakásba, amibe még egyelőre laknak. és valaki itt azt írta a gyereknek oda kell bejelentve lennie ahova az édesanyja van. Úgyhogy lehet még jól is jársz ezzel. Mi eleve nem is a páromékhoz vagyunk bejelentve, hanem a szüleimhez.
2010. aug. 7. 17:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A húgomnak most ért vége a kálváriája:( Menj bíróságra!!!

A testvérem is ezt tette, és kérte a gyerekek ( 4 éves és 1 éves) kizárólagos felügyeleti jogát!!!! Ott mind a két felet meghallgatták, de csak formaság volt az egész.A gyereket nem veszik csak úgy el az édesanyjától, ne engedd magad megfélemlíteni! A gyerekek a húgomnál maradtak, a nagyobbikat, mivel elmúlt 3 éves viheti magával az apa, a meghatározott időben, meghatározott napra. sajnos ezt nem lehet megtiltani:( A kicsit nem viheti még el, csak akkor, ha a húgom is megy!!!( bírósági határozat)NE ADD FEL A MUNKÁDAT!

Jelentkezz be a szüleidhez a kicsivel, ne idegeskedj! Kitartás!! A lényeg, hogy mindig, mindenben Te lépj először! Minden rendben lesz!

Ha bármilyen kérdésed van írj nyugodtan.

2010. aug. 7. 22:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is előbb lépnék, jelentsd be magatokat a szüleidhez! A gyereket tényleg ritka esetben veszik el az anyjától, jó, hogy van munkád, bölcsöde meg már létezik, nem baj ha nem vagy vele otthon. Nem látom okát, hogy a bíróság másképp döntsön. az apjától meg nem szabad eltiltani, annak semmi értelme szerintem.
2010. aug. 8. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!