Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Le tudnátok írni nektek...

Le tudnátok írni nektek milyen a napirendetek egy másfél éves gyerkőccel? Mikor és hányszor eszik? Ti adtok még neki tápszert vagy anyatejet?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 16. 17:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Reggel 7-8 között ébred, közvetlenül utána még szopizik, ezután elvisszük oviba a tesóját, 8-9 fele reggelizünk itthon, 10-11 között tízóraizik általában tápszert vagy könyebb ételt, 11 és 13 között alszik, 13-14 között ebédel azt amit mi, játékidő, 16-kor elmegyünk oviba a nagyért, ha hazajövünk uzsonna 16:30 fele, ezután vacsoráig játszanak, 18-19 között vacsora, 19-től fürdés, 20:00-kor megy aludni, tápszert iszik és átalussza az éjszakát
2023. ápr. 16. 17:12
 2/16 anonim ***** válasza:
67%

8-9között kelünk reggelizünk szendvics

Elmegyünk bevásárolni meg játszótérre ott 10 óraizik általában gyümölcs vagy ilyesmi

12-13órakkor alszunk előtte ebéd.főtt étel dw van mikor csak valami gyorsat

Itt elég valtozó kb 2-3órát alszik majd uzsonnazik valami egyszerűt gyümölcs vagy hideg kaja,ritkán itt is főételt..Estig szintúgy jázék van de akkor már mindenképpen itthon.

8 kor fürdés vagy előtte vagy utána vacsi itt is főtt étel általában.9-kor szokott aludni,de az óraátállítás miatt most van amikor 22kor.

Ha nem megyünk bevásárolni akkor itthon játék.Menetközbe besűrítem a dőzést takarítást..

(9hónapos kismama vagyok..)

2023. ápr. 16. 17:25
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

6:30-kor kelünk, megszoptatom, felöltözünk, játszik kicsit, 8-ra viszem bölcsibe, elrohanok dolgozni, 2-re megyek érte.

(Bölcsi napirend: 8-tól reggeli, 9:30 tízórai, 10-től udvar, 11:15-től ebéd, 12-től alvás)

Hazajövünk, uzsonna, cici, séta/játszótér, van, hogy utána alszik egyet, vacsora, fürdés, cici, alvás. Ha délután nem alszik, akkor 8 körük kerül ágyba, ha alszik, akkor 10 előtt lehetetlen lelőni.

2023. ápr. 16. 17:35
 4/16 A kérdező kommentje:
Jaj, de jó, hogy írtatok és leírtátok ezeket, mert a napokban szólt meg az anyósom, hogy miért hagyom két órát aludni a kicsit, de hiszen csak napi egyszer alszik. Szerinte rossz a napirendünk. Rosszul időzítem az étkezéseket, ezért nem hízik a gyerkőc. Valóban nem egy vastag kisfiú, de hozzáteszem, iszonyatosan mozgékony és szerintem eszik normálisan is. Az se tetszett neki, hogy esténként és reggelenként adok neki tejitalt. Minek az már neki, ő már nem adna neki, mert már "nagy" fiú. Annyira rosszul esik amiket mond és minden egyes alkalommal elmondja.
2023. ápr. 16. 17:38
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

18 hónapos

6kor kel, 7ig agyban vagyunk.

8fele reggeli. Kenyér felvágottal, parizerrel, virslivel, rántotta, zöldségek. Mikor mi.

Delelött egyedül elvan.

Délbe megyünk a nagyért az oviba, ebed 1kor. Amit főztem. Azt eszi amit mi.

Utana max 1 óra alvás.

Utana udvar.

5fele uzsi. Joghurt, puding, gyümölcs. Vissza udvar.

7kor vacsi. Tejbegríz, tejberízs, vagy szendvics

Utána egyből fürdés

9fele alvás

Éjjek 2-6x kel. Mikor milyen éjszakánk van.

10hónapos korában leszoktattam a szoptatásról (egyéb okok miatt), tápszert sosem kapott.

2023. ápr. 16. 17:39
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Én váltottam 1 éves korában tejre utána pár hónapig reggel este kakaó vagy sima tej volt.

Azt vettem észre hogy nem eszik olyan sokat, ami 10 órai vagy néha ebédet is jelentett...nem volt éhes a tejtől így ha felkelünk egyből reggelizünk.

2023. ápr. 16. 17:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Anyóssal ne foglalkozz, amikor ő nevelt gyereket, máshogy csinálták.

A tejital mondjuk tényleg csak egy marketing fogás, de ha nektek ez vált be, add nyugodtan, de akár tejet is adhatsz, vagy tápszert.

Az, hogy mennyit alszik…annyit, amennyit igènyel. 3 órát is alhatna, azzal sem lenne semmi gond.

A súlygyarapodással sincs semmi gond, míg nem fogy. Ha gond lesz, majd szól az orvos, vagy a védőnő.

2023. ápr. 16. 18:13
 8/16 A kérdező kommentje:

Próbáltuk a tejet, de nagyon megfogja a hasát. A védőnő ajánlotta, hogy vizezzük, de úgy már nem fogadta el. (Őszintén, nem is finom úgy.)

A magassága 86 cm a súlya 11,5 kg. Elég hosszú kisfiú, valóban nem vastag, de az orvos azt mondja, nincs baj a súlyával, ilyen alkat. Pedig azt eszi amit mi is, de egyszerűen nem úgy gyarapszik már.

2023. ápr. 16. 19:17
 9/16 anonim ***** válasza:
Ennyi, akkor minden rendben van.
2023. ápr. 16. 19:21
 10/16 anonim ***** válasza:
Akkor az én 74cm és 9.2kg-s 18hónapos gyerekemre mit mondana a drága mama? 😂
2023. ápr. 16. 20:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!