Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek sokat kérek?

Szerintetek sokat kérek?

Figyelt kérdés

Férjem itthonról dolgozik, néha vannak sűrű napjai de egyébként elég laza mostanában a munkája, sokat játszik a telójàn, miközben a gép dolgozik (ez csak most van így, projektek között vannak éppen). Most ezt csak azért írtam le, mert ebben így azért nehéz elfáradni. Mégis reggel mindig én kelek a gyerekkel, aki már három éves, három éve ez van egyébként, hogy ő vígan alszik nyolcig, aztán leül a gép elé, hogy dolgoznia kell, persze sokszor sokat kell azért. De többször szokott jönni a gyerekkel lenni 5 perceket, amíg megcsinálok valamit. Házimunka 100% az enyém, még este 8-kor is takarítok, amíg ő fürdet, aztán ha altatásig nem végzek, ő csak leül a kanapéra telozni, hogy vége a napnak.

Szerintetek túl sokat kérnék azzal, hogy felnőtt létére ő is keljen velünk, ne mindig nekem kelljen minden fontos dolgot megcsinálni a gyerek és a lakás körül (a kertben délután szokott dolgozni), neki csak a játék jut a gyerekkel kapcsolatban. A gyerek már meg is szokta ezt így mindig engem nyaggat mindennel.

Összegezve: zavar, hogy minden fontos dolog a lakásban az én dolgom, az övé csak az, hogy néha napközben játszik vele 5-10 perceket, majd délután is játszik vele de bármi komolyabb probléma van, az mindig az én feladatom. Gyógyszer beadás, szemcsepp, orrszívász, fogmosás, szóval kb mindig én veszekszek vele. :(

Többször mondtam neki, hogy keljen ő is velünk reggel, meg is ígéri aztán nem lesz belőle semmi.

2023. ápr. 15. 06:46
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a férjem takarítja el a vacsi maradékát, bepakol a mosogatógépbe, letörölget stb én altatok. Reggel viszont ő korán kel és megy edzeni, ez az ő szabadideje. Mi leültünk, megbeszéltük mik a feladatok, kinek mire van szüksége, mi az amit nekem vagy neki kell megcsinálni és kialakítottunk közösen egy rendszert. Én a helyedben visszamennék dolgozni, aztán mondanám neki, hogy drágám innentől 100% házimunka 50%-a a tiéd, a gyerekkel meg beszéljük meg kinek mi a feladata, mert az esti fürdetés innentől csak egy feladat.
2023. ápr. 15. 07:53
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló a felállás nálunk is, annyi finomítással, hogy mi tisztáztuk, hogy ő nem tud ennyi mindent fejben tartani, de ha szólok, hogy épp akkor mit kéne csinálni, ő nekiáll, de magától nem mindig tudja. A háztartás java így is az enyém, de reggelente ő viszi oviba a gyerekeket (mivel én korán elmegyek dolgozni), délután én tartom észben, van-e tennivaló.
2023. ápr. 15. 08:03
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk megosztjuk a munkát és lesülne a férjem képéről a bőr ha én este még házimunkáznék. Abszolút laza munkája van, és nem fair amit csinál.

Szerintem ülj le, és készíts egy listát hogy te miket csinálsz és ő miket csinál (ha a telefont nyomkodja azt is vedd bele!), hogy mennyi pihenő idő jut neked, hogy ki mit csinál hétvégén. Mutasd meg neki és komolyan beszéljétek meg hogy ezentúl hogy lesz a munkamegosztás.

Legyenek állandó feladatai, és ne csináld meg helyette ha direkt szär munkát végez mert ez taktika hogy ne kelljen semmit csinálnia. Én megmondanám neki hogy lusta és én meg fáradt vagyok, és ennyi erővel egyedül is élhetnék a gyerekkel, ugyanilyen nehéz lenne. Sőt így minusz 1 gyerek lenne (ő). Megmondanám hogy jelenleg nem partner, csalódtam benne, és belefáradtam.

2023. ápr. 15. 08:37
 14/38 anonim ***** válasza:
95%

Amúgy higgyétek el, hogy észreveszik a tennivalót, csak ignorálják mert úgyis megcsinálja a házicseléd (te).

Sőt, igényesen is megtudnák csinálni, csak nem akarják, és lesząrják, és ha te megcsinálod helyettük igényesen akkor csak bólogatnak hogy látod nekik nem megy ilyen jól. Ez egy taktik. Ha igénytelen munkát végeznek, csináltasd meg VELÜK újra. Ne helyettük.

2023. ápr. 15. 08:42
 15/38 anonim ***** válasza:
15%
Tehát apukanak van munkahelye, csupán otthon végzi a munkát, miközben te még mindig gyesen vagy, vagy más okból nem dolgozol és az a problémád, hogy apuka miért nem segít?
2023. ápr. 15. 08:43
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Valoszínûleg egy ilyen emberrel hiàba is ülnèl le beszèlni semmi èrtelme nem lenne irhatsz te bàrmilyen listàt neki.

Otthon semmit nem csinàl, a gyerek csak teher neki, anyagilag egy nulla ami a közös terheket illeti is azt gondolja minden a tied.

Egyàltalàn van bàrmi pozitív ebben a hàzassàgban?

Nyilvàn ez neki baromi kènyelmes felàllàs ràd tolni mindent mert te vagy a nô meg te vagy az anya ès szomorú, hogy hagytad ezt neki ès mèg szülsz is neki. Vagyis magadnak mèg egyet

2023. ápr. 15. 08:53
 17/38 anonim ***** válasza:
93%

15 ez nem így működik.

Otthon lenni a gyerekkel kurvåra nem pihenés kategória, pláne egy 3 évessel.

Nekem is 3 évesem van, én már dolgozok, de péntekente otthon vagyok vele. Heti 4 nap munka összegezve sem olyan idegileg megterhelő mint az az egy nap a gyerekkel. Szomorú kimondani de ez van. Vagy szerinted a számítógép mellett ülve telefont nyomkodni fárasztó? Ha még este is pakol a férje meg nem vette ki a részét az otthoni munkáknak csak a telefonját nyomkodja az fair? Te sem gondolhatod komolyan. Szégyen hogy ennyire vissza van pár ember maradva.

A kérdezőnek is jár a hosszabban alvás, a pihenés, a láblógatás. A kérdező is ember, nem csak anya és szolga.

2023. ápr. 15. 09:01
 18/38 anonim ***** válasza:
87%
15! Igen az a gondja, hogy nem “ segít”. Azèrt mert dolgozik valaki amit valószínûleg akkor is tenne ha nem lenne csalàdja, attol az mennyiben jogosítja fel hogy a közös gyerekükkel ne foglalkozzon munka utàn akár?? A gyerek ès a gyerek dolgai az övè is, ezek közös terhek a munka azèrt nem mentesít minden alol. Mellesleg az nem egy szàlloda ahol laknak igy igen a lakas hàztartàs körüli teendôkbôl is ki kellene vennie a rèszèt egèsz nyugodtan
2023. ápr. 15. 09:01
 19/38 anonim ***** válasza:
25%

17,18!

Az meg van, hogy apuka dolgozik, van munkája, csupán ezt otthon teszi? Ha holnaptól az irodában lenne 8tol 16ig, akkor is a kérdező lenne az, aki otthon van, nem dolgozik?

2023. ápr. 15. 09:04
 20/38 anonim ***** válasza:
92%
19. Nem is azt kéri, hogy munkaidőben segítsen, hanem munkaidőn kívül vegye ki a részét a feladatokból. Tudod, mint egy felnőtt ember.
2023. ápr. 15. 09:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!