Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi motivál egy nőt abban,hogy...

Mi motivál egy nőt abban,hogy ne vállaljon gyereket?

Figyelt kérdés
Milyen célok lehetnek fontosabbak az életben?
2023. ápr. 13. 19:24
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
76%

Nincs megfelelő anyagi helyzete

Nincs párja

Nem bízik a világban, háborúba, nyomorba nem akar gyereket szülni.

Szereti a szabadságot, nyugalmat. Pl utazni.

Egyszerűen nem ért a gyerekekhez, ezért nem kockáztat, hogy "elrontja"

Rossz gyerekkora volt, ezért nem akar gyereket

Nincs elég türelme

Az, hogy valaki nem válal gyereket nem jelenti, hogy utálja azokat, vagy nincsenek "ösztönei". Pl én se szeretnék gyereket, de tök jól elvagyok velük. Pusztán írtózok a terhességtől, szüléstől. Lehet, hogy pár év múlva örökbefogadok, ha lesz mellettem olyan pár.

25L

2023. ápr. 13. 20:15
 12/29 anonim ***** válasza:
82%

Ez lehet felelős döntés is: nálunk a családba mindenki szar anya volt. És vannak jelek, hogy én is ilyen megkűzdési stratégiát tanultam, amit ők. Így nem akarom még 1 generáció életét megnyomorítani.

Ez tiszta tudatos döntés.

2023. ápr. 13. 20:36
 13/29 anonim ***** válasza:
58%

Nem kell hozzá más cél csak okok:

- nincs nélküle hiányérzetem, így teljes az életem

- félelem

- szorongás, depresszió

- önzőség

- a magyar oktatás és eü rendszer helyzete

Célként talán az utazgatás tudnám említeni.

2023. ápr. 13. 20:56
 14/29 anonim ***** válasza:
82%
Introvertált vagyok, szeretek egyedül lenni. Lehet hogy a párkapcsolatig se jutok el soha, nemhogy a gyerekig. Borzasztóan kimerült tudok lenni, ha hetekig nem adatik egy teljes nap magányban. Pedig amúgy szeretem a gyerekeket, de belőlem egy idegbeteg anya lenne.
2023. ápr. 13. 21:05
 15/29 Derjaderja ***** válasza:
79%

Szerintem a munka is lehet egy nagy dilemma, nem csak a karrierizmus értelemben, hanem hogy valaki csak simán szereti amit csinál, és az nem vagy részben gyerekkompatibilis.

Amúgy szerintem ez is csak olyan döntés két út között mint bármi más. Nem kell hozzá egy nagy magyarázat. Ha pl valaki inkább fodrász lett mint kozmetikus pedig mindkettő érdekelte, és megkérdezed, mért nem lett kozmetikus, akkor azt fogja mondani, hogy végül a fodrászat mellett döntött, ezt hozta a sors.

Nem èlhet egyszerre 2 országban az ember, nem lehet tűzoltó és katona, nem lehet panelban és önellátó falusi, nem lehet a Józsi felesége és a Pistáé egyszerre.

Gyerekes èletútból is sokféle van és gyerektelenből is és x,y,z motivációk, lehetőségek, személyiség birtokában végül valamelyik lehetőség lesz a valóság.

2023. ápr. 13. 21:40
 16/29 anonim ***** válasza:
90%
Majdnem az motivál egy nőt mint egy férfit, szerintem
2023. ápr. 13. 22:07
 17/29 anonim ***** válasza:
48%

🥱🥱🥱

Naon uncsi már. Főleg a gyerekvállalós témában.

Nem akar és kész. Mit kell velük foglalkozni? Te akarsz? Akkor foglalkozz olyanokkal, akik akarnak. A nemakarókat meg hagyja már békén mindenki.

Egy gyerekcentrikus nő

2023. ápr. 13. 22:33
 18/29 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ez egy olyan téma, mint bármi más. Ha te nem szereted a lángost, akkor téged mi motivál abban, hogy ne egyél? Ha te nem akarsz külföldre költözni, téged mi motivál abban, hogy ne tedd? Nyilván, ha valamit nem szeretne valaki, akkor jobb esetben nem kényszeríti magát abba a helyzetbe és ennyi. Nincs mit túlgondolni.

Anyaként, aki mellesleg jó munkahelyeket hagyott hátra, imádtam a munkámat, szerettem spontán utazni, szerettem énidőzni, most marha nehezen értem meg, hogy mégis mi lehet fontosabb a saját gyereknél!? Mi adhat nagyobb célt az élethez/életben? Mert nekem semmi. Már nem érdekel, hogy nem tudok spontán utazgatni, nem érdekel, hogy kevesebb az énidőm, nem érdekel, hogy visszavesznek-e oda dolgozni, ahonnan eljöttem. Tudom, hogy mindig a helyemen leszek. Üresnek érzem azt az életet, amit éltem, pedig sosem ücsörögtem egyhelyben, jól kerestem, tele voltam élményekkel. De ez én vagyok. Más meg más.

Én sok kifogást látok a környezetemben és mégtöbb önzőséget azok körében, akik nem akarnak gyereket, de ez csak az én mikro közegem, így nem általánosítok.

2023. ápr. 14. 10:27
 19/29 anonim ***** válasza:
75%
Vagy bántalmazták gyerekkorában, és fél hogy ő is olyan szülővé válna. Nem mindig lehet racionálisan érvelni valaki félelmeivel szemben.
2023. ápr. 14. 12:20
 20/29 Derjaderja ***** válasza:
69%

18. Elég furcsa, hogy nehezen érted meg. Meg hogy önzésnek tartod a gyermekmentességet.

Engem ez a nézet mindig ijesztett. Gyereket vállalni az önzés ellentéte akkor, önfeláldozás?

Azért lehet hogy másképp fogod látni később, visszatér az életösztönöd.

Én valahogy semmi furcsát nem látok abban ha vki nem vállal gyereket. Ekvivalens választási lehetőségek, egyik se jobb vagy rosszabb.

2023. ápr. 14. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!