Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Virág vezetéknévhez a Flóra...

Virág vezetéknévhez a Flóra vagy a Lilien passzol jobban?

Figyelt kérdés

férjemnek a Flóra, nekem a Lilien tetszene jobban

érvek/ellenérvek érdekelnének

2023. ápr. 10. 08:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát ennyi erővel lehetne akár Virág Virág is.

Amúgy szerintem is a Liliennel talán egy fokkal jobban hangzik, de ez se az igazi.

A Virág Mirán meg szintén mintha direkt szivatni akarnátok a fiatokat. Jól mondta valaki, mint egy varázsige.

Szerintem is keresgéljetek tovább.

2023. ápr. 10. 14:04
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem a Flóra a kedvenc és választott kislány nevem, de a virág vezetéknévvel szerintem nem adnám. A Lilien akkor már jobban illik hozzá (bár ez személy szerint nekem nem tetszik, mert túl külföldies - inkább a Lillát választanám helyette). A Mirán egyáltalán nem fiús, erőltetett, mintha a Mirából mindenáron fiúnevet akartak volna kreálni és a Virág vezetéknévvel nem is hangzik túl jól. A Milán bár hangzásban nagyon hasonló, szerintem mégis jobb, mert az r hang nem ismétlődik és sokkal kevésbé egyénieskedő, de mégsem tizenkettő egy tucat.
2023. ápr. 10. 14:30
 13/15 anonim ***** válasza:
Hat a virág melle Flóra semmiképp
2023. ápr. 10. 14:37
 14/15 anonim ***** válasza:

A Virág vezeték névhez a Lilien jobban illik mint a Flóra.

Esetleg a Liliána név?

A Liliánát is lehet Lilinek vagy Liliennek becézni. (Nekem is ez a nevem a becenevem a Lili általában így hívnak de szoktam lenni Lilien és Lia is.)

A Mirán tényleg nem illik a vezetéknévhez.

Esetleg Mór, Péter vagy Noé?

2023. ápr. 10. 21:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Lilien név tetszik.
2023. ápr. 11. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!