Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Virág vezetéknévhez a Flóra...

Virág vezetéknévhez a Flóra vagy a Lilien passzol jobban?

Figyelt kérdés

férjemnek a Flóra, nekem a Lilien tetszene jobban

érvek/ellenérvek érdekelnének

2023. ápr. 10. 08:27
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

illetve fiú névben a Mirán?

érv/ellenérv? 🙂

2023. ápr. 10. 08:28
 2/15 anonim ***** válasza:
92%

A Virág Flóra sok a jóból, pedig a kedvenc nevem. Liliennel jobb, bár az is egy csokor. :)

A Virág Mirán hülyén rímel, bocs, de nem.

2023. ápr. 10. 08:38
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A Virág Flóra nem hangzik jól, pláne, hogy virágot jelent, furcsa duplázás.

Virág Lilien se hangzik a legjobban, de egy fokkal jobb.

Virág Mirán nagyon rossz, mint egy varázsige, mondóka, teljesen komolytalan.

Nekem is voltak olyan kedvenc neveim, amiket elvetettem, mivel a vezetéknévvel nem passzolt volna. Nektek is azt javaslom, hogy miután kiválasztottátok a 10 legjobban tetszőt, nézzétek meg a vezetéknévvel melyik passzolna leginkább.

Ezek közül sajnos egyik sem túl jó.

2023. ápr. 10. 08:45
 4/15 babyboom567 ***** válasza:
100%

A gyereked egész életében magyarázkodhatna,hogy nem Milán hanem Mirán.

Ezek közül mind nagyon rossz.

2023. ápr. 10. 09:07
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Lilien jobb. Mirán nevet életemben nem hallottam, de borzalmas, főleg a Virág vezetéknévhez. Inkább a Milán, de az sem hangzik jól a vezetéknévvel.
2023. ápr. 10. 09:14
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem Magyarországon élek, a szomszédban pont most született egy Miran. Szép név, de nagyon nem passzol a Virág vezetéknévhez. A Flóra meg uyge latinul virág....Lilien jobban illene hozzá.
2023. ápr. 10. 09:22
 7/15 A kérdező kommentje:

és a jelentés annyira fontos?

31 éves vagyok, még sosem jött elő, h mit jelent a nevem és mennyire passzol-e ilyen szempontból a vezetéknevemhez

csengésük más téma

2023. ápr. 10. 10:25
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, annyira nem fontos egy átlag névnél, hogy mit jelent. Ennél viszont egyértelmű, így kimondottan nevetségesnek hangzik. Virág Flóra kb azonos szint mint a Virág Jázmin, Virág Petunia, Virág Rózsa. Neked nem hangzik nevetsegesen?
2023. ápr. 10. 10:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A két lánynév közül: Virág Lilien inkább.

A Virág Mirán szerintem nem túl jó választás. Inkább olyan nevet választanék, aminek nem ugyanazok a magánhangzói, ugyanabban a sorrendben, így furán hangzik negatív értelemben.

2023. ápr. 10. 11:21
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem túl fontos a jelentés, ha mondjuk egy Kálmánról van szó, ami nem ennyire evidens mindenkinek, mint a Virág meg a Flóra. :) Hidd el, ezt mindenki azonnal levágja.
2023. ápr. 10. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!