Kislányt várunk, férjemnek tetszik egy név, amit igazából el tudnék én is képzelni, viszont két ilyen nevűt ismerek, egyik sem pozitív... Egyik egy volt osztálytars, botrányos viselkedésű, koszos volt. Másik egy beteg rokon.
Nem vagyok benne biztos, hogy felülíródna, ezért nem is választanék ilyet. A gyerekem nevéről elsőnek rögtön ő jut eszembe, de azért időnként eszembe jut, kiket ismerek még evvel a névvel.
2023. ápr. 7. 18:26
12/20 anonim válasza:
Nekem el tud
Férjemnek nem
Így nem lesz egy egyébként mindkettőnknek tetsző neve a lányunknak.
2023. ápr. 7. 18:34
13/20 anonim válasza:
Egyénfüggő. De én biztosan nem tudnám elfelejteni teljesen, egyszer-egyszer biztosan feltörne belőlem az emlékek. Keressetek másikat.
2023. ápr. 7. 18:54
14/20 anonim válasza:
Felulirodik.
2023. ápr. 7. 19:03
15/20 anonim válasza:
Ha egy névvel kapcsolatban alapból rossz érzés fog el, akkor nem lesz az a gyerekem neve.
2023. ápr. 7. 19:20
16/20 anonim válasza:
Nálam nem működne. Hiába tetszett egy-egy név nem adtuk a gyerekeinknek mert egyből arra negatív személyre gondoltam. Sajnos én így vagyok összerakva, nagyon megragadnak ezek a dolgok. Inkább választottunk olyat ami mindkettőnkből pozitív érzéseket vált ki.
2023. ápr. 7. 20:17
17/20 anonim válasza:
Nem tudom mennyire íródik felül, de ha nem, esetleg hasonló nevek?
Sába és Sarolta is jó alternatíva lehet.
2023. ápr. 7. 20:42
18/20 anonim válasza:
Egyénfüggő. Ha rossz érzésed van a névvel kapcsolatban, akkor ne add a gyerekednek.
2023. ápr. 7. 20:55
19/20 anonim válasza:
Kinél hogy... mi pl ki is zártuk az olyan enveket amik közelebbi ismerősök, rokonok nevei, simán csak egyszerűen azért, hogy ne legyen olyan hogy a gyerek envéről esetleg más is eszünkbe jut.
2023. ápr. 7. 22:18
20/20 anonim válasza:
Abszolút felülíródik. A gyereked annyi élményt fog adni, hogy a névről elsősorban mindig ő fog eszedbe jutni.
Volt osztálytárs, istenem! Általánosban volt 30, gimnáziumban 38 osztálytársam, és még kb. 30-35 egyetemi évfolyamtársam. A többi ismerős iskolatársat nem is számoltam. Eszembe se jutna ilyenen gondolkodni.
A beteg rokont nem tudom hogyan értetted, én egy beteg embert sajnálok és nem utálok, nem gyűlölök, nem undorodom tőle. Miért ne adnám azt a nevet a saját gyerekemnek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!