Kislányt várunk, férjemnek tetszik egy név, amit igazából el tudnék én is képzelni, viszont két ilyen nevűt ismerek, egyik sem pozitív... Egyik egy volt osztálytars, botrányos viselkedésű, koszos volt. Másik egy beteg rokon.
Igen, felülíródhat. Akkor már ennek a névnek a hallatán rögtön a kislányod jutna eszedbe és nem a régi osztálytárs meg a beteg rokon. De ha úgy érzed, hogy neked már rossz érzésed van a névvel kapcsolatban miattuk és nehezen tudnál elvonatkoztatni, akkor inkább keressetek tovább, hátha lesz, ami mindkettőtöknek nagyon tetszik.
2023. ápr. 7. 16:59
3/20 anonim válasza:
Teljesen nem fog elfelejtődni. Inkább keressetek másikat.
2023. ápr. 7. 17:00
4/20 anonim válasza:
Helyzetfüggő. Engem ez nem zavarna, de téged látszólag igen, így nem tudnád teljesen felülírni.
Megkérdezhetem mi az a név? Másik változata esetleg?
2023. ápr. 7. 17:16
5/20 A kérdező kommentje:
Sára a név.
Volt valaki ilyen helyzetben, és onnantól, hogy a gyereke ezt a nevet kapta, felülírta? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
2023. ápr. 7. 17:19
6/20 anonim válasza:
Felülíródik. De ha már most ilyen ellen érzéseket vált ki belőled, lehet hogy inkább mást kellene keresni.
2023. ápr. 7. 17:24
7/20 A kérdező kommentje:
Nem vált ki ellenerzest, csak ők jutottak eszembe. Itt tartok. Ezért kérdezem, hogy őket elfelejtem-e.
2023. ápr. 7. 17:25
8/20 anonim válasza:
Ha nem tartod velük a kapcsolatot akkor szerintem felülíródik.
2023. ápr. 7. 17:29
9/20 anonim válasza:
Szerintem is felülíródik. Nekem ugyan még nincs gyerekem, de csomószor volt már olyan, hogy egy adott névről negatív jutott az eszembe, de aztán megismertem egy olyan valakit, akit úgy hívnak, és kedveltem is, és így már a név is elkezdett pozitívvá válni a szememben.
2023. ápr. 7. 17:35
10/20 anonim válasza:
#9-es vagyok.
Azalatt, hogy a név elkezdett pozitívvá válni a szememben, azalatt azt is értem, hogy már a névről nem a régi úgy hívott ismerőseim jutottak eszembe, hanem az újak. Szóval szerintem is felülíródik, én is úgy tapasztaltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!