Mik az előnyei, illetve hátrányai, ha több gyerek van egy családban?
A gyerekvállalás normál esetben érzelmi döntés, ami az adott szülőpártól függ.
Pl. aki nagycsaládot akar és anyagilag is megoldott, nem kezd előny-hátrány fejtetegésbe, hisz az nyilvánvaló, hogy ha nem érzelmi, hanem praktikus okokból (anyagiak, logisztika) nézzük, az egy gyerek a legelőnyösebb. De ha nekik a nagycsalád a vágyuk, akkor végül érzelmi döntést hoznak úgyis.
Persze lehet azzal jönni, milyen jó a gyereknek, ha van/vannak testvérei, de ez lutri. Még a gyerekkori jó kapcsolat sem garancia semmire, ez tapasztalat, mi hárman vagyunk testvérek. A húgommal gyakran vitázunk felnőttként is, a bátyám nem tartja velünk a kapcsolatot évek óta. Pedig kisgyerekként jól megvoltunm.
Előny: hogy ránézek a nagy kupac gyerkőcre és büszkeséget érzek. :) Imádom, hogy többen vannak.
Hátrány: osztódni kell, minden gyerekkel kevesebb idő jut magamra, logisztika az egész nap, ölik egymást időnként, nincs csend, a kicsi alszik, ha tud, stb. stb. De ez egy átmeneti időszak, mindig lesz feladat bőven, cserébe itt vannak egymásnak, nekünk.
Elonyei: nincsenek egyedül, hamarabb megtanulnak alkalmazkodni a másikhoz, megosztani dolgokat, jó esetben egyedi, különleges kapcsolatot alakítanak ki egymással.
Hátrányai: anyagilag megterhelőbb, kevesebb figyelem jut az egyénre
Előny:adókedvezmény
Hátrány:minden más
Mi 5en vagyunk tesók így ahogy én látom:
Előny:
-anyánék fel tudtak venni a szocpolt (akkor még úgy hívták)
Hátrány:
-hiába a szocpol, egy 3szobás (100m2) házban éltünk. Egyedül hugomnak volt saját szobája, en a 15évvel fiatalabb hugommal osztozhattam. Anyámék a nappaliban aludtak, amiből a szobák nyíltak. Minden 2.este azt hallgathattuk, hogy szexelnek.
-én voltam a legnagyobb, rám és a nagyobbik húgomra rengeteg feladat hárult. A kicsiknek anyjuk helyett anyjuk voltam
-személyautoval nem tudtunk sehova menni, nevelőapám 7személyes platós cégesével jártunk. Nagyon gáz volt.
-nem sportolhattam, járhattam sehova, mert nem volt miből
-új ruha/cipő max karácsonyra
-nem volt magánéletem, mert valamelyik kicsit huzkodnom kellett magammal, mert anyámnak sok volt a "többi"
-kizárolagos figyelem. Azt sem tudom mi az. Sosem kaptam meg anyámtól. Ahogy a tanulasban sem segített pl sosem. De elváras az volt.
30 vagyok. 2 tesómmal tartom a kapcsolatot, anyámmal meg kb akkor beszélek ha muszáj.
Köszönöm a válaszokat, akkor van akinél azért több az előny. :)
Igazából én mindig is nagyobb családra vágytam, (most is, de még tanulok) mert imádom a gyerekeket, persze tudom, van sok gond is velük, de én úgy érzem, engem is büszkeséggel & boldogsággal töltene el ha látnám hogy többen vannak.
Szóval ez még idővel lehet hogy változni fog, de én most így érzek.
#4, hát az anyagilag megterhelőbbet nem nagyon értem, nem azt szokták mondani, hogy a gyerekek öröklik egymástól a játékokat, ruhákat?
Vagy most az étkezésre, iskoláztatása gondolsz?
"hát az anyagilag megterhelőbbet nem nagyon értem, nem azt szokták mondani, hogy a gyerekek öröklik egymástól a játékokat, ruhákat?
Vagy most az étkezésre, iskoláztatása gondolsz?"
Khm, picit butuska a kérdésed, nem tűnik fel? Ruhát akkor tud örökölte, ha azonos neműek és nem nagy köztük a korkulonbseg, plusz jó minőséget vett anno, ami nem ment még tönkre. Játék kb ugyanez. Élelmiszer, mosás, utazás költsége, gyógyszer, stb mind több lesz egy plusz szemellyel. Ezenkívül kívül 2 szobás lakásban két gyerek még esetleg elmegy, három már nem kicsit zsúfolt. Iskolában a felszerelés is gyermekenként kell. Ha nyaralni mész, vagy csak fagyizni, megintcsak több.n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!