Mi az előnye, hátránya 2 gyerek vállalásánál?
Mi mikor 1 éves volt a fiunk, akkor döntöttúnk a tesó mellett.
Amúgy is kis különbséggel akartunk kettőt.
2 és fél év lett végül köztük, mert egy babát elvesztettünk.
Senkivel nem cserélnék :) nekünk így lett tökéletes. Fiunk az elejétől együttműködő, alkalmazkodó volt, hugi meg egy álfott jó baba.
Most 3/fél évesek, egyre többet játszanak együtt, egyre felszabadultabb vagyok.
'Nem 2x annyi, hanem min. 3x annyi stressz és tennivaló'
Ez szerintem abszolút nincs így, pont hogy 2x-nek gondoltuk előtte de csak 1,5x olyan nehéz. A 2 gyerekkel hogy is lehetne 3x annyi munka?
Kb (időben számolva) ugyanannyit kell főzni, mosni, takarítani, stb stb.
Amikor egy intézménybe járnak akkor két gyereket ugyanabba az oviba vinni nem hogy 3x de még 2x feladat sincs egy gyerekhez képest.
Ráadásul tök sokat játszanak egymással nálunk, de ha mi játszunk velük akkor is sokszor tudunk együtt játszani vagy ugyanazt a mesét olvassuk egyszerre két gyereknek. Időben tehát még a 2x szorzó is túlzás.
Tényleg nem értem mitől is lenne 3x akkora feladat két gyerek.
Nyilván picivel több munka két gyerek, mint egy és még egy kicsivel több három mint kettő de az igazán hatalmas, mindent felforgato változást azt az első gyermek hozta.
(három gyerekünk van viszonylag kisebb korkülönbséggel:kevesebb mint 4 év van az első és harmadik között)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!