Anyukák, apukák! Ti milyen ajándéknak örültetek volna még, amikor jött a baba, és mi volt az, amit inkább ti vásároltatok meg?
Sziasztok!
Hamarosan érkezik bátyámék első kisbabája. Édesanyámék első unokája lesz, úgyhogy a közeli családban nem igen van még ilyen babás tapasztalat.
Mindenképpen szeretnénk nekik ajándékot, ajándék csomagot adni, ami hasznos lehet az aprósággal kapcsolatban, de nem nagyon tudom, hogy mi legyen ez.
Másik testvérem pelenkákat tervez venni, de én ezt ellenzem, hogy nagy mennyiségben, mert lehet, hogy nem fog beválni a babának…
Ruhákon, kisebb kiegészítőkön gondolkodom.
Tudnátok esetleg olyan dolgokat írni, amit elfogadnátok/elfogadtatok volna a pici érkezésével ajándékba és biztos, hogy hasznos is lett?
(Legvégső esetben megkérdezem, hogy mit vegyek, de ezt elszeretnék kerülni)
Nekem a popsitörlő tartó doboz, cumilánc, ruhák voltak, amiket kaptam és nagyon praktikus volt.
Játékokat kifejezetten nem szeretem, ha hoznak barátok, mert tele van vele a ház és úgyis csak a díszpárnával meg a palackkal játszik a gyerek. Néhány fejlesztős játékot veszek neki én, de azok meg olyan drágák, hogy nem terhelnék vele mást.
Mi nagyon sok takarót kaptunk van amit felse bontotottunk,én a pelusoknak örültem.mert sokfélét kaptunk és így megtaláltam a tökéleteset.
Ágyra játék esetleg vagy ahogy írtad kisruhák,plüss játékot szoktak de en kivagyok tőle :D
Legjobban úhy tudsz választani ha megkérdezed,mert első gyermeknél úhyis kindent is megvettek már neki :)
Én is a pelus, popsitörlőre szavazok. Esetleg ajándékkártya, akkor azt vesznek amire szükség van.
Nálunk a rokonok többsége pénzt adott pont azért, mert nem tudják mire van még szüksége. Ennek örültem is, mert tudtam, hogy milyen játszószőnyeget, hintát stb szeretnék neki venni, így olyan lett amilyenre gondoltam.
DM-es utalvany jobb szerintem pelenka helyett. Nagyon egyeni, hogy ki mit szeretne. Ami szeribtem barmelyik gyereknek szuper ajandek, es nem lehet vele felreloni, az a ragoka/ragcsalanc. A ragcsalancot babakocsira is ra lehet tenni, es nagyon sokaig lehet hasznalni.
Ha valami extrabb ragokat szeretnel, amit majdnem biztos, hogy nem fognak mastol kapni, mert nem ismert, es meg draga is, az a Curababy/Curaprox fogkefet imitalo, zorgo gyongyos ragokaja, amin kulonbozo texturak masszirozzak a baba inyet, es olyan vekony az atmeroje, hogy elobb meg tudja fogni, mint a tobbi vastagabb ragokat. Mindket gyerekem imadta. Addig tudjak hasznalni, ameddig 6-8 foguk ki nem jon, utana mar sajnos konnyu szetragni, viszont addig baromi jo cucc. A nagyobbik gyerekem utalt autozni picikent, ennek a csorgetesevel es ragcsalasaval rengetegszer le tudta kotni magat. Ha semmilyen mas jatekot nem vittem, ez az egy mindig nalam volt, cumilancra is ra lehet applikapni.
Szerintem is a legjobb a DM-es vagy egyéb utalvány. A pelenka, popsitörlö, stb sok esetben nem mindegy, milyen márka, nem mindet bírja egy baba böre. Ruhafélét venni teljesen értelmetlen, mert az elsö pár méretet majdnemhogy hetek alatt kinövi, a legtöbb kapott cuccot egyáltalán nem is tudják ráadni,
ezért is a legjobb az utalvány vagy pénz, akkor mindig olyasmit tudnak venni, amire szükség van és amit használni is tudnak.
Nincs bosszantóbb, mint amikor ott áll 20 babaruha, amit elöbb nött ki, mint ahogy megkapta, több csomag pelenka, ami túl kicsi vagy kényelmetlen, babaálpolási cikkek, amiktöl kiütéses lesz, stb.
Kaptunk egy csomagot, amiben mindenfele draga, jo minosegu cucc volt, volt benne 1-1 extrapuha vekony es egy vastag kotott takaro (ezeket nagyon sokat hasznaltuk/hasznaljuk meg a mai napig is a 3 evesnel), extra babaknak valo draga testapolo (ezt en hasznaltam, mert az en borom birta, a gyerekeime nem), egy 68-as meretu extrapuha rugdalozot (hasznaltuk, ameddig csak tudtuk), pluss alvosallat (nem nagyon hasznaltuk).
A ruhakbol szinte minden rugdalozot hasznaltunk, aminek volt talpa, a talpnelkuliket nem. Kaptunk 10 textilpelenkat, boven eleg volt.
Amit nagyon szerettunk (en vettem, de ajandekba is orultem volna) az a Fisher Price dzsungeles vilagito-zenelo jatszoszonyeg, illetve az elektromos babahinta, valamint az Adamo hinta.
Egy Emeibaby csatos babahordozora az elso idoszakban, majd egy Love Radius csatosra 7-8 honapos kortol sem mondtam volna nemet :D (tobbet is hasznaltunk mindkettobol ket gyerekkel)
Illetve a Cybex Eezy S+ twist babakocsiba, ha valaki be akart volna szallni, annak is orultem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!