Ki kapja meg váláskor a gyerekeket, ha egyik szülő sem kapkod utánuk?
Barátnőm és a férje régóta nem jönnek ki egymással. Pár hete a férje közölte, hogy válni akar és a gyerekeket is elperli tőle. Megdöbbenésemre barátnőm, akiről azt hittem, hogy a gyeremekiért élő mintaanya, azt mondta nekem, hogy ő nem küzd a gyerekekért. Mert milyen jó lesz munka után csendben elterülni a kádban, könyvet olvasni és csak kéthetente hétvégén hallani gyerekzsivalyt. Teljesen elképedtem, amikor rájöttem, hogy komolyan gondolja. A legkisebb gyereke 2,5 éves. A legnagyobb is csak 7.
Apuka persze nem gondolta komolyan az egyedülálló apaságot, így ő sem akar harcolni a gyerekekért. Mondta is a barátnőmnek, hogy nyilván az anyjuknál van a legjobb helyük. Ő mrg teljesen csalódott volt és úgy döntött hogy majd a bíróság eldönti, ő nem mondja, hogy adják neki őket. Már azon agyalt, hogy ha átmenetileg felmondana, akkor biztos apuka kapná meg a gyerekeket.
Én rettenetesen sajnálom a kicsiket, mert nagyon jó gyerekek. De anyukát is megértem. Évek óta idegroncs, sosem volt ideje magára. Eleinte úgy gondolták majd a munka és a felnőtt környezet jót tesz neki, de azóta még kimerültebb és feszültebb.
Ilyenkor mi alapján ítélik oda a gyerekeket valakinek? És ha mindkét szülő azt mondja, hogy nem kéri a felügyeleti jogot?
"egy hét itt, egy hét ott..."
És ha az egyik Zalaegerszegen lakik, a másik meg Salgótarjánban, akkor ez hogy fog kinézni a gyakorlatban, hogy mennek oviba, suliba ?! :(
Te mint barátnő mi lenne ha segítenél neha neki?
Nem tudod elképzelni mennyire nehéz ha folyton nyafog a gyerek sőt van aki ejszaka sem alszik rendesen igy nem tudsz agyilag kikapcsolni.
Normális esetben van nagyszülő, testvér aki néha játszik, elfoglalja, esetleg elviszi a gyerekeket.
De akár hiszitek akár nem tényleg bármennyire is szereted a gyereked , amikor folyton adsz folyton teszel értük, KÉPZELJÉTEK EL hogy ELFOGYHAT AZ ERŐD IS egy idő után!
Vegyetek észre hogy SEGÍTSÉGRE van szüksége, es ne ítéljük el.
Nekem volt kb.anno az első év ilyen.
Nagyon szeretem a gyerekem, tán túlságosan is, es pont ezért néha meg dusolni sem volt időm.
Nyilván soha senkinek nem adnám a gyerekem , de néha 2-3orara vagy 1-1napra szükségem lenne hogy új erőt merítsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!