Kisbabás/kisgyerekes anyukák, ti mennyit "lógtok" együtt más anyukákkal?
Van egy 11 hos kisfiam, külföldön élünk, nem igazán vannak a környeken kisbabás anyukák, magyar meg aztán végkepp nem. Jól beszélem a kinti nyelvet is ennyi ev után, de azért mégis csak jobb magyarul beszelgetni anyukákkal.
Találtam egy anyukát aki külföldi szintén, néha lógunk egyutt, de észrevettem h nem igazán igénylem mindig a tarsaságot, vagy inkább úgy mondanám hogy elfelejtem hogy szóljak h menjünk sétálni stb.
Mire elvégzem a házimunkát, gyereket elrendezem, sokszor csak arra vágyom hogy friss levegőn legyek a gyerekkel és csendben sétáljak.
Lehet antiszociális lettem. 😀
Ti feltétlen keresitek a társaságot vagy inkább szerettek egyedül menni a gyerekkel?
Nekem se volt rá soha igényem.
Alapból nem vagyok társasági lény, babával se igényeltem soha, pedig 2 gyermekem van.
En is kulfoldon lakom, lassan 20 eve, igazabol en sosem laktam / dolgoztam / baratkoztam itt magyarokkal szandekosan, nekem mindegy honnan jott, a baratsagot nem a szarmazas formalja.
Mi a babam par hetes koratol jartunk heti haromszor playgroupba delelottonkent, minket ez eltetett. Napi par orara kimozdulni, tarsasagban lenni. Itt lett 2 nagyon jo lengyel baratnom, akikkel azota is nagyon jo baratok vagyunk, pedig mar reges reg iskolasak a gyerekeink.
Erdekes, mert magyar anyukak is voltak az emlitett playgroupban, megsem veluk lettem joban.
Nekem fontos volt a babas, anyukas tarsasag, ettol fuggetlenul nagyon szeretek egyedul is lenni, pl. vasarolni mindig ketten mentunk a kicsivel.
Az ég világon semennyit!
A játszótérre is próbáltam akkor menni amikor alig vannak - de a legjobb, ha senki, ha voltak is kerültem mindenkit
Ja meg még azt hozzáteszem, hogy azt akartam h a fiamnak legyen tarsasága (hiába kicsi még), ne mindig csak engem meg a férjemet, meg a kiskutyával sétaló némbereket lássa, hanem esetleg más kisgyerek közelsége is fontos lehet, akit megismer és gyakran látja, nem mint a jatszóház pl ahol mindig más gyerekek vannak...
De úgy tűnik erősebb bennem az egyedüllét a gyerekkel iránti vágy, mint sem barátkozni más anyukákkal hogy a gyerek is lásson más gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!