Mennyire koszos/rendetlen gyereket vállalni?
Nagyon :D
Kosz kevésbé van de kupi az folyamatosan mert szétkapja a lakást. Párom is sokáig kivolt miatta, de már megszokta :)
Mondjuk azért lehet tenni a kupi ellen. Pl kanapén helyiségbe nem viszünk ételt-italt, nappaliból, konyhábol nálunk ki vannak tiltva az olyan játékok amivel nem játszanak. Sok minden függ az adott lakásban elrendezésétől.
Nekem a ruha helyzet nehéz. Nincs mindig idő elpakolni a ruháskosarat. Illetve az olyan dolgok mint ablaktisztitás, igényes portörles maradnak sokszor el. Illetve télen a ruhafogasokat nehéz kontrollálni.
Elég kupis dolog. Két gyerekem van, takarítok szerintem elég sokat, de mindig lenne mit pakolni, pucolni, mindig lehetne valahonnan porszívózni, mert naná, hogy rá pár percre előkerül egy zsemle, és a kisebb még túl kicsi megülni.
Az én párom ugyan nem basztat vele, mert egyrészt látja, hogy csinálom, másrészt csinálja ő is, de én sem hiszem el, hogy ez a valós ok nálatok.
Az én párom szeret takarítani, csak akkor megáll az élet. Ő csak úgy képes bármit takarítani, hogy ott az utolsó szöszig minden az èlére áll. Pl ha az ablakon talál vmit ami nem tetszik, akkor neki egy ablak 2 óra. Utana ragyog, de addig a világ is összedőlhet, a gyerek addig nem eszik, nem indulunk el ahová akartunk stb. Addig senkihez nem szól mert előbb ezt meg kell csinálni pár perc csak. (= másfél óra).
Vannak neki ilyen kulcsingerek pl konyhapultra tett bármi. Amiktől nekiáll és azt el kell kerülni. Vagy pl szennyes kosarak ha keverednek. Radiátorra semmit nem szabad tenni soha semmilyen körülmények között.
És ő tényleg rosszul van ha bármi sérelem fenyegeti a parkettát, a falat, ha 40 fokon mosom a 30-cas ruhát (ezt a hibát egyszer követtem el).
Én is van. amitől kivagyok, pl étkezőasztalra táska letevése, de azok szerintem ésszerűek. De nyilván neki az ő dilijei azok.
Nàlunk ez az egyetlen téma amin komolyabban össze tudunk veszni, viszont ezen nagyon. Az évek alatt már javult a helyzet és igyekszem elkerülni ami bosszantja, mert más dolgokban normális 😃 Emellett én tényleg sokkal rendesebb lettem, és ez sokkal kellemesebb érzés.
Ne szülj neki, mert meg fogja keseríteni az életed meg a gyerekét is.Komolyan mondom, keress egy átlagos embert.
Éjszakákat fogsz sírni,amikor pl te már hetek óta nem alszol, és mindig lesz valami ami szerinte rumlis,koszos,és majd kéred ,hogy segítsen, és majd jól a fejedhez vágja, hogy oldd meg mert te akartál gyereket, ő megmondta,hogy nem akar koszt/rumlit/káoszt.
Nekem anyám volt ilyen rend és tisztaság mániás,7-8 éves koromban azzal zsarolt/ijesztgetett ,hogy ha nem csinálom amiket mond, öngyilkos lesz, és minden éjjel visszajön szellemként, és rángatni fogja a lábam,és soha sem fogok tudni aludni,mert nem fog hagyni.
"CSAK" 40 éves koromig aludtam lámpafénynél,és rettegtem a sötétben.
Nem akarsz ilyen életet a gyerekednek.
Én két gyerekkel azt szoktam mondani hogy rend az nincs de alapvetően tisztaság van (wc, fürdő, portalanitas, konyha, függönyök, kert rendben, stb.)
Ezenkívül még mivel sokat hiányoznak minden nap főzve van nekik, be van vásárolva, tiszta ruha mindig van nem áll halomban a mosatlan, ágynemű mindig tiszta.
Szóval igen szétpakolás az van, de majd egyszer konstans rend lesz és biztos baromira fog hiányozni a legora lépés, a kirakós játékok részeinek kutatása, a szőnyegből gyurma vakarás és a filctollak kupakjainak keresése.
Gyerek elott olyan volt a lakásom mint a maazinokban. Szép letisztult, minden a helyén, kb múzeumi.
Gyerek ota meg mint egy putri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!