Kórházban gyerekkel, hogy bírtátok?
Műtétre feküdtünk be 2x is. Elsőnél műtét napján (11 hónapos volt) mentünk be, másnap haza. Másodszor 19 hónapos volt. Hétfőn befeküdtünk, szerdán volt a műtét,pénteken jöhettünk haza. Volt játszószoba, de a szobában is szépen elvolt. Csodálkoztam is, mert itthon szinte egy percre sem áll meg, örökké úton van.
Az első műtétnél minden szuper volt, a kórterem, a nővérek, minden. A második egy másik klinikán volt, ott nem volt annyira kényelmes, a nővéreken is látszott, hogy nem szívesen bajlódnak ennyi emberrel. A viziteknél minden szülőt kizavartak a folyosó végére és aki el akarta kapni az orvost pár szóra annak nagyon kellett igyekezni.
Teljesen lazán, pedig én nem is tudtam vele lenni ( másik kórházban feküdtem)
A férjem volt vele, igaz csak 2 nap volt.
Műtétje volt januárban.
4 éves.
Altatásból ébredve nem sírt, kórházi kosztból nem evett..
De elvolt.
Színezett, rajzolt..
Sokat aludt nagyon!
Ennyi…
De nekem minden szituban hasonlóan jól kezelhető.
2 éveden a vérvételen sem kellett lefogni.
3 évesen 2 karját kellett szűrni sem sírt.
Szóval nem tudom mennyire releváns.
Viszont mi magunk is lazán kezeljük az ilyen szitukat.
Nem rinyált senki, hogy kórházbakerültem 3 nappal a műtét előtt, hogy az apjanak kell helytállni.
Én magam is könnyeden adaptálódom egy kórházi környezethez is.
Lazák vagyunk és spontának, valoszínűleg ezt a mentalitást “ragasztjuk” a gyerekeinkre is.
13x voltam már bent vele 1-1 hetet,plusz az 1-2 naposok. Budapesten a SOTE 1en és Nyíregyházán (itt lakunk). 1-1 napra pluszban Debrecent és Miskolcot is megjártuk.
Ebbe bele kellett jönni. De volt listánk. Ha menni kellett 1-1 hetet, csak elővettük a listát és pakoltunk.
Őt 7 hónaposan műtötték is. Plusz a kontrollok a sürgőn eleinte 3 hetente (3 hetes korától jártunk kórházba! ), majd 3 havonta,majd félévente.
Ma már nem visszük,mert ennyi idő alatt se jöttek rá,mi baja van. Elegünk lett,a gyerek besokallt. A problémája elmúlt nagyjából, úgyhogy mostmár fontosabb számunkra az,hogy kórházmentes életet éljen.
Hogy bírta a gyerek? Nehezen. Én? Még nehezebben. Főleg, mikor ütköztek a nyiregyi és a pesti orvosok gyógyszeradagolási tanácsai,és ott kellett vitatkoznom a dokival.
A gyerek azt viselte a legnehezebben, hogy a sok infúzió miatt nem vehettem az ölembe,mert azonnal visszafolyt a vére. Akkor öblíteni,stb...csak macerálták. Utálta.
Ma már 2 nap múlva 7 éves. A két kis kezén egy ép véna nincs...tiszta heg a keze.
Néha megkérdezem,hogy emlékszik-e a kórházra (utoljára 6 évesen volt bent), azt mondja,nem. De valahol mélyen biztos megmaradt benne az a rengeteg szenvedés, amin átment.
Sajnos.
Köszi a válaszokat
Már 4 napja bent vagyunk, lassan megy az idő, 4.5 évessel
De legalább egyedül vagyunk a szobában, én ennek örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!