Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kórházban gyerekkel, hogy...

Kórházban gyerekkel, hogy bírtátok?

Figyelt kérdés
Aki volt már kórházban 6 év alatti gyerekkel, nektek hogy telt? Hogy bírta a gyerek? Mi volt a tapasztalatotok a kórházzal, milyenek voltak? (Ha gondolod írd meg melyik volt)
2023. márc. 5. 21:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Katasztrófa volt, úgy éreztem magam, mint egy bezárt egzotikus állat, akit naponta sokszor megbámulnak az ajtóüvegen át. Legszívesebben egész nap sírtam volna. Az egyetlen jóindulatú nő megsúgta, hogy kötekedni szoktak, ha az anya elgyengül, rá is húztak másnál pár napot emiatt, úgyhogy szedjem össze magam. Nehezen ment. Viszont az én gyerekem újszülött volt ekkor, két nap után kerültünk vissza, szóval ez talán nem is releváns neked. A kicsi jobban viselte nálam. Gondolom a boldog tudatlanság miatt.
2023. márc. 5. 21:42
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Műtétre feküdtünk be 2x is. Elsőnél műtét napján (11 hónapos volt) mentünk be, másnap haza. Másodszor 19 hónapos volt. Hétfőn befeküdtünk, szerdán volt a műtét,pénteken jöhettünk haza. Volt játszószoba, de a szobában is szépen elvolt. Csodálkoztam is, mert itthon szinte egy percre sem áll meg, örökké úton van.

Az első műtétnél minden szuper volt, a kórterem, a nővérek, minden. A második egy másik klinikán volt, ott nem volt annyira kényelmes, a nővéreken is látszott, hogy nem szívesen bajlódnak ennyi emberrel. A viziteknél minden szülőt kizavartak a folyosó végére és aki el akarta kapni az orvost pár szóra annak nagyon kellett igyekezni.

2023. márc. 5. 21:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Horror. Első gyerekkel 1 év alatt négyszer, ebből egyszer intenzív, ahol csak látogatni lehetett, másodikkal egyszer voltam.
2023. márc. 5. 22:24
 4/15 anonim ***** válasza:
54%

Teljesen lazán, pedig én nem is tudtam vele lenni ( másik kórházban feküdtem)

A férjem volt vele, igaz csak 2 nap volt.

Műtétje volt januárban.

4 éves.

Altatásból ébredve nem sírt, kórházi kosztból nem evett..

De elvolt.

Színezett, rajzolt..

Sokat aludt nagyon!

Ennyi…

De nekem minden szituban hasonlóan jól kezelhető.

2 éveden a vérvételen sem kellett lefogni.

3 évesen 2 karját kellett szűrni sem sírt.

Szóval nem tudom mennyire releváns.

Viszont mi magunk is lazán kezeljük az ilyen szitukat.

Nem rinyált senki, hogy kórházbakerültem 3 nappal a műtét előtt, hogy az apjanak kell helytállni.

Én magam is könnyeden adaptálódom egy kórházi környezethez is.

Lazák vagyunk és spontának, valoszínűleg ezt a mentalitást “ragasztjuk” a gyerekeinkre is.

2023. márc. 5. 22:45
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém csak 6 hetes volt, az alapvető aggodalom volt rossz, amúgy viszont a kórház összes dolgozója akivel dolgunk volt, kedves volt, segítőkész, stb, én hálás vagyok nagyon.Győri Petz kórházba voltunk. Gyerekosztályon, intenzíven. Remek emberek, mindannyian.
2023. márc. 5. 23:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
4 hónapos volt a lányom, mikor 5 napot kórházban töltöttünk. Első nap és éjszaka csak egy normál szobában voltunk, de csak mi ketten. Egy széken töltöttem az éjszakát, ami borzalmas volt, de a nővérek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Utána kaptunk fizetős szobát, ahol egy másik anyukával és a kisfiával voltunk együtt. Nagyon jól kijöttünk, segítettünk egymásnak, sokat beszélgettünk, figyeltünk egymás gyerekére, míg a másik elment zuhanyozni. Egyik gyereknek sem volt nagyon súlyos az állapota, úgyhogy igazából olyan volt, mint a koliban vagy egy táborban. Az orvosok és a nővérek szuperek voltak.
2023. márc. 5. 23:32
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

13x voltam már bent vele 1-1 hetet,plusz az 1-2 naposok. Budapesten a SOTE 1en és Nyíregyházán (itt lakunk). 1-1 napra pluszban Debrecent és Miskolcot is megjártuk.

Ebbe bele kellett jönni. De volt listánk. Ha menni kellett 1-1 hetet, csak elővettük a listát és pakoltunk.

Őt 7 hónaposan műtötték is. Plusz a kontrollok a sürgőn eleinte 3 hetente (3 hetes korától jártunk kórházba! ), majd 3 havonta,majd félévente.

Ma már nem visszük,mert ennyi idő alatt se jöttek rá,mi baja van. Elegünk lett,a gyerek besokallt. A problémája elmúlt nagyjából, úgyhogy mostmár fontosabb számunkra az,hogy kórházmentes életet éljen.

Hogy bírta a gyerek? Nehezen. Én? Még nehezebben. Főleg, mikor ütköztek a nyiregyi és a pesti orvosok gyógyszeradagolási tanácsai,és ott kellett vitatkoznom a dokival.

A gyerek azt viselte a legnehezebben, hogy a sok infúzió miatt nem vehettem az ölembe,mert azonnal visszafolyt a vére. Akkor öblíteni,stb...csak macerálták. Utálta.

Ma már 2 nap múlva 7 éves. A két kis kezén egy ép véna nincs...tiszta heg a keze.

Néha megkérdezem,hogy emlékszik-e a kórházra (utoljára 6 évesen volt bent), azt mondja,nem. De valahol mélyen biztos megmaradt benne az a rengeteg szenvedés, amin átment.

Sajnos.

2023. márc. 6. 04:26
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
5 hetessel voltam bent. Az orvosok kedvesek voltak, a nővérek bunkók. A babám lázas volt, így végig aludt, én meg a szobatárs anyukával beszélgettem, vagy telefonoztam.
2023. márc. 6. 07:30
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat

Már 4 napja bent vagyunk, lassan megy az idő, 4.5 évessel

De legalább egyedül vagyunk a szobában, én ennek örülök.

2023. márc. 6. 08:15
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
2szer voltunk, először 2 évesen majd 4 évesen volt,kruppos és befulladt, Bókay utcában, nagyon rendesek voltak az ott dolgozók, először 2 éjszakát, másodjára 1 éjszakát
2023. márc. 6. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!