Miért csak egy gyereked van?
Akik egy gyermek vállalása mellett döntöttek, azoknál mi volt az indok? Csak kíváncsiságból :)
Eleve egy volt tervben vagy idővel beérték azzal egy eggyel?
8) ugyanez. Engem már a terhesség is nagyon megviselt, szétszedte a hormonrendszeremet, a fogaimat, ízületeimet, mindent. Szülésből is épp elég volt egy, de ami utána következett, igazán az tette be a kiskaput 😂
Én tényleg azt hittem, hogy megölöm magam az alváshiánytól, brutális, mennyire leépíti az embert szellemileg-fizikailag. Rettenetes volt az első év, miközben mindenhonnan azt hallgattam, hogy 'ez életed legboldogabb időszaka, élvezd ki'.
Kettőt terveztünk, de:
- 37 lettem az elsőnél
- lombikkal jött össze
- iszonyatosan rosszul éltem meg az első évet
- a kapcsolatunkat is megviselte
- azt érzem, hogy két gyereket nem lehet ugyanúgy szeretni - pontosabban egyikkel mindig jobban össze leszel hangolódva, amit a másik jobban szeretként fordít
- nem akarok logisztikus lenni
- egynél van elég pénzünk, hogy magánba adjuk, kettőnél már nem lenne vagy szűkösebben
- nyaralás négy embernek drágább mint 3nak
Rengeteg a reális ellenérvem, ami miatt nem lesz második.
De közben a cuki pillanatokat, amit csak két gyerekkel lehetne megélni, sajnálom.
Ebben a gazdasági helyzetben nem merünk még egyet bevállalni. Fel is kell nevelni, megfelelő dolgokat biztosítani neki. (hobby, különóra, ha kell korrepetálás, egyetem, megtakarítás, kultúra, nyaralás, minőségi étel stb)
A mi gyerekünk(8 éves) benne van havi 100-140 ezerbe, hitel is van még 20 évig így egy gyerekünk marad.
Mert nem vagyok hlye, és tudom, hogy már egyel is mekkora nettó szpás az élet (nem alvás, szellemileg teljesen kikészülsz), testileg dettó - még úgyis, hogyha egyébként egészséges vagy.
Plusz gondolni kell arra is, hogy anyagilag belefér-e, valamint fel tudod-e nevelni őket EGYEDÜL.
Pl mi 10 éves korom után sajnos ketten maradtunk apával, és hogyha rajtam kívül még van 1-2 másik gyerek, akkor biztosan nélkülöztünk volna - vagy apa szakad bele a melóba.
17-es vagyok, egyelőre nincs gyerekünk (én mondjuk bébiszitterkedem), mert a mostani gazdasági helyzetben inkább nem vállaljuk.
Majd később, vszeg miután külföldre költöztünk. Tudjuk, hogy ott is vannak nehézségek, de ismerőseink elmondása alapján nem akkora, mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!