Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fogamzásgátlót kell szednem,...

Fogamzásgátlót kell szednem, de így hogy lesz gyerekem?

Figyelt kérdés
6éve szedek fogamzásgátlót, rendszertelen menzesz miatt. ( megjön és nem múlik el) . Ez már a 3. gyógyszerem, ugyanis az első kettő 2-3évig volt jó és váltani kellett, mert ráunt a szervezetem. Most voltam dokinál, kérdeztem hogy ha akarok majd gyereket így mégis hogyan lesz, hiszen ahogy ő fogalmazott nekem ezt szednem kell, mert nekem ez olyan mint egy cukorbetegek az inzulin. Aztmonda nem lehetetlen de kicsi az esély rá, és csak bízni lehet benne hogy beáll előbb utóbb a menzeszem. Amit én kizártnak tartok, hiszen a fogamzásgátló nem gyógyít meg, az csak elnyomja a sajátom, és mesterségesen van havonta egy megvonásos vérzésem. Volt valaki ilyen helyzetben? Sikerult a gyerek? Válaszokat elore is koszi

2023. febr. 27. 14:43
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
Csak ahogy látom elég borsos áron van az endokrinologus, plusz nőgyógyász is kell akkor, és gondolom jó párszor járnom kéne hozzájuk mire kiderül mi a baj. Most 3havi gyógyszerem van még, ha elfogy talán akkor felkeresem őket.
2023. febr. 27. 15:23
 12/46 anonim ***** válasza:
84%

Ha évek óta tudod, hogy hormonális probléma miatt a ciklusod egy rakás car, akkor miért szeded a fogamzásgátlót?

Én is évek óta tudom a problémám, de soha nem szedtem, pedig mindig felakarták írni. Még ha nem is akartál/akarsz gyereket, az sem válasz rá, mert attól, hogy valaki nem akar gyereket, nagyon fontos, hogy a hormonális rendszere jól működjön. Ha meg egyszer kitalálod, hogy jöhet a gyerek, akkor meg nem fog, mert nem volt ideje a szervezetnek hogy helyre álljon. Nagyon nem vagy jó úton.

2023. febr. 27. 15:23
 13/46 anonim ***** válasza:
87%
Hát igen, Magyarországon csak akkor törődnek a női egészséggel, ha szülni akarsz egy újabb magyart, egyébként csak szedd a hormont. Én rászoktam arra, hogy azt hazudom a dokinak, hogy most akarok gyereket, így komolyabban veszik a problémát. (Egyébként tényleg akarok, csak még később) Próbáld ki te is ezt. Meg keress olyat, aki egyben nőgyógyász és endokrinológus, Pesten van pár elég jó.
2023. febr. 27. 15:25
 14/46 A kérdező kommentje:
Az orvos nagyon úgy adta elő hogy más megoldás nincs rá, én meg fiatal naívként hallgattam rá. Most kezdett bennem tudatosulni hogy ez így nincs rendben. Azt mondta hogyha akarok majd, akkor valami másféle gyógyszert ír majd fel, ami nem véd, de segit a menzeszemet kordába tartani
2023. febr. 27. 15:26
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Ha most tudatosult, hát most tudatosult. Még nincs veszve semmi, hogy rendbe szedd a hormonháztartásod.
2023. febr. 27. 15:29
 16/46 A kérdező kommentje:
Igen, bízom benne hogy nem késő még. Köszönöm az összes választ, sokat segitettetek :)
2023. febr. 27. 15:30
 17/46 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem ilyen egyszerű, hogy csak úgy elhagyod. Ismerősömnek ugyanez van, rengeteg orvosnál volt már, nem találtak soha semmit. Viszont amíg gyógyszert szedsz, addig nem tudják vizsgálni a hormondjaid, mert befolyásolni fogja a gyógyszer. Endonetriozis irányába lenne érdemes vizsgálódni első körben.
2023. febr. 27. 15:31
 18/46 anonim ***** válasza:
91%
Keress olyat, aki egyben endokrinológus nőgyógyász és akkor nem kell kétszer fizetni. Nekem is ez volt a megoldás, addig folyamatosan csak egymáshoz küldözgettek és hagytam ott mindenhoz a húszezreket. Most találtam egy olyat aki egyeben a kettő, kicsit ugyan drágább, de olcsóbb mint a kettő másik együtt. Melyik városban élsz?
2023. febr. 27. 15:33
 19/46 A kérdező kommentje:
A lényeg, hogy akkor egy endokrinológust, egyben nőgyógyászt érdemes felkeresnem, magán rendelést természetesen gondolom. És ő tud segíteni
2023. febr. 27. 15:34
 20/46 A kérdező kommentje:
Miskolc vagy Eger lenne nekem közel
2023. febr. 27. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!