Akik már szültetek és nem szeretnétek több gyereket,
milyen fogamzásgátlót használtok?
Mi óvszerrel védekezünk. Az egyik legmegbízhatóbb, és semmi szövődménye nincs. Én is sokat gondolkodtam rajta. Végleges sterilizációt nem akartunk, mert visszafordíthatatlan, bár már van 3 gyerekünk. Tabletta nem vált be, meg nem is szeretném mérgezni magam. Spiráltól idegenkedek, sem a működési elve nem tetszik, se az, hogy egy idegen test legyen a szervezetemben. A többi (spermicidek) nem elég megbízhatóak, így maradtunk az óvszernél.
2017. dec. 21. 18:32
Mirena spiralom van 1,5 eve.tokeletes idaig.semmi panaszt nem okoz,es allitolag ez a legjobb fog.gatlo.
2017. dec. 21. 18:32
Nuvaringet használok, ahogy szülès előtt is èvekig.
2017. dec. 21. 18:36
4/22 A kérdező kommentje:
Kétségtelen, hogy az óvszer az egyetlen, aminek nincs mellékhatása, csak épp kényelmetlen a használata. A spiráltól én is idegenkedek, amiatf is, amit írtál, kedves első, ill. elég rosszakat olvastam róla, átfúrhatja a méhfalat, méhen kívüli terhességek esélye megnő, ill. a vezetőzsinóron baktériumok vándorolhatnak a méhűrbe.
Kedves második válaszoló, te semmi ilyet nem tapasztaltál?
Mirena. Olyan orvossal kell felrakatni, akinek gyakorlata van benne. Magától csak úgy ezek az eszközök nem szúrják át a méhfalat, csak ha béna aki felrakja és felhelyezés közben megsért vagy eltöri az eszközt stb. Ha meg rendesen van felhelyezve, a Mirena az egyik legjobb.
2017. dec. 21. 18:50
6/22 A kérdező kommentje:
Félek, hogy a nuvaringhez nem lennék elég ügyes. Nem nehéz feltenni, kivenni?
7/22 A kérdező kommentje:
Nem fájdalmas, amikor a spirált felteszi az orvos? Ill. hogy tudja kivenni, hogy fér át a pici méhszájon, ha egyszer már kinyílt méhen belül?
Nekem is Mirenám van, 3 éve rakták fel. Tökéletes. Havonta 2 nap pecsételés, és az egyik legbiztosabb módszer, ugyanis több fronton véd. Maga a spirál mechanikailag, közben kis dózisú helyi hatású hormon szabadul fel belőle.
Én sterilzáltatni szerettem volna, de a doki azt mondta, hogy ez jobb, csökkenti a ciszták, gyulladàsok kialakulásàt, és később a válrozókor tüneteit is enyhíti.
2017. dec. 21. 19:02
Már vetettem le spirált, meg sem éreztem. A felrakás is csak kicsit kellenetlen volt.
2017. dec. 21. 19:03
10/22 A kérdező kommentje:
És hogy működik ez? Besétàlok a gyógyszertárba és megveszem, vagy a doki írja fel receptre?
Kapcsolódó kérdések: