Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, milyen fogamzásgátlót...

Anyukák, milyen fogamzásgátlót használtok? Bevált? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Van már egy babánk, már nem is szoptatom. Mostanában nem szeretnénk gyereket, de néhány év múlva lehet, hogy igen (még nem tudjuk). Sosem szedtem még fgátló gyógyszert. Eddig gumival, ill. "természetes módon" védekeztünk, de jó lenne valami más megoldás. Viszont elég hajlamos vagyok az intim fertőzésekre, és a tiszta bőröm a terhesség óta pattanásos, így gondolom a hormonokra is érzékenyen reagálok. Milyen megoldást javasoltok?
2011. ápr. 26. 14:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

próbáld ki a pharmatex helyi fogamzásgátlóit

a hüvelytablettát nagyon dicsérik.

lehet én is veszek.

2011. ápr. 26. 14:51
 2/16 anonim ***** válasza:

első vagyok

ez hormonmentes készítmény !

2011. ápr. 26. 14:52
 3/16 anonim ***** válasza:

Ezt a Pharmatexet én is nézegettem.Egyes honlapokon olvastam róla,megoszlanak a vélemények.Egyesek szerint nem sokat ér,állítólag sok miatta az abortusz.Mások szerint csak azért,mert rosszul használják.

Hát nem tudom,még nem mertem kipróbálni.

2011. ápr. 26. 14:58
 4/16 A kérdező kommentje:
Azt sajnos nem tudnám használni, mert allergiás vagyok a spermicid anyagokra. És nem is igazán bízok benne.Meg az is macerás.
2011. ápr. 26. 15:02
 5/16 anonim ***** válasza:

sajnos nekem most nem kell hasznalnom semmit, mert a ferjem kulfoldon dolgozik, nehany havonta talalkozunk, akkor jo az alkalmi megoldas is.

de hosszutavu, megbizhato megoldasnak en mirena spiralt valasztottam, amint ismet egyutt elunk azt fogok felrakatni.

A legtobb hormonalis keszitmenyt en sem hasznalhatom, peldaul fogamzasgatlo tablettat, mert a majam nem birja es max fel ev utan nagyon csunya a verkepem tole.

Regebben huvelygyurut hasznaltam, de nalunk sem lesz ujabb gyerek 5-8 evig, hosszu tavon a huvelygyuru draga lenne. (nuvaring a neve es nagyon jo, bar ez is hormonalis, de helyi szinten hat, igy ezt en is hasznalhattam regebben.)

alkalmi megoldas (kondom, pharmatex) nekunk nem kenyelmes es nem is olcso, mert aktivak vagyunk.

sima spiralt nem akartam, mert erosodhet tole a verzes, gorcsoket okozhat, plusz nekem nem fekszik az, hogy akar minden honapban megtermekenyulhetek, csak eppen a spiral nem engedi beagyazodni a petesejtet es spontan vetelest csinal.

ezert jo a mirena, nagyon keves hormont bocsat ki folyamatosan, ami nem hat ki mindenhova, mint a hormonalis tabletta, igy ezt en is hasznalhatom, viszont a megtermekenyitest is megakadalyozza, de esetleg a beagyazodast is, ha megis megtortenne. A verzes par honap utan minimalisra csokken mellette (1-2 mensinap havonta).

nem tunik olcsonak elso hallasra, 56 ezer forint, viszont 5 evig jo, ami azt jelenti, hogy havi 900 forint korulbelul. Ettol olcsobb nincs, csak az onmegtartoztatas a mi aktivitasunk mellett...

2011. ápr. 26. 15:10
 6/16 anonim ***** válasza:

Nekem Mirena spirálom van!

[link]

2011. ápr. 26. 15:11
 7/16 anonim ***** válasza:
ja és 44 ezer volt fél éve... :)
2011. ápr. 26. 15:12
 8/16 A kérdező kommentje:
És milyen lett a menstruációd a miréna spirál mellett?
2011. ápr. 26. 15:18
 9/16 anonim ***** válasza:
elég egy tisztasági betét és olyan 3-4 nap,de inkább csak jelzés értékű,az elején viszont kell egy kis türelem!!!!12 hétig szinte egyfolytában pecsételtem,de nagyon megérte kivárni,mert nagyon szeretem!!!
2011. ápr. 26. 15:28
 10/16 anonim ***** válasza:

Fogamzásgátló tablettát szedek, mert nagyon idegenkedem a spiráltól, pont emiatt az említett hüvelygyűrű sem jött be nekem.

Én a Dienille nevű tablettát szedem, ebben azt írják, hogy jó hatással van a pattanásokra. 6 hónapja szedem, nekem eddig semmi "bajom" sincs tőle és végre normális mennyiségű a mensim is (előtte özönvíz volt...)

2011. ápr. 26. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!