Anyukák, milyen fogamzásgátlót használtok? Bevált? Bővebben lent.
próbáld ki a pharmatex helyi fogamzásgátlóit
a hüvelytablettát nagyon dicsérik.
lehet én is veszek.
első vagyok
ez hormonmentes készítmény !
Ezt a Pharmatexet én is nézegettem.Egyes honlapokon olvastam róla,megoszlanak a vélemények.Egyesek szerint nem sokat ér,állítólag sok miatta az abortusz.Mások szerint csak azért,mert rosszul használják.
Hát nem tudom,még nem mertem kipróbálni.
sajnos nekem most nem kell hasznalnom semmit, mert a ferjem kulfoldon dolgozik, nehany havonta talalkozunk, akkor jo az alkalmi megoldas is.
de hosszutavu, megbizhato megoldasnak en mirena spiralt valasztottam, amint ismet egyutt elunk azt fogok felrakatni.
A legtobb hormonalis keszitmenyt en sem hasznalhatom, peldaul fogamzasgatlo tablettat, mert a majam nem birja es max fel ev utan nagyon csunya a verkepem tole.
Regebben huvelygyurut hasznaltam, de nalunk sem lesz ujabb gyerek 5-8 evig, hosszu tavon a huvelygyuru draga lenne. (nuvaring a neve es nagyon jo, bar ez is hormonalis, de helyi szinten hat, igy ezt en is hasznalhattam regebben.)
alkalmi megoldas (kondom, pharmatex) nekunk nem kenyelmes es nem is olcso, mert aktivak vagyunk.
sima spiralt nem akartam, mert erosodhet tole a verzes, gorcsoket okozhat, plusz nekem nem fekszik az, hogy akar minden honapban megtermekenyulhetek, csak eppen a spiral nem engedi beagyazodni a petesejtet es spontan vetelest csinal.
ezert jo a mirena, nagyon keves hormont bocsat ki folyamatosan, ami nem hat ki mindenhova, mint a hormonalis tabletta, igy ezt en is hasznalhatom, viszont a megtermekenyitest is megakadalyozza, de esetleg a beagyazodast is, ha megis megtortenne. A verzes par honap utan minimalisra csokken mellette (1-2 mensinap havonta).
nem tunik olcsonak elso hallasra, 56 ezer forint, viszont 5 evig jo, ami azt jelenti, hogy havi 900 forint korulbelul. Ettol olcsobb nincs, csak az onmegtartoztatas a mi aktivitasunk mellett...
Fogamzásgátló tablettát szedek, mert nagyon idegenkedem a spiráltól, pont emiatt az említett hüvelygyűrű sem jött be nekem.
Én a Dienille nevű tablettát szedem, ebben azt írják, hogy jó hatással van a pattanásokra. 6 hónapja szedem, nekem eddig semmi "bajom" sincs tőle és végre normális mennyiségű a mensim is (előtte özönvíz volt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!