Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, milyen fogamzásgátlót...

Anyukák, milyen fogamzásgátlót használtok? Bevált? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Van már egy babánk, már nem is szoptatom. Mostanában nem szeretnénk gyereket, de néhány év múlva lehet, hogy igen (még nem tudjuk). Sosem szedtem még fgátló gyógyszert. Eddig gumival, ill. "természetes módon" védekeztünk, de jó lenne valami más megoldás. Viszont elég hajlamos vagyok az intim fertőzésekre, és a tiszta bőröm a terhesség óta pattanásos, így gondolom a hormonokra is érzékenyen reagálok. Milyen megoldást javasoltok?
2011. ápr. 26. 14:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ja és amíg szoptattam, Pharmatex hüvelytablettát használtam és nem volt vele gond.

Az igaz, hogy ha nagyon "aktívak" vagytok, akkor valóban nem éri meg :)

2011. ápr. 26. 15:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Én az óvszerre esküszöm,ha nem vagy allergiás a latexre (bár már van latexmentes is,igaz horribilis áron) . Könnyü használni,mha baj van (kiszakad) azt látod,nem teszi tönrke a májad,nem csip,habzik,nem menstruálok tőle 2 hónapig..

Néha a legegyszerűbb a legjobb

2011. ápr. 26. 16:57
 13/16 anonim ***** válasza:

A spirálról nekem mindig az a lány jut az eszembe, akivel a nőgyógyászat folyosóján várakoztam, és mesélte, hogy spirált használ, de attól tart, hogy terhes lett mellette, viszont ha így van, nem dönthet, hogy megtartja vagy sem, mert a spirál miatt nem lehet. Amikor kijött a nőgyógyásztól, nagyon sírt – gondolom valóban terhes volt, és sajnálta a kisbabát, akit a spirállal együtt kiszednek belőle.

Nem rémisztgetni akarlak, fogalmam sincs, ez milyen spirál volt, csak érdemes esetleg ezt a szempontot is figyelembe venni.

2011. ápr. 28. 13:31
 14/16 anonim ***** válasza:
Mindennek megvan a pro és kontra oldala. Nálunk a gumi nem jöhetett szóba, mert a párom nem bírja. Használtam Pharmatexet is, hát én nem szerettem, elveszíti a szex a spontaneitását. A fogamzásgátlót is szedtem, de sajnos trombózisom lett tőle. Most spirálom van, nem hormonális, hanem sima és teljesen megvagyok vele elégedve. Igaz kicsit erősebb a menzi, mint a megszokott. A lényeg, hogy Te döntsd el, hogy mi az ami neked a legnagyobb biztonságot jelenti és a legkényelmesebb, hisz Te ismered saját magad.
2011. ápr. 28. 13:54
 15/16 anonim ***** válasza:

1 és 2 gyerek köztt 6 évig spirál volt fent, most semmi, pedig csak el kellene menni a dokihoz felrakatni.

Ez csa 8E ft volt

Addig marad a gumi.

2011. ápr. 29. 14:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Nőgyógyásszal beszélj. Én tabit szedek, ezt tartom a legbiztonságosabbnak.

Ha nem akarsz sok hormont, használj hüvelygyűrűt.

Vagy vannak az esemény előtti szerek, de szerintem akkor már inkább gumi...

2011. ápr. 29. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!