Miért "fél" sok anyuka a védőnőtől, miért stresszel azon, mit mond majd?
Itt a gyakorin és a környezetemben is azt látom, sokan teljesen rá vannak stresszelve arra, mit szól majd a védőnő, mintha bármi befolyással bírnak az ember életére (nyilván, a putris családoknál esetleg, de azok meg úgysem ismerik be magukról, hogy putrisak).
De hogy úristen, kutya-macska van a lakásban, mit fog szólni a védőnő?
Híztam már 5 kilót, mit fog szólni a védőnő?
Nincs még új laminált padló, mit fog szólni a védőnő?
A férjem éjszaka dolgozik, mit fog szólni a védőnő?
Nem adatom be a Bexerot, mit fog szólni a védőnő?
Az egyik ismerős anyuka pl. folyton mesélte, hogy ő minden evés előtt és után mérte a gyereket, mert a védőnő mondta, hogy így kell és teljesen ki volt már, mert nem hízott annyit, mint a "nagykönyvben" volt írva, és jaj, mit fog ehhez szólni a védőnő?
Eskü, nem értem. Nekem is ilyen mindentjobbantudó-mindenbebelemagyarázó védőnőm van, de én valahogy mindig lekakáltam, mit mond, úgyis azt és úgy csináltam, ahogy én jónak tartottam. Nyilván eljártam, mert
kötelező, bólogattam, aztán egyik fülemen be, a másikon ki, ennyi.
De sokan még teljesen rástresszelnek a védönöre, miért?
én arra stresszeltem rá,hogy normalis vedonom legyen, aki kéretlenül nem szol bele semmibe. fenenek sem hiányzik, felesleges stresszforras. halisten, igy is lett. 😊
abszolut megértem, hogy valakit frusztral, ha ilyen mindenbebeleszolok, mindentellenorzok vedonoje van. olvastam, van olyan védőnő aki random megjelenik a hazban, egyeztetés nélkül. ilyenkor nehez tolerálni, ha allandoan a sajatjat fujja, nyilván konfliktus kerülés végett sok kezdo anyuka inkabb probal eleget tenni. szerintem ilyenkor a legjobb bólogatni, egyeterteni, aztán mindent ugy csinalni, ahogy anyukanak/babának/csaladnak megfelel. :)
Hiába dilis nagyon sok védőnő, azèrt elèg nagy ,,hatalom" van a kezükben. Ha kifogsz egy kattant, hatalommániàsat, bàrmièrt gyàmügyet hìvhat ràd. Azt ő dönti el, hogy kiadható-e a kòrhàzból a gyerek.
Nem magyar pèlda, de magyar csalàddal törtènt Angliàban. Az ùjszülöttjük kiszìvta a sajàt alkarjàt. A vèdőnő, mondta, hogy tudja nem bàntjàk a gyereket, de neki ezt a gyàmügynek jelentenie kell. Ketten jöttek az anyàèrt ès a kèt gyerekèèrt, ùgy vittèk be őket egèsz hètvègès megfigyelèsre. Az egyik az ő kocsijukban ült, a màsik kocsival követte őket. Ha a nagyobbik gyereke viselkedèsproblèmàs lenne, bent kiborult volna, akkor lehet, hogy nem tarthatta volna meg az anya a gyerekeit.
Van persze angliàban is normàlisabb vèdőnők. MÀsik csalàdnàl csak msolyogva mondta a kiszìvott karra, hogy igen, szoktak ilyet csinàlni a picik.
Magyarorszàgon, ahol gyakarabban jön a vèdőnő, nagyobbaknàl, és kötelező is, meg nagyobb veszèlyt jelent egy-egy kattant nőszemèly.
Én pont fordítva voltam, nekem az egyik legnagyobb támogatásom volt az első hónapokban.
Lelkileg is és babagondozás terén is.
Mindig lelket öntött belém és min 10 tételes listával vártam mindig, hogy mit szeretnék megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!