Székely eredetű fiú neveket keresek.Ti ismertek párat?
Nekem székely=magyar. Szerintem úgy keresd. Mármint , hogy direkt magyar nevek. Szerintem fölösleges különválasztani, meg kiszedni a székelyeket a "magyarok" megnevezés, összefoglalás alól. Szerintem ott is ugyanazokat a neveket adták mindigis, mint Magyarországon. Most lehet,hogy hülyeséget írok, de nekem a székelyek azok, akik a romániai részhez kerültek; amikor szétvágták az országot. Tehát, simán magyarok. Addigis együtt laktunk, most meg szomszédok lettünk. Azt csá. :):)
Meg még pl régebben, amikor néztem ilyen videókat, nemtom, ilyen 10-15 évvel ezelőtt; és mondtak benne ilyet, hogy " a székelyek és a magyarok" azt én speckó még sértőnek is éreztem a székelyekre nézve; merthogy miért vannak ők kivéve, a "magyarok" (fogalom) alól. Hogy miért vannak ők így diszkriminálva, kivéve a "magyarok" megnevezés alól, mintha ők nem lennének magyarok. És nekem ez tökre rosszul esett. Olyan kontextusokban, amikben mondták, meg egyébkéntis, hogy így külön választották; hogy mintha a székelyek nem lennének magyarok. Apai ágról amúgy erdélyi vagyok; anyairól pest megyei. :):)
Szóval, mintha száműzték volna a székelyeket a "magyarok" megnevezés alól; mintha ki akarták volna őket zárni a magyarságból. Szóval nekem ezért esett rosszul, hogy különválaszották, mintha ki akarták volna rakni a magyarságból őket. Abban a beszédkörnyezetben nekem nagyon úgy hangzott, pedig ott még direktben magyarkodni is akartak, hogy lehet, hogy ponthogy "emelni", dicsőíteni, dicsérni szerették volna őket; vagy legalábbis, úgy próbálták beállítani, csak nem sikerült, vagy nemtom; de szóval pozitív értelemben akarták volna talán kiemelni a székelyeket; vagy nemtom, mi volt a céljuk; csak mert szerintem r0hadtul nem úgy sikerült. :S:S:S:S Hanem mintha ki akarnák venni a székelyeket a "magyarság" alól, hogy amikor azt mondjuk/ják, "magyarok". Minthogyha ki akarták volna vonni, tiltani őket ezalól a kifejezés/fogalom alól. Pedig nekem, szerintem; ők is egyértelműen magyarok; csak azokat a magyarokat nevezzük székelyeknek is egyúttal, akik a romániai részhez kerültek trianonkor (1920- mert akkor gondolom ilyen neveket keresel, Kérdező :), amiket olyan emberek találtak ki, akik magyarok, és 1920 , a szétszakadás után amilyen nevet őközülük talált ki valaki; és erre példát. :):) :) Ha jól értem; remélem, jól értelmezem. :):) ) Ja és most nem úgy írom, mintha a Kérdező bántani akarná az erdélyi magyarságot/magyarokat/a_székelyeket; hanem gondolom, hogy vannak/voltak ott olyan emberek, akikre felnéz; és akkor szóval azért keres kimondottan ilyen nevet; vagy csak kíváncsi rá; hogy milyen nevek keletkeztek az ottani magyarság körében 1920 után; amiről kifejezetten tudni lehet; hogy ottani magyarok találták ki. :):)
Remélem, jól írtam le mindent, hogy mire gondolok, remélem, sikerült átadnom ezeket a gondolataimat megfelelő módon.
Amúgy, kimondottan ilyen neveket nem tudok. :):) :):):) Amiről biztos, hogy tudvalevő, hogy a széttagolódás után, és ottani magyarok találták ki. :):)
Amúgy, töriből nem vagyok jó, de én így látom ezeket a dolgokat. :):)
Szóval bocsi,ha nem vagyok képben a történelemből. :):)
*ide "; csak azokat a magyarokat"
"csakhogy" lehet, hogy mégis jobb lenne.
Egyébként én pl hallottam, hogy van valami Csaba királyfis sztori; de, hogy mi az, annak még nem néztem utána.
De majd utána fogok. ♥
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!