Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy reagálnál, ha a férjed...

Hogy reagálnál, ha a férjed úgy meglökné a lépcső tetején a gyerekedet, hogy legurul?

Figyelt kérdés

Ijedtségen, kisebb horzsolásokon kívül nagyobb baj nem történik, de ugye ez abban a pillanatban nem garantálható.

A háttérsztori annyi, hogy a gyerek sétál fel a lépcsőn a macskával a kezében, a férj pedig menne le és a tetején megvárja a gyereket, hogy felérjen. Elkezdi simogatni a macskát, akit a gyerek kézben tart, aztán a gyerek egy "Búúú" mondattal közelebb teszi a (nyugodt, sosem karmoló, harapó) macskát a férj arcához, mintha megijesztené. Ő meg erre egy "Eszednél vagy?!" kiabálás kíséretével lök egyet a gyerek vállán, aki a lépcső tetején állva elveszíti az egyensúlyát és hátraesik, majd legurul onnan.

2023. febr. 11. 18:32
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

Nem, nekem ez a második házasságom.

Nem bántalmazza, de mond érdekes dolgokat, amikre azért úgy fel-felkapom a fejem.

Pl. téli szünetben a lányom elutazott az apjáékkal, férjem ezen vérig volt sértődve, hogy mire fel engedem el, ő itt van 42 évesen és még sosem volt Dominikán, a lányom jó dolgában már azt sem tudja, hol tart.

Vagy a gyerek nagyon szeret zenét hallgatni, viszont én munka után inkább csendre vágyom. Megbeszéltük, hogy ha főzök a konyhában, vagy kint vagyok a kertben, hallgathatja hangosan is, de ha az emeleten dolgozom, vagy itt vagyok, akkor inkább fülhallgatóval. Múlt hétvégén én mostam a hajam, ő zenét hallgatott fülhallgatóval, a férjem pedig hazajött és nem volt nála sem kaputávirányító, sem lakáskulcs, így nem tudott bejönni. Én nem hallottam a tus alatt, hogy lent szól a csengő, a lányom pedig elvolt a szobájában, zenét hallgatva. Mikor kiszálltam a zuhanyzóból, hallottam, hogy csenget valaki és mentem le megnézni, ki az. A férjem meg őrjöngve jött be, hogy ő már hívott engem is, a lányomat is telefonon és hogy nem igaz, hogy EZ se tudja felvenni soha, meg hogy ő már 10 perce ott ül kint a hidegben a kocsiban és miért nem tudjuk nyitva hagyni az ajtót, meg hogy EZ is "csak lusta, mint a dög", biztosan azért nem vette fel, hogy ne kelljen lemennie beengedni. Akkor mondtam neki, hogy a gyerekemnek van neve, ő sem hallotta a telefont, ahogy én sem, mert nem vigyázállásban várjuk, hogy mikor ér haza és méltóztatott-e magával vinni kulcsot, vagy sem. Akkor is dünnyögött, hogy jól van, hagyjam már békén, fáradt.

Ingerült az utóbbi időben nagyon, azonnal ordít. A lányom pedig mindig érzékenyebb volt, nem bírja azt sem, ha valaki a környezetében kiabál (mással), azt főleg nem, ha vele kiabálnak, szidják... Nem értem a férjem viselkedésében ezt a nagy változást. Eddig is volt, hogy havonta 1-2-szer, stresszesebb időszakban elgurult nála a gyógyszer, de nem volt ilyen, hogy lökdösse a gyereket.

2023. febr. 11. 20:17
 22/44 anonim ***** válasza:
86%
Kivágnám, mint macskát sz@*ni.
2023. febr. 11. 20:23
 23/44 anonim ***** válasza:
85%

Tehát ha jól értem egyik gyerek sem a 2.házasságból van.

Teljesen mindegy, hogy reflexből vagy direktből lökte le a gyereket, rohadtul nem érdekelte.. Ezen nagyon elkellene gondolkodni!

2023. febr. 11. 20:27
 24/44 anonim ***** válasza:
17%
A férjed viselkedése nem volt elfogadható és normális, ez tény. De mi a háttérszituáció? Nem mert mentegetni akarom, de azért előfordulhat, hogy néha elege van. Ha ti költöztetek hozzá, de a saját házába nem tud bejutni, ha ő tartja el a gyerekedet, fizet utánatok mindent, és azt látja, hogy a gyerek utazgat, miközben neki ilyenre nem jut, vagy a gyerek gyakran provokálja, mint most a macskával. Persze ezért még nem kell lökdösni a gyereket. De mi most csak a te verziódat hallottuk, hogy a gyerek mit csinált korábban, azt nem tudjuk. Ha úgy érzed, hogy nem tudjátok normálisan közösen nevelni a gyereket, akkor nem kéne együtt lennetek.
2023. febr. 11. 20:39
 25/44 anonim ***** válasza:
91%

Ha a párom így beszélne a gyerekemről, már nem lenne a párom. Se az apja se második férj.

Az meg hogy lelöki a gyereket a lépcsőn, nonszensz. Szerintem nagyon sürgősen szabadulj meg ettől a "férfitól"

2023. febr. 11. 20:40
 26/44 anonim ***** válasza:
80%

Ja, hogy nem is apja a gyerekednek?

"nem bántalmazza" De igen, kérdező! Akarva vagy sem, lelökte, emellett elfogadhatatlanul beszél vele. A "lusta mint a dög" beszólásért a bánatos p.csába küldtem volna el. Most pedig válnék, de nem engedném, hogy tönkretegye a gyerekem ez a barom.

2023. febr. 11. 21:01
 27/44 anonim ***** válasza:
89%
Én dobtam volna. Ezt senki nem csinálhatja a gyermekemmel, a saját apja sem.
2023. febr. 11. 21:21
 28/44 anonim ***** válasza:
85%
Az írásodból teljesen kivehető,hogy a párod csak megtűri a gyermekeidet!Bátjám elvált a volt feleségének lett új párja és annyira rossz a kapcsolat,hogy a gyermek már az apjával lakik!Egyett kérek ne csak magadat nézd hanem a gyerekeket is!Én tudom milyenek a tinik,de könyörgöm lelökni a lépcsőn?Én utánna pakoltam volna össze a holmiját!Eszem megáll...nagyobb baj is lehetett volna!
2023. febr. 11. 21:26
 29/44 anonim ***** válasza:
92%

Érdekes a férjed felfogása.

Mindenki hibás csak ő nem.

A kulcsos sztoriban is ő az egyetlen balfék, aki nem vitt magával kapunyitót és kulcsot, mégis titeket hozott le hülyének.

2023. febr. 11. 21:27
 30/44 anonim ***** válasza:
91%
Nos anyumnak is volt egy második férje...aki nagyon is kedvelt engem sőt később mint kiderült túlságosan is,időnként voltak olyan megnyilvánulásai hogy lusta herék vagyunk, meg hasonlók azokhoz amiket írz de nagyreszt kedves volt... de miután már elég erős lettem és ki tudtam védeni a szépen fogalmazva közeledéseit, átment az addigi "kedveskedése",nyalizása támadásba..azon volt mindig hogy az összes családtagot ellenem forditsa,hazugságokat talált ki,állandóan szidott stbstb szóval mégha tényleg nem szándékos volt ez szituáció, én akkor is nagyon megfontolnám mit lépjek a gyerekem védelmében
2023. febr. 11. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!