Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha eddig engedtem a gyerekemne...

Ha eddig engedtem a gyerekemnek, hogy mesét nézzen, de megtudtam a rossz hatásait és abba hagyjuk, nem lesz túl késő, hogy ne hagyjon benne nyomot?

Figyelt kérdés

Már pár hónaposan amíg konyhában tevékenykedtem, kiszaladtam wcre addig bekapcsoltam a mesét, hogy ne sírjon ha nem lát engem. Most reggel szokott mesézni, vagy ha sír és nem tudom megnyugtatni, öltözködésnél, pellenkázásnál nem tudom egy helyben tartani és mesét kapcsolok 2 perc amíg felöltöztetem vagy pellenkát cserélek.

Elvan egyedül mostmár a játékaival, ha nem megy a tv játszik, labdázik, nagyon szereti az autókat,.

1,3 hós és még nem beszél csak baba nyelven, mondja anya apa, de beszéd nélkül is szuperül komunikál. Valaki felhívta rá a figyelmemet hogy lehet azért nem mond még több szavakat mert engedtem hogy tvzen és az nagyon káros a gyerekekre. Igen valamennyire tudtam de nem ástam bele magam a témába, 23 éves vagyok én is szinte tvn meg telefonon nőttem fel de ha ez az ára annak hogy nem beszél akkor nagyon elszúrtam .

Szörnyen érzem magam e miatt mert szeretném neki a legjobbat

Szóval ha most abba hagyjuk vagy mérsékeljül a mese nézést akkor elkerüljül a rossz hatását rá ugye?

Zenés meséket nézett mint az old mcdonald és ehhez hasonlók.

2023. febr. 8. 00:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Van egy másfél éves a családban, nem beszél semmit, pedig nem néz TV-t.

Van még bőven ideje... a lényeg, hogy a TV mellett is legyen vele foglalkozva, folyamatos beszélés hozzá, hogy éppen anya mit csinál. Én a 2,5 évesemhez mióta megszületett folyamatosan beszélek, mára már szépen beszél, még nem teljesen, de ügyes. Nem tiltom a TV-től, onnan is tudnak tanulni, attól függ mit engedsz nézni.

És ha csak 3 évesen fog beszélni, de értelmes és megérti amit mondasz neki, akkor sincs baj.

2023. febr. 8. 11:40
 12/13 anonim ***** válasza:
54%

3 eves korig kell elkezdeni beszelni, nem is ertem, mit varsz , miert kellene beszelnie ? Olvasni tud mar ? kb. ugyanaz az elvaras.

Karos a tv, most fejlodik az idegrendszer. Persze itt kormos Juli majd irja, hogy nem , meg az o gyerekenek sem lett baja, de ne ezt a szinvonalat keresd, hanem olvass szakmai cikkeket a karos hatasairol.

2023. febr. 8. 13:10
 13/13 anonim ***** válasza:
10%
Látom jól le vagyok pontozva,sebaj nem én ártok a gyerekemnek..
2023. febr. 8. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!