Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bevállalnál egy műtétet 5...

Bevállalnál egy műtétet 5 hónapos baba mellett?

Figyelt kérdés
Sokat fájogat, érzékeny az epém mióta megszültem. Gondoltam rá, hogy megműttetem, de félek, hogy 2 napig nem lát a baba, illetve attól is félek még, hogy valami komplikáció lesz és meghalok.
2023. febr. 6. 16:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Ha tapszeres, akkor igen, ha anyatejes, akkor várnek pár hónapot.

Persze a fajdalom mértèkén is múlik.

Viszont, ha felmerül az elhalasztás, akkor annyira nem lehet vészes.

2023. febr. 6. 16:31
 2/11 anonim ***** válasza:
16%
Nem tudom milyen egy epeműtét és mennyi a felépülés de van 5 hónapos babám és nem merném 2 percre se magára hagyni nemhogy 2 napra. Jó ha muszáj lenne apukára bíznám de akkor sem lennék nyugodt, mert még pici. Várnék 1 éves koráig ha nem sürgős. De ha fáj akkor az sürgősnek hangzik, nem szenvedhetsz hónapokig.
2023. febr. 6. 16:32
 3/11 anonim ***** válasza:
97%
Nem fogsz meghalni, nyugi. :) Ha a mindennapjaidat nehezíti meg a fájdalom, nem csak időnként eszedbe jut, hogy ja, tényleg van az is, akkor szerintem 5 hónaposan ott lehet hagyni 2 napra.
2023. febr. 6. 16:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha kell a műtét, akkor semmi baja nem lesz sem neked, sem a babádnak attól a pár naptól. Ha meg nem kell, akkor gyerektől függetlenül sem feküdnék a kés alá.
2023. febr. 6. 16:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyik nap bemész és megműtik, másnap otthon vagy. Három nap és elfelejtitek az egészet mindennel együtt.

Ha felmerült a műtét, gondolom van kő és görcs, ilyen esetben időzített bomba... A férjem epeköves, egy görcs után két napig szedi össze magát, laborjában elszállnak a májenzimei. És ez csak sima görcs, akinek epehólyag gyulladása van, az egy hét kórház sárgasággal. Ennél mondjuk a két napos elektív műtét barátibb. Ellenben ha bizonytalan hasi diszkomfort miatt műttetnéd az amúgy tünetmentes epekövet, akkor tuti hogy nem vállalnak mostanában. Sajnos tapasztalat, hogy az nem igazán epe gond, és nem is fogja feltétlenül megoldani. Ilyen esetben minek? Szóval mérlegelni kell, hogy mi a helyzet és mik a tünetek.

2023. febr. 6. 17:35
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen vállalnám. Jobb most a két nap, mint egy gyulladás esetén napokig nulldiéta a kórházban, majd a műtét.
2023. febr. 6. 19:33
 7/11 anonim ***** válasza:
94%

A gyerek túl fogja élni azt a 2 napot 🙄

Tipik helikopter szülő.. És képzeld a férjed is képes ellátni életben tartani a gyerekét, mert igen, az ővé is nem csak a tiéd, különben minek vállaltál neki? 🤦‍♀️

7 hónapos volt a második gyermekünk mikor köldöksérv műtétem volt. Ráadásul a nagy haza hozta a kéz láb száj vírust az oviból, még férjem is elkapta. Mindenki túl élte, hogy kórházban voltam.

2023. febr. 6. 20:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
2. "Magára hagyni"???? A - remélhetőleg kompetens - apjával lenne. Nem egyedül. És öthónapos. Nem öt napos vagy öt hetes. Ne vicceljünk már. Az anya akkor tudja ellátni a gyereket, ha ő maga is egészséges. Ha ehhez egy műtét szükséges, akkor nyilván be kell vállalni. Mi van, ha "bedurran" az az epe, mondjuk pont olyankor, amikor egyedül van otthon a gyerekkel? Csak nem kéne megvárni.
2023. febr. 6. 20:14
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Öt hónapost már simán ott mernék hagyni. Pár napra fejhetsz is, ha van elég tejed, az apja meg szépen megeteti üvegből. Nem csak te tudod ellátni azt a gyereket normál esetben. Ha meg fájdalmaid vannak és az orvosod is ezt javasolja, akkor szerintem nem kérdés.
2023. febr. 6. 20:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha fontos a műtét, mert rosszul vagy, akkor ez nem is kérdés.

Nekem nőgyógyászati műtétre lenne szükségem. Én tavaly akartam megcsináltatni, amikor 5-6 hónapos volt a fiam.

De nekem a doki mondta, hogy várjunk vele, mert a műtét után jó pár napig nagyon fog fájni, és nem fogom tudni emelgetni se. De nekem nem fáj, csak kellemetlen, szóval simán lehetett halasztani.

2023. febr. 6. 20:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!