Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok albérletbe 2...

Vállalnátok albérletbe 2 gyereket?

Figyelt kérdés
2fél szobás albérletről van szó és jól felszerelt.
2023. jan. 28. 12:13
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
38as a bejárat és a konyha közös lenne a szobák és a fürdőszoba wc az külön
2023. jan. 28. 15:01
 42/51 anonim ***** válasza:
0%

Igen

A mostani helyzetben egy albérlet biztonságosabb, mint egy hitel szerintem.

( egyébként hitellel nem terhelt ingatlanom van, de még az ingatlanboom előttről)

2023. jan. 28. 15:18
 43/51 anonim ***** válasza:
21%

Egyébként visszakerdeznek, hogy aki szerint a hitel biztonságos(ha ésszel veszik fel), meg írták a csok, babaváró hiteleket ez mind szép és jó, de mi van akkor, ha valaki nem jogosult rá, mert nem házas(egyébként is nehéz normális párkapcsolatot kialakitani) vagy 1-2 gyerekre elég a fizu, de 3-at már nem akarnak/tudnak bevállalni és utána jön a büntető kamat stb.

Ezekkel az emberekkel mi lesz?

Meg a fizetések egyébként se tartják a lépést az inflációval egyéb drágulással.

Így nem lehet teleszülni a Kárpát-medencét 🤷‍♀️

2023. jan. 28. 15:55
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

43-as, ha nem tudnak 3-at bevállalni, nem kell 3 gyermekes támogatásokat felvenni és akkor nincs büntetőkamat.

Ha nincs normális párkapcsolata, akkor meg ne szüljön, ha van, házasodjanak össze, és akkor jogosultak lesznek a támogatásokra.

Vagy most nem értem, mi a kérdés. Akinek nincs havi 100 ezre hiteltörlesztőre, annak nem lesz 100 ezre albérletre sem. Sajnos, aki nem kap lakást meg pénzt a szülőktől, az vagy nem vállaljon gyereket, vagy ahogy írtam, szerezzen jól fizető szakmát, menjen külföldre, spóroljon, míg nem lesz önerő a párjával és majd akkor vállaljanak gyereket, ha van hova.

Nem értem igazából, hova akarsz kilyukadni, akinek nincs pénze, annak mi innen nem tudunk csinálni, annak áldozatot kell hozni és várni, mi is ezért vállaltunk csak 30 évesen gyereket. Így havi 40 csak a hiteltörlesztő, most ha ki kéne venni egy albérletet, az alsó hangon 120-130 ezer lenne.

2023. jan. 28. 16:06
 45/51 anonim ***** válasza:
75%
#43, mi 2 gyereket vállaltunk és ennyinél meg is maradunk. De pl a CSOK-ot akkor vettük már csak fel, amikor a 2. úton volt, és csak 1 gyerekre (valami 600.000 ft volt?), mert akkor vettük a házunkat, és a CSOK-kal elengedték pl a vagyonosodási illetéket (ami azért nem volt mindegy egy 65 milliós háznál..). A babavárót felvettük még amikor az elsővel betöltöttem a 12. hetet, egyrészt ugye szüneteltetjük azóta is, tehát még egy fillért sem kellett visszafizetnünk bele, másrészt meg a második születése után el is engedtek belőle 30%-ot (ami hát, történetesen 3 millió, minthogy még semmit sem fizettünk). A maradék 7 milliónak meg, 20 évre, kamatmentesen (hiszen az első gyerek után kamatmentes hitel lett belőle) kiszámolhatod, hogy mennyi a törlesztője. Szóval akkor is megéri, ha nem akarsz 3 gyereket, na. Mi nem vállalunk harmadikat, nem is anyagi okokból, én nem vagyok hajlandó végigmenni még egyszer a terhesség-újszülöttkor-kisbabát beintegrálni a már jól kialakult rendszerbe dolgon.
2023. jan. 28. 16:55
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

"a bejárat és a konyha közös lenne a szobák és a fürdőszoba wc az külön"

Gyakorlatilag a pasi gyerekszobájaba költözöl, ami az emeleten van.

Ha neked jó az, hogy más konyhai eszközeivel, máshoz igazodva, közös hűtővel akarsz felnőttesdit játszani, költözz be!

Nekem ez még úgy se menne, hogy nem vagyok konyhatündér, magasról letojom. De hogy a gyereknek se tudtam volna így belepofi nélkül főzni, az biztos frusztrált volna.

2023. jan. 28. 17:06
 47/51 anonim ***** válasza:

43# A kérdés arról szólt, hogy gyereket vállalna a kérdező, innentől kezdve szerintem jogos a feltételezés, hogy jogosultak a támogatásra. Ha gyerekhez elég komoly a kapcsolatuk, akkor házassághoz is. Ha pedig egyébként is terveznek gyereket, akkor a babaváró hitellel járnak a legjobban. A csok felvételét döntse el mindenki maga. Mi felvettük egy már meglévő gyerekre, hogy illetékmentesek legyünk. Tervezünk mégegy gyereket, mégsem írtuk alá előre, hogy lesz. Majd ha lesz, akkor érvényesítjük utólag, amit lehet (jelzáloghitelből elengedés, babaváró elengedés, utólagos csok).

Mindenki úgy boldogul, ahogy tud. Ha tényleg 20 millió egy ház ott, akkor szerintem baromság albérletet fizetni, de kinek mi.

Nem kötelező azonnal aláírni 3 gyerekre.

2023. jan. 28. 17:39
 48/51 anonim ***** válasza:

43

Látod, velünk van a baj…

42

Ui

A kérdésre válaszoltam, anyóshoz nem költöznék, de az nem albérlet…

2023. jan. 28. 17:50
 49/51 A kérdező kommentje:
46 nem gyerekszobába költözöm
2023. jan. 28. 17:53
 50/51 anonim ***** válasza:
73%

L@tod, itt van ez a kérdező, ő is kibírta, hogy állítólag cseszegette az anyósa

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..

Költözzetek ti is oda, gyűjtsétek még a pénzt, aztán ha van már lakás, felé sem kell nézni.

2023. jan. 28. 18:14
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!