5 év körüli gyerekednek heti hány különórája van?
Ha a kérdező oda írja a felsorolásba, hogy logopédia,mozgásfejlesztés és a többi, akkor miért kell beleállni a másikba, azért mert a kérdésnek megfelelően válaszolt?
Óvodán kívüli tevékenység, nálunk pld. Külön hordom más városba ovi után egy mozgással összekötött logopédiai fejlesztésre.(ahol amúgy heti szinten kap 1 alkalommal egy 45 perces logopédiai fejlesztést) Tehát egy óvodán kívüli + tevékenység.Mint másnak a néptánc, vagy épp az úszás, maximum míg valamelyik gyerek ez alatt új tudást vesz magához, addig az enyém is csak épp olyat ami egy egészséges gyerekél alapból jól működik,nálunk meg nem.
Hu de le leszek pontozva, de: volt logopedia (az muszajbol es rovid ideig), volt uszas heti ketszer, nemet elokeszito, mert nemetes suliba ment, es kerek 5 evesen kezdett furulyazni (heti 2 furulya es egy szolfezs) es volt/van meg egy kulon rajz szakkor szombatonkent, ami 2 teljes orat tart. Most igy ennyi jut eszembe :)
Azota 6 eves iskolas, es a hegedut is felvette, viszont most csak a zene es a kulon rajz van suli mellett.
Nem minden gyerek egyforma, nekunk nagyon keves volt az ovoda, mar 5 evesen iskolaerett volt, de mivel raadasul nyari, meg igy is o a legfiatalabb az osztalyban. Az ovoda semmit nem nyujtott neki, igy is csak delelott jart be, kellett valami szellemi kihivas, es kiderult hogy jol tettem, hogy beirattam, mert 5 evesen siman lefurulyazta a 7 eveseket is :)
14. No offence, mert vsz nem átlagos a gyereked, de nem ment ez a szabad játék és a szociális kapcsolatok rovására? Vagy nem igényelte ezeket? Nem volt nagyon megterhelő így a nap?
Hogy érted, hogy az óvi nem nyújtott semmit? Ha csak délelőtt járt, az kb reggeli, egy foglalkozás es/vagy kimenés, közben tízórai, utána ebéd.
17. Szerintem az a megterhelő, ha a 8-tól 4-ig óviban lévő, végére idegileg teljesen paff* gyereket még utána tovább kell vinni valahová, ahová időre kell menni, és ahol megint megmondjàk, mit csináljon. És ha kicsi, az is számít, hogy a szülőtől újra el kell válni.
Az óvis-kisiskolás gyereknek több olyan időre lenne szükségük, amikor szabadon játszhatnak, és több olyanra amikor a családi fészekben vannak. Pláne ahol korán fektetnek, ott egy ilyen óra kb el is veszi azt a délutánt.
Még nekem is annyira megterhelő az egész nap tekerés után meg eldzsalni a különórára, nemhogy a gyereknek. De vinnem én, csakhogy leginkább otthon játszani vagy játszóterezni, kertezni szeret délután.
Munka után napi 1 különóra meg, hát tiszteletem annak, aki bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!