Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olvasnál ilyen adventi olvasók...

Olvasnál ilyen adventi olvasókönyvből a gyerekednek?

Figyelt kérdés

"Ezek a történetek hatéves kortól mindenkinek szólnak, s tán mindnyájunknak segítenek, hogy egy kicsit jobbak legyünk, és tisztultabb szívvel ünnepelhessünk."

"Erre mintha össze dőlt volna a világ, megmozdultak a vasemberek: leírhatatlan dühvel vetették magukat a gyerekekre. Többeket a lábacskájuknál fogva megragadtak, s mint hajítólövedéket a lámpák és virágfüzérek között a korlátokon át az udvar márványpadlózatára vetettek, ahol szétloccsant fejecskéjük. Másokat kardal szíven szúrtak, s voltak, akiket először falhoz csapkodtak, aztán dobták az udvarra."

Ez csak egy idézet, a legdúrvább amit kiemelnék, de még számtalan aggályos történetet tartalmaz a könyv.

2022. dec. 25. 20:10
 1/10 Drakula_VAGY_Ahmed válasza:
Link?
2022. dec. 25. 20:40
 2/10 A kérdező kommentje:

A kérdés megválaszolásához mi szükség van linkre?

Amúgy tessék, ha ettől jobb.

[link]

2022. dec. 25. 20:46
 3/10 Drakula_VAGY_Ahmed válasza:
100%

És ez ebben benne van?

Amugy meg nem olvasnék.

2022. dec. 25. 20:48
 4/10 anonim válasza:
80%
Nem olvasnék, de ma is megtörténik, főleg a barbár világban.
2022. dec. 25. 20:52
 5/10 A kérdező kommentje:

Igen, különböző karácsony vagy keresztény vallási témájú művek vannak benne más íróktól amiből időztem konkrétan.

Selma Lagerlöf: A betlehemi gyermek

De vannak még jó sztorik.

Gárdonyi Géza - Harangozóék Karácsonya

Itt elverik a gyereket karácsonykor, mert haza hozta a templom előtt hagyott kisgyermeket, mert ő kis szegények, hogy nevelnék fel. Aztán mikor kiderül hogy pénzt is hagytak a gyerekhez, hirtelen összeveszekszik rajta a komaság hogy kié legyen a gyerek.(pénz) Végül amelyik család gyereke találta megtartják. Erkölcsi tanulság nincs.

Selma Lagerlöf: A bölcsek kútja

Három Gábeszi bölcs, akik koldusok voltak, mindenki nyomorultnak nézte őket, mert az egyik aggastyán, a másik leprás, a harmadik meg néger. A történet feloldozása, az agg megfiatalodik, a leprás meggyógyul, a néger meg kifehéredik...

Móra Ferenc Jézuska Öltöztetéséről

A gyerekektől követel karácsonykor ínségadót a tanító az egyháznak. A rongyos szegénygyerektől is, akinek az anyja nem tud adni, de nem akar megszégyenülni, ezért az anyjától lop abból a pénzből, ami igazából azé akit az anyja szolgál. Erkölcsi tanulság nincs.

Meg pár történet aminek alapja valami bibliai momentum, de abszolút nem bibliai fiktív körítés költve hozzá.

Eskü borzalmas dolgokkal van tele ez a könyv. Nem tudom hogy szánhatták gyerekeknek.

2022. dec. 25. 21:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem.
2022. dec. 25. 21:16
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
Biztosan nem, sőt egy ilyen könyv hamar a kandallóban vagy a szelektívben végezne, pedig alapvetöen könyvet sosem dobok ki
2022. dec. 25. 21:43
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Tuti nem.
2022. dec. 25. 22:02
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Amiket írsz, azokhoz hasonlót jellemzően középiskolai irodalomórán olvasnak. Nyilván 6 évesnek nem olvasnám fel, ezért jó előszűrni. De pl: ott van a tartalomjegyzékben A fenyőfa vagy A kis gyufaárus, ezek már az óvodákban megjelennek.
2022. dec. 26. 08:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Van hasonló könyvünk, ajándékba kaptuk egy bácsitól, aki lelkesen mesélte, hogy gyerekkora kedvenc meséskönyve volt, és újranyomatta felnőtt fejjel. Nos, én beleolvastam, hüledeztem, aztán már röhögve felolvastam belőle az uramnak, aztán elsüllyesztettem valahova, lehet, hogy már ki is dobtuk.
2022. dec. 26. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!