Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ki volt Popescu Gelu?

Ki volt Popescu Gelu?

Figyelt kérdés

Ha beírom a google-ba, kiadja, hogy román labdarúgó. De én nem őrá gondolok, hanem egy irodalmi alakra, aki egy alsós olvasókönyvben volt 30 éve. Emlékszik valaki erre az írásra?

Az rémlik, hogy fiatal srácok túráztak valamerre, egyiküket hívták Popescu Gelunak. És mintha lett volna egy srác, akinek Létra volt a neve.

Mi lehet ennek a címe, hol találhatnám meg?

#létra #olvasókönyv #Popescu Gelu
2019. ápr. 30. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg megkérdezni a moly.hu-n a Molyok segítsetek rovatban
2019. máj. 1. 18:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Popescu Gelura én is emlékszem!! Rendszeresen felidézem páromnak a történetet :)) 3. osztályos olvasókönyvben volt, és azt hiszem "Egy tábla csokoládé" volt a címe - vagy nem, de a fő motívum az volt benne. (Ha jól emlékszem, eltévedtek a gyerekek/fiatalok az erdőben, és éhesek voltak, de nem volt náluk már ennivaló, majd éjszaka az egyik szereplő zörgésre ébredt, és meglátta, hogy Gelunál van még egy tábla csoki, amit titokban akart megenni. Akkor már hiába ajánlotta fel a csokit a többieknek is, de ők nem fogadták el. Kiküldték a fiút a sátorból (?) - azt hiszem...vagy csak arrébb küldték a társaságtól -, ő meg ott ült reggelig, kezében a csokival. Reggel aztán megbocsátottak neki a többiek, és elosztották a csokit.)
2019. máj. 10. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Ebben volt benne:

[link]

2019. máj. 10. 18:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Fodor Sándor: Egy tábla csokoládé

Az 1989-es 3.-os olvasókönyvben már benne volt (a '80-asban még nem)

Bocs, hogy ennyit írok, csak úgy fellelkesültem, hogy valaki még emlékszik rá! :)

2019. máj. 10. 18:24
 5/10 A kérdező kommentje:

Ez fantasztikus, köszönöm szépen!

Nekem is ez volt az olvasókönyvem, akkor hát innen ismertem. Kár, hogy maga az írás nincs fenn a neten.

Klassz dolog, hogy más is emlékszik.

Még egyszer köszi!

2019. máj. 14. 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit. :)

Fene tudja miért, de ebből az olvasókönyvből nagyon sok történet megmaradt bennem... többek között ez is. :))

2019. máj. 14. 20:52
 7/10 LieLie válasza:
100%

A Létra nevű srác egy másik műben, Gyurkovics Tibor: Állati c. novellájában szerepelt, szintén benne volt a :volt a harmadikas olvasókönyvben

[link]

2020. máj. 21. 19:00
 8/10 nylonx ***** válasza:
Lehet hogy a srác neve miatt, de nekem is mindig beugrik ez az olvasmány, főleg inkább a neve Most 42 évesen gondoltam álmatlanul fekve utána nézek ,és erre az oldalra vitt a nyomozás. :) Köszi
2022. márc. 6. 00:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

De jó, hogy ennyi emberben megmaradt! :))

Nemrég sikerült beszereztem azt az olvasókönyvet, és a tisztesség kedvéért - meg hát Gelu is megérdemli, hogy rehabilitáljam :) - javítanom kell magam: Nem ő ette meg titokban a csokit, hanem egy testvérpár egyik tagja.

:)

2022. ápr. 23. 21:11
 10/10 nylonx ***** válasza:
Én a 8-as vagyok. De hogyan tudnám elolvasni? Begépelhetnéd egy erre kialakított fészbukcsoportba, aminek természetesen én is tagja lennék, bár akárki bizonyára nem lehetne :D
2022. jún. 9. 02:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!