Gyerekvállalás előtt készültetek a szülőségre, mint feladatra valahogy? Hogyan?
A párommal nyáron kezdenénk el próbálkozni babaügyileg.
Szeretnék érdeklődni, hogy érdemes-e már a terhesség előtt készülni valahogy, külön vitaminokat elkezdeni szedni, bármiféle könyvet elolvasni, kurzuson részt venni.
22 éves vagyok, sem a családban, sem a közeli baráti társaságban nincs baba, kisgyerek. Emiatt egyelőre eléggé "vakon vagyok", hogy mit hogyan kell, érdemes csinálni, tervezni.
Köszönöm előre a segítségeteket, további kellemes napot mindenkinek! :)
Az első és legfontosabb szerintem, hogy az anyagi háttér megvan-e. Mert jól hangzik, hogy a szeretet mindenért kárpótol, de a valóságban nem így van.
Vitaminháztartást érdemes feltölteni, illetve a káros szokásokat elhagyni, ha van. Folsav szedése javasolt már a tervezés idején, mindkettőtöknek!
Nagyon sok könyv van a témában. Nekem személyes kedvenceim a Suttogó titkai sorozat.
Nem tanultam, nem olvastam
Ha esetleg valamiben bizonytalan voltam, megkérdeztem a gyerekorvost. De ő amúgy is elmondott mindent.
Előre vitamint sem szedtem.
Én sehogy nem keszültem. Jött és ennyi
Szia.terhes vitamint szedj szerintem van olyan ami már tervezestől szedhető,egy vérvizsgálat sem árt :)
Ne olvass sok hülyeséget a neten :)
És ne stresszelj rá :)
A youtube-on nagyon jó újszülött ápolási bemutató videók vannak. Én azokat néztem.
Megnéztem több szülést is,de végül nekem császár lett.
Apás szülés lett volna, úgyhogy a felkészítő tanfolyamon részt vettünk,sajnos a vajúdás nem hozott eredményt. Nem tágultam.
De alapvetően szerintem jó videók vannak,ha bírod (!!!!), érdemes párat megnézni.
Egészséges étkezés mellett C és D vitamint szedtem, majd folsavat. Ez segít az anyai szövetek kialakulásában. Pár hónap alatt sikerült a baba. :) Én YouTube-on találtam elég hasznos gyakorlati tanácsokat : Újszülött öltöztetése, fürdetése, biztonságos altatása stb.
Facebookon: Babavárók&babázók, Baba-mama pénzügy:csed,gyed,gyes- Kérdezz felelek csoportokat ajánlom információszerzés céljából. Illetve, ha már pocakban a baba vannak kisebb csoportok, ahol várandós nők tudnak kommunikálni egymással pl.: 2023 júliusi babák és anyukáik.
Könyvek, amik hasznosak: Vekerdy Tamás- Érzelmi biztonság, Jól szeretni, Kicsikről nagyoknak, Emily Oster- Tudatos babavárás, Vida Ágnes- Babapszichológia, +1: Susan Forward-Mérgező szülők
Anyagilag szerencsére biztos lábakon állunk.
Káros szokásaink nincsenek nagyon, én néha Iqosozom (heti 1 doboz a nagyon max.). Barátokkal kb. 2 hetente iszogatunk, de ez nyáron nálam kimerül pár koktélban/fröccsben, télen forralt borban. Szóval úgy nagyon semmi durva nincs, amitől fájna megválni.
Köszönöm szépen az eddig válaszaitokat! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!