Hogyan kezeljük a fiam üldöztetését a neve miatt?
A fiam neve "Zoltán", és sajnos nagyon könnyű rajta nevetni a többiek számára. A fiam nagyon szép, intelligens és jó tanuló, de sajnos ez nem elég ahhoz, hogy elnyerje a többiek tiszteletét és elismerését.
Mindig nagyon aggódtam a fiamért, mert tudtam, hogy nehéz helyzetben van. Nagyon sokat beszéltünk arról, hogyan tudnánk kezelni a helyzetet, és próbáltunk pozitívak maradni. Sokszor elmondtam neki, hogy a neve csak egy szó, és nem határozza meg őt, mint embert. Próbáltam megtalálni neki olyan tevékenységeket, amelyekben jól érzi magát és amelyekben sikeres lehet, hogy növelje önbizalmát.
Sajnos azonban a fiam állandóan üldöztetésnek volt kitéve a többiek által. Mindig van valaki, aki csúfolja a nevét, és ez nagyon megsérülte a kisfiam önbizalmát. Hiába próbáltunk pozitívak maradni, hiába próbáltunk megtalálni olyan tevékenységeket, amelyekben sikeres lehet, állandóan üldöztetésnek volt kitéve, és nem tudtuk megvédeni őt.
Sajnos ez a helyzet nem oldódott meg, és az évek múlásával a fiam önbizalma egyre csökkent. Hiába jó tanuló és hiába van sok tehetsége, még mindig nem tudja érvényesíteni magát, mert a neve miatt állandóan csúfolódásoknak van kitéve.
Hogyan kezeljük ezt, tudunk még változtatni ezen valamit?
Illetve még azon is kiszokott akadni, ha Zoltánnak hívják. Ő azt akarja, hogy Zoli-nak hívják becézve, de mégis van olyan aki ennek ellenére a teljes nevét használja és Zoltánnak nevezi.
Ő ezt nagyon nem szereti, csak a Zoli nevet tudja elfogadni
Szerintem azért pörögnek ennyire rà, mert ő így reagált. Nem cukkolásnak szànhattàk, de amièrt kiakadt tőle, ponèosnak hiszik.
Őt is le kell nyugtatni, meg a többi gyereket is. Egyébkènt vihar a biliben.
Ennyire mereven ragaszkodik elgondolt dolgokhoz, ez lehet nagyon-nagyon enyhe ocd vagy auti tünet. 100%-osan funkcionàlis, csak ,,rigolyàsnak" tűnhet. Ha ezt magàban is tudatosítja, könnyebb elengedni. De a többi gyereknek tiszteletben kell/kène tartani, hogyan szeretné, hogy szólítsàk. Ez bunkòsàg, ès hatàrok àtlèpèse (nem tudom pontosan magyarul).
Az is elgondolkodtatò, hogy mièrt ugrik azonnal arra a következtetèsre, hogy gyagyànak tartjàk. Utaltak erre màshogy is, vagy ő tartja magàr gyagyànak, ès kivetíti. ( vagy ti éreztetitek vele, hogy nem ok, ahogy hìvjàk, vagy lehet, hogy nem ok vele valami??)
Egyèbkènt a Zoli kívül tök sok elfogadható beceneve van a Zoltànnak.
Szóval van egy tök átlagos neve, amit tök átlagos módon használtak, de a gyereked behisztizett, mert neki fáj a fsza attól, hogy Zoltán a neve és Zoltánnak hívták. Mert ugye összeszakad az ég ha nem Zoliként szólítják meg.
Hát van egy rossz hírem: az idióta személyisége meg hópihe viselkedése miatt csúfolják, nem a neve itt a problem.
Hogy lehet csúfolni a Zoltánt?
A Belián még megértem Beles...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!