Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan válaszoljon egy hívő...

Hogyan válaszoljon egy hívő az üldöztetésre? Nem csak fizikai, hanem lelki üldöztetés is van ám. Főleg a háttérbéli kritika.

Figyelt kérdés
2022. febr. 2. 00:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Ki uldoz, hogyan uldoz a hited miatt? Meg hol laksz te, hogy uldoznek a hited miatt, Kongoban?
2022. febr. 2. 01:48
 2/12 anonim ***** válasza:
62%
Ti üldöztök másokat a vallással.
2022. febr. 2. 01:55
 3/12 anonim ***** válasza:
61%
Én egykori hivokent azt tapasztaltam, hogy a nem templomba jaro emberek jobbak. A környezetemben akik nem jártak misére soha egy rossz szót nem szóltak, hogy én miért megyek. Sőt, jól teszed, ezt mondták. Bezzeg vallasosoktol sokszor megkaptam éles kritikakent, hogy a családom miért nem jár. Volt olyan anyuka aki úgy fogalmazott ,O nem turné ha a gyerekei nem járnának. Hogy lehet így nevelni őket? Nekem úgy tűnik mintha sok hivo nem ismerne a szabad akaratot. A gyerekeket én bevezettem a vallás világába. De mivel többféle modellt látták döntöttek és nem a vallás mellett. Ezt én tiszteletben tartottam de sok vallásos erre nem képes. Persze jó az áldozat szerepében tetszelegni.
2022. febr. 2. 05:12
 4/12 anonim ***** válasza:
15%

Hívőként én is találkoztam ezzel a jelenséggel.

Nem is igazán üldözés, inkább támadások értek. Kellett egy kis idő, amire megértettem, ezt a jelenséget. Először is teljesen normális, ha támadások, főleg lelki támadások érik azt, aki hisz Jézusban. Szabad döntése van minden embernek, hogy ki miben hisz. Persze mindenki a saját igazát bizonygatja. Hatámadás ér vagy üldöznek a Krisztusbavetett hitedért, az azt jelenti, hogy egészen jó az út, amin jársz. ne is fordúlj vissza. sátán, a gonoszság szellemisége minden erejével azon van, hogy eltántorítson attól, hogy Krisztusba vesd a hited. Mindig lesznek olyanok, akik erről hallani sem akarnak és csípős megjegyzéseket tesznek arra, amiben hiszel. A barátaid közül is többen elfordúlhatnak. A Krisztusba vetett hit úgy működik, mint egyfajta rostavagy szita. Ha megvallod a hited, akkor elkezdődik a szitálás és szépen lassan eltűnnek melőled azok az elemek, akik károsan hatnak rád. Szélsőségesebb esetekben akár az egész családod is elhagyhat vagy te kényszerűlsz arra, hogy elhagyd a családod. Ez amúgy normális. Azok az emberek, akik addig a barátaidnak tűntek, olykor meg is bántanak a hited miatt.

De barátja e a hívőnek az az ember, aki a hitében igyekszik megingatni a barátját? Nem. Mert ha én valakinek a barátja vagyok, akkornem érdekel a világnézete, mert a barátomat azzal együtt szeretem.

Idővel eltűnnek ezek az elemek az ember életéből. Ki lesznek rostálva. Isten így munkálkodik az életünkben. olyan, mint egy kertész, aki levágja a vadhajtásokat, azokat, amik visszatartják a növényt, hogy nagyra nőlhessen.

Hogyan válaszoljon a hívő ezekre a támadásokra?

Egyszerű:

,,Itt vagyok, hiszek. Mit csinálsz most ? Leköpsz? Megversz? Megalázol? Legyen meg Isten akarata!"

Ennyit tudsz tenni. A rosszat jóval kell viszonozni.

2022. febr. 2. 09:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Európában is van ám keresztyénüldözés, de inkább egyelőre még csak szellemi üldöztetés. Nem fizikai. Attól, hogy térítünk, ez még nem üldöztetés. A 4/4 válaszólónak köszi az értelmes hosszú tanulságos választ! Az is jó ha azt mondom magamban " nyugalom, ne légy olyan mint Péter aki levágta a katona fülét, hanem bocsássak meg nekik! "?
2022. febr. 2. 10:04
 6/12 anonim ***** válasza:
34%
Van ott más üldöztetés is. Főleg nyugaton.
2022. febr. 2. 13:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem, hogy Európában volna keresztényüldözés, de hajlandó vagyok meggyőzni magam, ha mondasz pár példát rá, hogy üldöznek benneteket.

Csak az egyértelműség kedvéért: ha valaki nem ért egyet veled, vagy nem kíván úgy élni, ahogy azt te szeretnéd, az nem üldözés. Ezt csak azért tartottam fontosnak tisztázni, mert te a kérdésbe beleírtad a "kritikát" is, mint példát a lelki üldöztetésre.

2022. febr. 3. 12:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Úgy is érthető az üldözés, hogy nem lehet a Bibliában példának állított, helyesnek tartott életet élni, mert a világi törvények, szokások nem teszik lehetővé, az ellenkezőjét követelik meg.
2022. febr. 3. 23:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Tudsz mondani egy konkrét példát?
2022. febr. 4. 00:28
 10/12 anonim ***** válasza:
@8 peldaul nem kovezheted meg azt, aki ketfele anyagbol keszult ruhat hord?
2022. febr. 4. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!