Hogyan válaszoljon egy hívő az üldöztetésre? Nem csak fizikai, hanem lelki üldöztetés is van ám. Főleg a háttérbéli kritika.
Hívőként én is találkoztam ezzel a jelenséggel.
Nem is igazán üldözés, inkább támadások értek. Kellett egy kis idő, amire megértettem, ezt a jelenséget. Először is teljesen normális, ha támadások, főleg lelki támadások érik azt, aki hisz Jézusban. Szabad döntése van minden embernek, hogy ki miben hisz. Persze mindenki a saját igazát bizonygatja. Hatámadás ér vagy üldöznek a Krisztusbavetett hitedért, az azt jelenti, hogy egészen jó az út, amin jársz. ne is fordúlj vissza. sátán, a gonoszság szellemisége minden erejével azon van, hogy eltántorítson attól, hogy Krisztusba vesd a hited. Mindig lesznek olyanok, akik erről hallani sem akarnak és csípős megjegyzéseket tesznek arra, amiben hiszel. A barátaid közül is többen elfordúlhatnak. A Krisztusba vetett hit úgy működik, mint egyfajta rostavagy szita. Ha megvallod a hited, akkor elkezdődik a szitálás és szépen lassan eltűnnek melőled azok az elemek, akik károsan hatnak rád. Szélsőségesebb esetekben akár az egész családod is elhagyhat vagy te kényszerűlsz arra, hogy elhagyd a családod. Ez amúgy normális. Azok az emberek, akik addig a barátaidnak tűntek, olykor meg is bántanak a hited miatt.
De barátja e a hívőnek az az ember, aki a hitében igyekszik megingatni a barátját? Nem. Mert ha én valakinek a barátja vagyok, akkornem érdekel a világnézete, mert a barátomat azzal együtt szeretem.
Idővel eltűnnek ezek az elemek az ember életéből. Ki lesznek rostálva. Isten így munkálkodik az életünkben. olyan, mint egy kertész, aki levágja a vadhajtásokat, azokat, amik visszatartják a növényt, hogy nagyra nőlhessen.
Hogyan válaszoljon a hívő ezekre a támadásokra?
Egyszerű:
,,Itt vagyok, hiszek. Mit csinálsz most ? Leköpsz? Megversz? Megalázol? Legyen meg Isten akarata!"
Ennyit tudsz tenni. A rosszat jóval kell viszonozni.
Én nem hiszem, hogy Európában volna keresztényüldözés, de hajlandó vagyok meggyőzni magam, ha mondasz pár példát rá, hogy üldöznek benneteket.
Csak az egyértelműség kedvéért: ha valaki nem ért egyet veled, vagy nem kíván úgy élni, ahogy azt te szeretnéd, az nem üldözés. Ezt csak azért tartottam fontosnak tisztázni, mert te a kérdésbe beleírtad a "kritikát" is, mint példát a lelki üldöztetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!