Hogyan kezeljük a fiam üldöztetését a neve miatt?
A fiam neve "Zoltán", és sajnos nagyon könnyű rajta nevetni a többiek számára. A fiam nagyon szép, intelligens és jó tanuló, de sajnos ez nem elég ahhoz, hogy elnyerje a többiek tiszteletét és elismerését.
Mindig nagyon aggódtam a fiamért, mert tudtam, hogy nehéz helyzetben van. Nagyon sokat beszéltünk arról, hogyan tudnánk kezelni a helyzetet, és próbáltunk pozitívak maradni. Sokszor elmondtam neki, hogy a neve csak egy szó, és nem határozza meg őt, mint embert. Próbáltam megtalálni neki olyan tevékenységeket, amelyekben jól érzi magát és amelyekben sikeres lehet, hogy növelje önbizalmát.
Sajnos azonban a fiam állandóan üldöztetésnek volt kitéve a többiek által. Mindig van valaki, aki csúfolja a nevét, és ez nagyon megsérülte a kisfiam önbizalmát. Hiába próbáltunk pozitívak maradni, hiába próbáltunk megtalálni olyan tevékenységeket, amelyekben sikeres lehet, állandóan üldöztetésnek volt kitéve, és nem tudtuk megvédeni őt.
Sajnos ez a helyzet nem oldódott meg, és az évek múlásával a fiam önbizalma egyre csökkent. Hiába jó tanuló és hiába van sok tehetsége, még mindig nem tudja érvényesíteni magát, mert a neve miatt állandóan csúfolódásoknak van kitéve.
Hogyan kezeljük ezt, tudunk még változtatni ezen valamit?
Ha csúfolják, az biztos nem a neve miatt, a nevébe már csak azért is belekötnek, ha már eleve csúfolják, tök mindegy mi a neve.
Inkább azt kéne kideríteni, hogy mi az alsó dolog, amiért csúfolják.
Ez kamu. Pont egy Zoltánt nem fognak csúfolni. Sok Zoltánt ismerek, családban is van több, soha nem hallottam csúfolódást, maximum ilyen Zoli-pofi félét gyerekek között, de az nem olyan, amitől egy gyerek önbizalma a nullára redukálódna.
Gondolom, hogy Krisztián troll meséje ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!