Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljük a fiam üldözte...

Hogyan kezeljük a fiam üldöztetését a neve miatt?

Figyelt kérdés

A fiam neve "Zoltán", és sajnos nagyon könnyű rajta nevetni a többiek számára. A fiam nagyon szép, intelligens és jó tanuló, de sajnos ez nem elég ahhoz, hogy elnyerje a többiek tiszteletét és elismerését.

Mindig nagyon aggódtam a fiamért, mert tudtam, hogy nehéz helyzetben van. Nagyon sokat beszéltünk arról, hogyan tudnánk kezelni a helyzetet, és próbáltunk pozitívak maradni. Sokszor elmondtam neki, hogy a neve csak egy szó, és nem határozza meg őt, mint embert. Próbáltam megtalálni neki olyan tevékenységeket, amelyekben jól érzi magát és amelyekben sikeres lehet, hogy növelje önbizalmát.

Sajnos azonban a fiam állandóan üldöztetésnek volt kitéve a többiek által. Mindig van valaki, aki csúfolja a nevét, és ez nagyon megsérülte a kisfiam önbizalmát. Hiába próbáltunk pozitívak maradni, hiába próbáltunk megtalálni olyan tevékenységeket, amelyekben sikeres lehet, állandóan üldöztetésnek volt kitéve, és nem tudtuk megvédeni őt.

Sajnos ez a helyzet nem oldódott meg, és az évek múlásával a fiam önbizalma egyre csökkent. Hiába jó tanuló és hiába van sok tehetsége, még mindig nem tudja érvényesíteni magát, mert a neve miatt állandóan csúfolódásoknak van kitéve.

Hogyan kezeljük ezt, tudunk még változtatni ezen valamit?

2022. dec. 29. 21:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha csúfolják, az biztos nem a neve miatt, a nevébe már csak azért is belekötnek, ha már eleve csúfolják, tök mindegy mi a neve.

Inkább azt kéne kideríteni, hogy mi az alsó dolog, amiért csúfolják.

2022. dec. 29. 21:42
 12/26 anonim ***** válasza:
98%

Ez kamu. Pont egy Zoltánt nem fognak csúfolni. Sok Zoltánt ismerek, családban is van több, soha nem hallottam csúfolódást, maximum ilyen Zoli-pofi félét gyerekek között, de az nem olyan, amitől egy gyerek önbizalma a nullára redukálódna.

Gondolom, hogy Krisztián troll meséje ez is.

2022. dec. 29. 21:49
 13/26 anonim ***** válasza:
91%
Mi a vezetékneve? Pofá? Érted?! Pofá Zoltán :DDD
2022. dec. 29. 21:59
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a stílusa J. Krisztián. Lebuktál 🤣
2022. dec. 29. 22:03
 15/26 A kérdező kommentje:
Zsozsinak szokták hívni, ez külső szemmel nézve nem tűnik csúfnévnek, viszont őt ez zavarja és már szólt érte, de így hívják azóta is. Ezt ő úgy érzi, hogy azért nevezik így mert, azt hiszik, hogy elmentek neki otthonról, tehát a Zsozsit a "zizi/gyagyás" szóval asszociálja.
2022. dec. 29. 22:06
 16/26 anonim ***** válasza:
94%
Hát ez most nagyon unalmasra sikerült, legközelebb valami csavart is mesélj bele.
2022. dec. 29. 22:08
 17/26 anonim ***** válasza:
90%
Üldöztetés? Szerintem túlreagálod.
2022. dec. 29. 22:09
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Előbb mondana erre mindenki más Zsuzsit, mint Zizit.🤷🏻‍♀️
2022. dec. 29. 22:11
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Krisztiánt miért nem tiltják már ki? Annyira zavaró, hogy teleszórja hülyeségekkel a kategóriát.
2022. dec. 29. 22:11
 20/26 NTBS ***** válasza:
100%
Ez nem üldöztetés.
2022. dec. 29. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!