Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljük a fiam üldözte...

Hogyan kezeljük a fiam üldöztetését a neve miatt?

Figyelt kérdés

A fiam neve "Zoltán", és sajnos nagyon könnyű rajta nevetni a többiek számára. A fiam nagyon szép, intelligens és jó tanuló, de sajnos ez nem elég ahhoz, hogy elnyerje a többiek tiszteletét és elismerését.

Mindig nagyon aggódtam a fiamért, mert tudtam, hogy nehéz helyzetben van. Nagyon sokat beszéltünk arról, hogyan tudnánk kezelni a helyzetet, és próbáltunk pozitívak maradni. Sokszor elmondtam neki, hogy a neve csak egy szó, és nem határozza meg őt, mint embert. Próbáltam megtalálni neki olyan tevékenységeket, amelyekben jól érzi magát és amelyekben sikeres lehet, hogy növelje önbizalmát.

Sajnos azonban a fiam állandóan üldöztetésnek volt kitéve a többiek által. Mindig van valaki, aki csúfolja a nevét, és ez nagyon megsérülte a kisfiam önbizalmát. Hiába próbáltunk pozitívak maradni, hiába próbáltunk megtalálni olyan tevékenységeket, amelyekben sikeres lehet, állandóan üldöztetésnek volt kitéve, és nem tudtuk megvédeni őt.

Sajnos ez a helyzet nem oldódott meg, és az évek múlásával a fiam önbizalma egyre csökkent. Hiába jó tanuló és hiába van sok tehetsége, még mindig nem tudja érvényesíteni magát, mert a neve miatt állandóan csúfolódásoknak van kitéve.

Hogyan kezeljük ezt, tudunk még változtatni ezen valamit?

2022. dec. 29. 21:05
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
99%
Mivel csúfolják? Szerintem teljesen normális név. Fényévekkel jobb mint a mostani idióta külföldi nevek.
2022. dec. 29. 21:11
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy tűnik, hogy a te félelmed, előítéleted (könnyű nevetni a nevén) az, ami rombolja a fiad önbizalmát.
2022. dec. 29. 21:19
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nehezen csúfolható nèv. Valami màs problèma van a hàttèrben.

Vàltottatok közben iskolàt? Van, ahol iszonyatosan mèrgező környezet alakul ki, mert a tanàrok nem tartjàk fèlen a bullykat (vagy nem tudjàk, vagy a bullyk szülei nem partnerek a problèmamegoldasban)

Van valami, amiben a fiad ,,kilóg a sorbòl"? Enyhe adhd, autisztikus tünetek? Van, amikor az ezek miatt nehèzkes a beilleszkedès, ès erre ,,ugranak" a csúfolòdòk.

2022. dec. 29. 21:20
 4/26 anonim ***** válasza:
97%
Kamu. Miért csúfolnának egy Zoltánt? Millió meg egy Zoli szaladgál a világon, gyerekek között se ritkább, mint egy Peti vagy egy Tamás.
2022. dec. 29. 21:20
 5/26 anonim ***** válasza:
96%
Hogy lehet egyàltalàn a Zoltànt csúfolni?!
2022. dec. 29. 21:25
 6/26 qkker1 ***** válasza:
95%
Találj ki jobb sztorit!
2022. dec. 29. 21:26
 7/26 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem Zoltán az igazi neve, azért van idézőjelben.
2022. dec. 29. 21:28
 8/26 anonim ***** válasza:
96%

Zoltán nem fázol tán

Ez csak egy szóvicc nem.kellene a gyereknek se ennyire kiakadni ez miatt..szerintem semmi nincs ebben..a gyerekek ilyeneek de ha meg adod alá a lovat hogy jajj szegényke milyen üldözésbe vn akkor te vagy ahibás..

Lekell sz*rnia..és nevetni rajta.

Szép név büszkének kell lennie rá

2022. dec. 29. 21:29
 9/26 anonim ***** válasza:
97%

7# szerintem ez nem valószínű, hiszen akkor hülyeség lett volna odaírnia ezt a nevet, elég lett volna, hogy Nem szeretném leírni.

Szerintem kamu. Rengeteg Zoli rohangál, csomó gyereknek van Zoli apja vagy rokona.

2022. dec. 29. 21:31
 10/26 anonim ***** válasza:
99%
Ha bántani csúfolni kiközösíteni akarják akkor úgyis találnak rajta fogást azt meg nem akarom elhinni, hogy valakit mindenhol a neve miatt, mikor a Zoltán egy teljesen normális név. Nem Ronáldónak hívják vagy Kurtnak.
2022. dec. 29. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!