Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen esetekben szoktak egy...

Milyen esetekben szoktak egy gyereknek 2 keresztnevet adni?

Figyelt kérdés

Sokszor látom azt, hogy valakinek 3 neve van vagy több, 1 vezetéknév és a többi az keresztnév.

Ez azért szokott előfordulni, mert a szülők nem értenek egyet? Mondjuk például az anyukának nagyon tetszik a Jozsua név, de az apukának ez annyira nem jön be, neki a Krisztián jobban bejövős, de az anyukának a Jozsua meg jobban tetszik a Krisztiánnál és ekkor a gyerek megkapja mind2 keresztnevet, és így Jozsua Krisztián lesz?

Esetleg a hangzás miatt van így, ha simán az lenne a neve, hogy Jozsua az úgy nem annyira cseng jól, de egy másik keresztnévvel együtt, mondjuk a Krisztánnal jobb a hangzása névnek és ezért lesz 2 keresztneve, az hogy Jozsua Krisztián?

Vagy ennek van más oka is, hogy miért adnak 1-nél több keresztnevet?

2022. dec. 23. 21:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Testvéremék azért adtak 2 nevet,mert az a divat. .....
2022. dec. 24. 13:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon rovid a vezeteknevem es melle nagyon rovid a keresztnevem, ami meg atlagos is.

Ezert megfogadtam,hogy az en gyerekemnek hosszu lesz az egyik keresztneve es kettot fog kapni,hogy ne legyen olyan katonas a hangzasa,mint az enyem. Plusz legyen valasztasi lehetosege nagyobb koraban.

2022. dec. 24. 17:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem tudtam két név közül dönteni, így kapott kettőt.
2022. dec. 25. 01:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!