Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Mit kaptál karácsonyra?"...

"Mit kaptál karácsonyra?" kérdéseket be kéne tiltani?

Figyelt kérdés

Általában megkérdezik a gyerekeket, hogy mit kaptak karácsonyra, mit csináltak a nyáron. És most háborog az internet, hogy ennek nem szabadna megtörténnie, mert szegény gyerekek kellemetlenül érzik magukat.

De ezzel meg nem pont fokozzák ezt az érzést? Vannak jobb és rosszabb anyagi helyzetben lévők, ez tény. De ezzel, hogy nem beszélnek róla, ezzel mi lesz jobb? A gazdag gyerek ugyanúgy iPhone-nal fog járni, drága cipőben, a szegény gyerek meg nem.

2022. dec. 23. 19:38
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
97%

Egyrészt, szerintem a tanár pont lesz*rja, ki hol volt meg mit kapott, nem olyan nagy buli ezt évente kétszer 20 gyerektől meghallgatni, szimplán egy rossz szokás megkérdezni.

Másrészt, ha érdekli, kérdezze meg privàtban vagy irasson róla fogalmazást, abból is meg tudja, de legalább szegény gyerek nem fogja még rosszabbul érezni magát.

Nehogy egy felnőtt ember ne tudja már, pláne a gyerekek gonoszságàt ismerve, hogy milyen megalàzó ez az osztály csóróinak. Ezt bárki felfogja minimális jóérzéssel.

2022. dec. 23. 20:46
 12/34 anonim ***** válasza:
95%

Gyerekként gyűlöltem ezeket a kérdéseket, hisz nekem a nyaralás max a zúgó volt a halastó mellett a karácsonyi ajándék meg az, hogy aznap nem vertek rommá

Mióta a lányom közösségbe került, minden karácsonykor csinálunk a csoport társaknak kis ajándék csomagot, így azok is kapnak valamit, akik otthon sajnos nem

2022. dec. 23. 20:53
 13/34 anonim ***** válasza:
97%
Én is gyűlöltem ezeket a kérdéseket. Már előre azon görcsöltem, hogy mit találjak ki, ami nem a nagy semmi, de még hihető. Soha, de soha nem voltunk sehol nyaralni. Karácsonyi ajándék volt, ez volt a kevésbé kínos kérdés. Huszonx év után is élénken él bennem, hogy hogy éreztem magam.
2022. dec. 23. 20:59
 14/34 anonim ***** válasza:
97%

Ez szimplán az empátia teljes hiánya, meg az, hogy nem gondolnak bele a másik helyzetébe.

A nyaralni soha nem voltak táborát erősítem, és igen, szar volt végig hallgatni másokat, hogy Olaszország meg tököm tudja.

2022. dec. 23. 21:11
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Én hazudtam.

Nem nagy dolgot, átlagos dolgokat. A felszínen úgyse voltunk mélyszegények, csak hitelre vettük a kaját, de nem mondta volna meg senki rólunk, csak ha eljöttek volna azt meg nem tették.

2022. dec. 23. 21:11
 16/34 anonim ***** válasza:
92%
Hát én hazudtam, még azt is, hogy Amerikában voltam 😂
2022. dec. 23. 21:23
 17/34 anonim ***** válasza:
96%
Én mindig attól féltem, ha hazudok valami komolyat, megkérdeznek olyat, amit csak akkor tudsz, ha tényleg ültél repülőn stb 🤣
2022. dec. 23. 21:36
 18/34 anonim ***** válasza:
96%
Én se szerettem ezeket a kérdéseket, pedig mindig jómódúak voltunk, de nekem az otthon a privát szférám része, nem azért van, hogy kiteregessék mások elé, akik közül nem is mindenkivel vagyok jóban. A barátaimnak úgyis elmondom ezeket, a tanárnak négyszemközt elmondtam volna, de ez a mindenki előtt felsoroltatás nagyon gáz.
2022. dec. 23. 21:44
 19/34 anonim ***** válasza:
23%
Ok., de akkor találjunk ki helyette mást. A tanár nem azért kérdezi, mert annyira érdekli, hanem, mert egy átvezető a szünet és a tanulás között. Az se lenne sokkal jobb, ha úgy kezdenék az órát, hogy akkor vegyetek elő egy lapot, dolgozat. Szóval beszélgetés, de miről lehet beszélgetni szünet után, ha nem a szünetről? Ha meg azt kérdezné, mi volt az ünnepi menü, ugyanúgy megalázná a szegény gyereket, mert náluk mondjuk paprikás krumpli volt, vagy az ételosztáson álltak sorban. Ha azt kérdezi, mit csináltatok a szünetben, azzal megalázza Józsikát, aki az ágyukon sírt az 5 testvérével, amíg az apja részegen őrjöngött. Közben pedig ahol a gazdagabb gyerekek bántják a szegényebbeket, úgy is bántani fogják, mert pontosan tudják, kik azok, csak legfeljebb a tanárok háta mögött. Így lehetőség sincs érzekenyítésre, csak szőnyeg alá söpörték a problémát.
2022. dec. 23. 21:53
 20/34 anonim ***** válasza:
91%

'Nem érdekelheti pusztán csak az, hogy hol volt nyaralni a gyerek, mit kapott karácsonyra?"

Milyen pedagógus, gyerekekkel foglalkozó ember lehet az, aki magától nem tudja, mi a gond ezzel a nyilvános kérdezéssel? Ehhez tényleg idiótának kell lenni, illetve 0 emberismerettel kell rendelkezni.

Ha annyira kíváncsi rá, írasson fogalmazást a gyerekekkel a témában, aztán olvasgassa.

2022. dec. 23. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!