Milyen kifejezések, szavak, mondatok zavarnak titeket gyerekvállalás kategóriában?
*kistestvért akarok/akarunk
*szopcsi
*tejcsi
*a babám segge
-babucink
-picurink
-terhesek vagyUNK
-amikor a szülők anyának és apának szólítják egymást
-kakcsiztunk
-a "hkm" rövidítés (basszus, mire rájöttem egyáltalán, hogy mit jelent...)
-Az "ez nem gond?"-kezdetű kérdések, amik úgy folytatódnak, hogy anyuka előadja, hogy az ő édesicipici csöppsége már fél évesen csak a National geographicot hajlandó nézni, azon belül is leginkább az űrkutatásról szóló műsorokat, de az UGYE NEM LESZ BAJ KÉSŐBB? (= dicsekvés, aggódásnak álcázva)
- hasonló: "Már két éves a gyerekem, de még csak Adyt szaval, Petőfit nem, VIGYEM KORAI FEJLESZTŐBE?
- Az a dicsekvés, ami még csak nincs is álcázva, általában más, fentiekhez hasonló ál-aggódó kérdésére adott válaszként: "Hát, nem tudom, mondjuk az enyém már másfél évesen kiolvasta az Anna Kareninát eredeti nyelven... háromszor..., de hát neki 250 az IQ-ja és Mensa tag, szóval biztos nem baj, hogy a tied még le van maradva kicsit..."
- a fentiekhez szintén igencsak hasonló álszerénység. Valahogy így: "Jajj, hát igen, való igaz, hogy Pistike már fél évesen olimpiai világbajnok, de hát ez azért nem olyan nagy dolog... tudod, hordtam babaúszásra, ennyi." (A megfelelő nyafogó, modoros hangsúlyt kéretik hozzáképzelni.)
És még sorolhatnám órákig.
Pozi teszt, nega teszt
Babuci, babóca
Én kis szerelmem (a gyerekre)
Tejci
"nehogy adjál tápszert, inkább hívj ihb -t meg vajákos asszonyt meg kéményseprőt "
"Szoptatásbarát cumi"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!