Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért védik sokan a késői (40...

Miért védik sokan a késői (40 körüli) gyerekvállalást?

Figyelt kérdés

A női szervezet számára borzalmasan megterhelő a terhesség. Kvázi rendbe se jön már sohase, ha 40 évesen szült. A nő és a gyerek számára is növekszik a betegségek esélye.

Persze a teherbe esés esélye is csökken a korral.

Bizonyos kor felett pedig automatikusan veszélyeztetett a terhesség.

Egy idősebb embernek nincs annyi energiája a kisgyerekekhez, jellemzően nem olyan rugalmasan neveli. Generációs szakadék is kialakulhat.

Idős és jellemzően igen beteges lesz, mire a gyereke érettségizik.

Amikor a gyereke kirepül, már özvegy vagy beteges, nem tud élvezni még éveket utazással, hobbikkal a párjával.

Nem éri meg az unokázást. Ha a gyereke is későn szül, pláne nem.

Én 30 vagyok és nagyon elkésettnek érzem magam. Mások meg körülöttem olyan lezserül veszik a témát, mintha pont velük nem történhetne semmi rossz.

2022. dec. 19. 08:58
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
 281/429 anonim ***** válasza:
75%
Jó móka
2022. dec. 20. 23:06
 282/429 Derjaderja ***** válasza:
28%
Lehet, hogy most akarja megdönteni az Igen, de játszma világrekordját.
2022. dec. 20. 23:08
 283/429 Derjaderja ***** válasza:
80%

279. De mért nem döntöd el akkor, hogy nem lesz gyerek?

Az életkor csak egy járulékos faktor, hisz éjszakázni, meg szabadidőt veszteni, háztartásozni sem akarsz.

2022. dec. 20. 23:10
 284/429 A kérdező kommentje:

279

Milyen az a "középosztálybeli életszínvonal"? 😲

2022. dec. 21. 01:17
 285/429 anonim ***** válasza:
100%

Miért töröltetted azt a kommentem amiben leírtam, hogy éjszaka is itt lesed a kommenteket?

Fáj az igazság?

2022. dec. 21. 08:09
 286/429 A kérdező kommentje:

Maguktól törölték, mert nagyon tahón írtad és tahón reagáltam nyilván én is.

Gondolom te még soha, semmire sem ébredtél fel úgy, hogy nem tudtál visszaaludni... Ha nem, szívesen odaadom a robotporszívómat, amíg javítják a bugját, téged is szívesen felébreszt.

Amúgy mondok valamit.

SEMMI KÖZÖD nem lenne ahhoz sem, ha valóban 0-24-ben itt lennék.

Vagy a kérdésre reagálsz, vagy takarodsz.

A modiknak ezúton is köszönöm, hogy áthelyezték ide a kérdést, mert tönkretették vele.

Az ember nem véletlen írja ki oda, ahova.

Én valahogy az áthelyezgetések céltáblája vagyok és az összes, de az összes áthelyezett kérdésem "tönkrement".

2022. dec. 21. 08:17
 287/429 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy itt zömében olyanok vannak, akik csak a gyerekvállalás jó oldalát látják és véresen védik.

Az Emberek kategóriában lett volna olyan, aki átfogóan szemléli és igen, rámutat arra, hogy 35 felett minden terhesség automatikusan veszélyeztetett, igen, 30 felett növekszik annak az esélye, hogy a gyerek beteg lesz, igen, a 40 éves testet sokkal jobban megviseli a terhesség, terhességi betegségek lehetnek, maradhatnak vissza, testsúly sohasem lesz olyan stb, igen, 40 felett, derékfájósan, romló ízületekkel, fogyó izmokkal, nagyon lassú anyagcserével nehezebb a nevelés, nehezebb a kisbabával éjszakázni, nehezebb a kisgyerekkel való tanulás után a saját kötelességekkel éjszakázni, igen, 60 évesen, amikor a gyerek kirepül, az ember már öreg, nem is biztos, hogy megéli és nem tudja újrakezdeni azt az életet, amit a szüléssel a gyerek kirepüléséig szüneteltetett. Például sok sport elvből kiesett, stb.

Itt olyan emberek vannak, akik mindezt elvből tagadják, mert nagyon benne vannak a kisgyerek témában, valószínűleg biológiailag is tele vannak a mindenféle hormonnal, amitől rózsaszínen látják a gyerektémát.

Mindezek mellé/miatt legalább élből támadnak is.

2022. dec. 21. 08:25
 288/429 anonim ***** válasza:
87%

Nem veszed észre hogy te trollkodsz itt napok óta reggeltől estig, plusz éjszaka is?

Nem te provokálsz itt másokat a baromságaiddal?

Teljesen normális kommenteket kaptál. Fel se fogod amit mások írnak neked. Utána meg te vagy felháborodva. Nem semmi.

Abban meg semmi tahó dolog nem volt, hogy leírtam, nincs életed a gyakorin kívül.

Azt kéred most is, hogy a kérdésedre reagáljak/reagáljunk. Számtalanszor reagàltunk normálisan a KÉRDÉSEDRE. Amire neked folyton az a válasz, hogy te rákos leszel és meghalsz. De mi nem vagyunk normálisak nyilván.

2022. dec. 21. 08:26
 289/429 A kérdező kommentje:

Tahó módon fogalmaztad meg. A moderátor találta törlésre alkalmasnak.....

Amúgy neked sincs életed a gyakorin kívül.

És???

Nem az a legnagyobb gond az életeinkkel, hogy itt vagyunk, az csak tünet.

Az viszont parasztság, hogy támadási felületnek veszed, hogy nem tudtam aludni.

És műveletlen is vagy, mert biológiából SEMMIT se tudsz.

2022. dec. 21. 08:30
 290/429 anonim ***** válasza:
77%

Az egyik névvel kommentelő, aki nem ért veled egyet, történetesen orvos 🤣 De tuti ő is hülye biológiàból, a piacon vehette az orvosijàt is szerinted.

Az is egy tünete valaminek, mikor nem tetszenek màsok életből hozott példài, nekiàllsz személyeskedni, meg összevissza kalimpálni, hirtelen minden is baj, hogy hol a kérdésed, kinek van itt gyereke kinek nincs. Ez csak mind kifogás, valójában meg ökör kérdésre nem lehet szépen vàlaszolni.

2022. dec. 21. 08:36
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!